Laat mij het mooie van het leven zien

Laat mij het mooie van het leven zien

Laatste update: 11 maart, 2018

Laat me het mooie van het leven zien. Laat me zien dat je je verschuilt achter die glimlach van jou en waarom je wakker wordt met de kracht van een orkaan.

Vertel me waar je aan denkt als je in de verte staart met een gelukkige blik op je gezicht. Deel met mij hoe je van de geur van regen houdt… zelfs als je tot op het bot wordt doorweekt. Hoe nat gras je grootste vreugde is.

Vertel me of jij degene bent die de regenboog in de lucht trekt of is het toeval? Ja, de regenboog die je creëert als mijn hemel grijs wordt en regendruppels gewoon maar langs mijn lichaam stromen. Als je me eraan herinnert dat water ons leven kleur geeft.

Laat me vooral het mooie van het leven zien.

Herinner me eraan hoe mooi alles is wanneer je het oog bedekt dat alleen negatieve dingen ziet. Vertel me keer op keer dat we allemaal stormen moeten trotseren, maar dat ze altijd komen en gaan.

Laat me niet verdrinken in mijn verdriet en opgeven als verdriet me ervan probeert te overtuigen dat mijn enige keuze is om te klagen.

Geniet van elke knuffel, elke blik, elke kus. Geluk zit in elk hoekje en wordt getoond in elk kleine gebaar van liefde.

Leer me hoe mooi het is om het leven in kleur te zien

Laat me zien hoe je de duisternis in de wereld negeert en alles in kleur ziet. Vertel me hoe ik de dingen anders kan zien en mijn last lichter kan maken.

Help me te stoppen met nadenken over wat me pijn doet en me breekt, over dingen die altijd fout lijken te gaan. De dingen die me doen denken dat het leven een absolute mislukking is. Een mislukking die op mijn rug drukt en me met wanhoop vervult.

Als het jou overkomt, hoe zorg jij er dan voor dat het niet alles verpest? Hoe verander je een zwart gat in een ster?

Het mooie van het leven

Herinner me eraan hoe mooi de wolken zijn, zelfs al deinzen ze terug voor de zon. Laat het me weten als ik het vergeet en ik de mooie dingen om mij heen niet zie.

Overtuig me ervan dat er in het leven uitersten zijn die veel verder gaan dan wat we maar kunnen bedenken, voorstellen of hopen.

Schreeuw tegen me als het nodig is. Zeg me keer op keer dat het mooie van het leven in alles kan worden gezien. Omdat het altijd in onze macht ligt om te kiezen wat er gebeurt.

We vallen allemaal, we staan ​​allemaal op, maar slechts enkelen van ons weten hoe we iets positiefs kunnen halen uit hetgeen ons neersloeg.

Kijk om je heen, jij bent degene die je eigen paden maakt, jij bent de eigenaar van je bestemming.

Leer mij om niet op te geven, leer mij te vertrouwen op mijn eigen waarde

Leer mij om niet op te geven, leer mij te vertrouwen op mijn eigen waarde. De waarheid is dat ik me te klein voel om deze wereld te confronteren, deze wereld waar de obstakels nooit eindigen en de wegen zoveel kanten opgaan, met zoveel rijstroken en geen enkel teken.

Ik ben bang om over een obstakel te struikelen dat groter is dan ik. Leer me bovenal dat ik mezelf niet hoef te leren om van niemand afhankelijk te zijn. Omdat niemand meer waard is dan ik.

Het mooie van het leven

Herinner me eraan dat we alleen door het leven wandelen, hoewel er mensen zijn zoals jij die ons een handje helpen. Dit is zo belangrijk, want mij dit leren zal mij niet binden. Mij ​​dit leren zal mij niet afhankelijk maken.

In plaats daarvan wijst het mij de weg naar vrijheid. En tegelijkertijd laat het mij de manier zien om de dingen te confronteren die niet passen in mijn visie op de wereld.

Soms, als je loopt, lach je alleen maar, denkend aan de goede tijden die je samen doorbracht. Aan wat je leerde toen je hand in hand liep. Maar je blijft lopen, omdat alleen zijn niet betekent dat je niet hebt geleerd van degenen die je onderweg vergezelden.

Het mooie van het leven

Het mooie van het leven, elke hartslag, wordt zichtbaar wanneer ik leer van het welzijn van de mensen om me heen. Ik accepteer de slechte dingen die komen, ofwel om ze te veranderen ofwel om ze te integreren in mijn verhaal op een manier die mij niet schaadt.

Glimlach wanneer je maar kunt, waar je ook maar kunt, en wat je ook maar probeert te doen. En leef – leef onbevreesd totdat je buiten adem raakt.

Leer me dat hierin inderdaad de schoonheid van het leven ligt.

Tot slot, herinner me eraan dat ik je hand moet durven loslaten en alles wat je me hebt geleerd moet waarderen.

Hoogachtend,

een leerling, jouw leerling, degene die je met hoop aankijkt. This might interest you...

Ik weet niet wat ik wil met mijn leven: advies voor als je de weg kwijt bent
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Ik weet niet wat ik wil met mijn leven: advies voor als je de weg kwijt bent

Ik weet niet wat ik wil met mijn leven. Als dit de gedachte is die door jouw hoofd gaat, als je je verloren voelt, lees dan alsjeblieft verder.