Als alles fout gaat, kun je altijd nog wat muziek aanzetten

Als alles fout gaat, kun je altijd nog wat muziek aanzetten

Laatste update: 03 december, 2016

Muziek is een vorm van vermaak waar iedereen toegang tot heeft. Op individueel niveau is muziek zeer aangenaam, omdat het er, net als seks en bepaalde soorten drugs, voor zorgt dat er dopamine vrijkomt in onze hersenen. Muziek activeert structuren die verbonden zijn aan ons emotionele verwerkingsproces, zoals het subcorticale gebied in het limbisch systeem. Het is een gezonde vorm van vermaak die geen secundaire gevolgen heeft.

Als je dus een keer helemaal uitgeput bent of gewoon een beetje actief wilt worden, dan raden wij een paar liedjes aan waar je op dat moment het beste naar kunt luisteren. Druk op afspelen en genieten maar… onthoud dat wanneer alles mis lijkt te gaan, je altijd nog gewoon wat muziek aan kunt zetten.

‘Muziek is voor de ziel wat sporten is voor het lichaam.’

-Plato-

Trompet

Onvergetelijke soundtracks

Sommige soundtracks blijven je de rest van je leven bij en zul je nooit vergeten. Ze bevatten liedjes uit films die getekend zijn door de onvergelijkbare emoties die de personages in de film met ons deelden en de situaties van de personages die we mochten volgen.

Originele soundtrack van Chariots of Fire

Wie is nu niet bekend met de openingsscène van deze film, waarin meerdere atleten over het strand rennen met deze muziek op de achtergrond? Dit is een van die gevallen waarin we kunnen zeggen dat de soundtrack net zo bekend is als de film zelf, zo niet bekender.

Originele soundtrack van Amélie

‘Amélie is geen gewoon meisje’ en daarom zou ook de soundtrack van deze film niet gewoon kunnen zijn. Deze soundtrack is een waar genot, dat je begeleidt naar het meest Boheemse en mysterieuze Parijs.

Originele soundtrack van Cinema Paradiso

Wie heeft er nu niet een traan gelaten tijdens deze film? De soundtrack van Ennio Morricone is namelijk volledig in harmonie met het melodrama van de onmogelijke liefde tussen de twee tieners en de gepassioneerde relatie tussen de jonge protagonist en de cinema is zijn dorp.

Originele soundtrack van Doctor Zhivago

Deze film is een klassieker van David Lean en is werkelijk waar pure poëzie. Net als de protagonist, de zwoele Doctor Zhivago, en de relatie die hij heeft met zijn geliefde, gespeeld door de onvergetelijke Julie Christie.

Originele soundtrack van The Cider House Rules

Deze film zit vol menselijke en existentiële boodschappen. Hoe je je op elk moment zou moeten gedragen, dat je altijd nuttig moet proberen te zijn, zelfs wanneer de normen die een bepaalde moraliteit ons oplegt ons hierbij in de weg zitten.

Originele soundtrack van Slumdog Millionaire

Deze film was een groot succes, met zijn combinatie van Bollywoodcinema, een ingewikkelde romance en zijn absoluut meesterlijke soundtrack. Een film vol magie en ritme.

Liedjes om moeilijkheden te overwinnen

Soms heeft de muziek ons op onze weg van strijd, het overwinnen van moeilijkheden en groei, begeleidt met een paar liedjes die ons bleven herinneren aan waar we waren en wat we aan het doen waren en ons van de juiste kracht voorzagen op momenten waarop we zonder lucht kwamen te zitten…

Color esperanza van Diego Torres

Een van de mooiste liedjes over de betekenis van het leven en hoop. Wanneer we ernaar luisteren, voelen we onszelf vrolijker worden; dit lied kan ons werkelijk ontspannen en enorm veel hoop geven.

I Will Survive van Gloria Gaynor

Hoewel dit vaak het liedje is waar iedereen op los gaat tijdens feestjes, bevat het liedje I will survive een songtekst die vol kracht zit en een boodschap op ons overbrengt die ons aanmoedigt om ondanks alles door te blijven gaan en te blijven vechten.

My way van Frank Sinatra

Een liedje om jezelf een hart onder de riem te steken, om te zeggen dat je op je eigen manier hebt geprobeerd om je leven op de juiste manier te leiden en de juiste dingen te doen, waarbij je altijd je best hebt gedaan om je ware essentie en je ware zelf niet te verliezen. Dit is namelijk de manier waarop we een indruk op de wereld achter zullen laten.

Ella van Bebe

Een liedje dat toegewijd is aan het geweld dat vrouwen zo vaak wordt aangedaan. Dit liedje vertelt het verhaal van een vrouw die, wanneer ze ten einde raad is, op een dag besluit om zichzelf weer te zijn en klaar is om haar leven opnieuw op te bouwen.

Muziek over liefde… en hartenzeer

Ook de liefde is een goede vriend van muziek, zowel tijdens gelukkige momenten als tijdens verdrietige momenten. Een liedje kan ons kippenvel bezorgen en ons helpen die andere persoon te vertellen hoeveel we van hem houden of dat het ons spijt dat we hem hebben verlaten.

Nothing Compares to You van Sinead O’Connor

Dit liedje was een mijlpaal in de jaren 80. Het gaat over de diepste vorm van hartenzeer die gevoeld wordt wanneer een stel uit elkaar gaat. Niets of niemand komt namelijk in vergelijking met de persoon die je verloren bent.

Somebody That I Used to Know van Gotye

Heb je weleens meegemaakt dat je je vorige partner, met wie je zo veel hebt gedeeld, helemaal niet meer herkende nadat jullie uit elkaar waren gegaan? Nou, dan ben je hierin niet de enige.

Hello van Adele

Dit liedje van Adele is in de afgelopen paar maanden erg populair geweest. Haar verschijning in haar videoclip, haar stem en haar hartverscheurende boodschap aan een oude liefde vormen samen een rijke cocktail die je maar moeilijk kunt weerstaan.

Muziek om op te dansen

En natuurlijk dringt muziek ons ook aan om ons lichaam te bewegen, om de vibraties te voelen en los te gaan op het ritme. Of dit nu voor de lol is of om het doel van een gezond lichaam en meer lichaamsbeweging te bereiken.

Girls Just Want to Have Fun van Cindy Lauper

Girls Just Want to Have Fun en het lijkt erop dat ze dit in hun tijd ook hebben weten te bereiken. Tot op de dag van vandaag is dit nummer een favoriet om een feestje op gang te brengen.

Lambada van Kaoma

Sensueel en een pakkende melodie. Lambada is een klassiek Braziliaans liedje waar we allemaal weleens op hebben gedanst. Zodra de eerste noten klinken, begint ons lichaam heen en weer te bewegen op het ritme en zingen we vanzelf de tekst mee…

“Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn”

-Friedrich Nietzsche-

En legendarische muziek…

En dan hebben we nog legendarische liedjes. Die geweldige nummers van geweldige artiesten die nooit uit de mode raken, omdat hun bekendheid eeuwigdurend is… Iets aan deze liedjes en artiesten zorgt ervoor dat ze in elke tijd overeind blijven staan, ondanks de vele jaren die er misschien voorbij zijn gegaan sinds de liedjes geschreven zijn of de artiesten bekend zijn geworden…

Non je ne regrette rien van Edith Piaf

Edith Piaf is een werkelijke belichaming van Parijs, de stad waarin zij geboren is, een armzalig leven leidde en meer bereikte dan elke andere Franse zanger. Ondanks haar onstuimige leven zegt zij: ‘Nee, ik heb nergens spijt van’ en als eeuwige muziekliefhebbers hebben wij haar laten weten dat ze gelijk heeft.

Space Oddity van David Bowie

David Bowie is en blijft een icoon is de muziekwereld. Hij oversteeg alles, was origineel en bracht dit over met een unieke, onvervangbare stem waarmee hij klassiekers de wereld in heeft weten te brengen, zoals het liedje Space Oddity.

Feeling Good van Nina Simone

Nina Simone heeft een stem die werkelijk hypnotiserend is. Haar stem begeleidt ons naar een ander tijdperk en haar klasse, de elegantie waarmee ze zingt zorgden ervoor dat ze een icoon werd in de muziekwereld.

Bohemian Rhapsody van Queen

Freddy Mercury zei dat hij geen ster wilde zijn; hij wilde een rocklegende zijn. Wij vinden dat hij hierin geslaagd is, met dank aan dit geweldige nummer en nog vele andere.

Twist and Shout van The Beatles

Dit is waarschijnlijk de meest succesvolle zanggroep in de muziekgeschiedenis. The Beatles zijn kenmerkend voor hun tijd en de nostalgie die je voelt wanneer je naar hun muziek luistert, kan soms bijna pijnlijk zijn. Charismatisch, met een hoop talent en volkomen uniek.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.