Ik houd van de geur van gelukkige mensen, die ruiken naar hoop

Ik houd van de geur van gelukkige mensen, die ruiken naar hoop

Laatste update: 20 augustus, 2016

Er zijn dagen dat we besluiten om de glimlach die anderen ons geven zelf aan te trekken. Het is bijna onvermijdelijk dat de hoop die zij uitstralen ervoor zorgt dat wij ons goed voelen en dat plezier verspreidt zich naar ieder van onze zintuigen – vooral als het van geweldige mensen afkomstig is.

Dit komt doordat sommige mensen in staat zijn om ons goed te laten voelen door hun harmonie, hoop en positiviteit met ons te delen.

Ze laten ons zien dat we alles kunnen doen en dat we niet op de remmen hoeven te stappen, maar alleen maar hoeven te lachen en te zwaaien naar het leven.

Zoen

De geur van gelukkige mensen

Goede mensen ruiken naar nabijheid, knuffels en liefde. We hebben de neiging ons meer open te stellen voor hen en we voelen ons bij hen op ons gemak. Dit vermogen om onze schroeven iedere dag wat vaster aan te draaien, is wat ons grijpt en ons verslaafd maakt aan een simpel welzijn en de magie van een glimlach, aardige woorden en goede intenties.

Dus het is niet verrassend dat we ons graag willen omringen met dat soort mensen, omdat zij degenen zijn die ons steunen. De tijd die we met hen doorbrengen is net zo kortstondig als dat het oprecht is. Met de tijd die voorbij gaat, verzamelen we redenen waarom we altijd weer bij hen terugkomen, met hun eerlijke blik en hun glimlach.

“Ware empathische luisteraars kunnen zelfs horen wat er gezegd wordt in stilte. Het belangrijkste van communicatie is te horen wat er niet gezegd wordt.”

-Peter F. Drucker-

Lachen

Emoties zijn besmettelijk

We vangen onze stemming op een geweldige manier. Bovendien is onze emotionele status in staat om van 0 naar 100 te schieten binnen een paar seconden op een hele subtiele manier, met meer of minder intensiteit, bewust of onbewust.

Sommige mensen zijn in staat om onze stemming te veranderen met een “goedemorgen”, vergezeld door een glimlach. Er is zelfs bewijs dat als we met iemand communiceren, we hun emotionele stemming zo goed aanvoelen dat zelfs onze spieren zich op dezelfde manier positioneren als die van ons gezelschap.

Blijdschap

Als de andere persoon precies op het juiste moment glimlacht, dan doen wij dat ook. En we imiteren niet gewoon dat gebaar, we nemen hun stemming en ook hun emoties over. Dit gebeurt in meer of mindere mate afhankelijk van onze gevoeligheid.

Onderzoeker John Cacioppo stelt dat ongeacht de vraag of we de mimiek van anderen begrijpen, we onbewust emoties oproepen, waardoor emotionele synchronisatie ontstaat.

Er zijn mensen die goede emoties heel sterk overbrengen. Daarom is de connectie die we met hen hebben zo gezond, dat deze unie zal resulteren in een sterke inzet en ander gedrag gebaseerd op loyaliteit en affectie. Dus degenen die meer emotionele standvastigheid en vastberadenheid tonen, zullen degenen zijn we leuk vinden en ons beter zullen laten voelen als ze onze stemming op een positieve manier vormen.

Vriendschap

Het feit dat we zo sterk onzichtbaar verbonden zijn, is iets dat ons verrast en verwondert. De wetenschap ontdekt geweldige dingen over spiegelneuronen als basis van deze communicatie. Deze neuronen schijnen het meest verantwoordelijk te zijn voor emotionele communicatie. Ze zijn onderdeel van de biochemie van onze hersenen die afspiegelen wat we heel snel observeren.

We houden zo veel van zulke gelukkige, eerlijke mensen met goede intenties, omdat we dankzij hen worden geïnfecteerd met goede stemming, motivatie en plezier, waarbij we ons aan hun zijde voelen alsof we de hele wereld aankunnen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.