De liefde van je leven aantrekken

De liefde van je leven aantrekken

Laatste update: 27 oktober, 2016

De liefde is iets waar wij mensen de grootste verwachtingen van hebben. Het overweldigt ons met een positieve energie die alles vrij laat stromen.

Merk je dat je wanhopig op zoek bent naar de perfecte partner? Is het je grootste ambitie om je compleet te voelen door de persoon die jouw wereld op zijn kop zet? Je denkt misschien dat het je nooit zal lukken, maar je moet de hoop nooit opgeven.

“Ware liefde is onzelfzuchtig en vrij van alle angst. Het vloeit door elk object van haar genegenheid zonder hier iets voor terug te vragen. Het geluk ervan ligt in de vreugde van het geven.”
-Florence Scovel-

Leef niet langer in een illusie

“Beter een wrede waarheid dan een aangename illusie.”
-Edward Paul Abbey-

We groeien op omringd door sprookjes en verhalen met gelukkige eindes die perfecte prinsen en prinsessen omvatten. De werkelijkheid is veel complexer dan dit, dus is het tijd om te stoppen met dromen.

De liefde zal naar je toekomen, dit staat vast, maar je moet leren om het te herkennen. Je bent een mens, je partner zal een mens zijn en niemand is perfect. Waar je naar op zoek moet gaan, is iemand die bij je past; stop met wachten tot iemand naar jou toekomt en trek erop uit om hem of haar te vinden.

Het is belangrijk om realistisch te zijn over datgene waar je naar op zoek bent. Je kunt niet je hele leven gaan zitten wachten op die perfecte persoon, omdat die simpelweg niet bestaat. Ga op zoek naar iemand die past bij wie jij bent en wat jij wil in de toekomst.

Let op de dingen om je heen

Je bent er misschien zeker van dat er niemand in je leven is die jij interessant vindt. Ook goed, dan ga je maar naar hem of haar op zoek. Ik heb het niet over datingsites, hoewel dit ook kan werken. Het zou echter beter zijn om een cursus te gaan volgen die jou interesseert, die leuk is en vermakelijk. Yoga, schilderen, koken of wat het ook mag zijn.

Je zult zo mensen ontmoeten die dezelfde interesses hebben als jij en je zult zeker dingen met elkaar gemeen hebben. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is kijken of er iemand bij zit die bij je past. Wat je altijd zou moeten vermijden is ‘op jacht gaan’. Richt je op het leren kennen van iedereen die aan de cursus deelneemt, geniet en meng je onder de mensen.

Koppel

Kleed je voor de gelegenheid

“Doen alsof is maar één stap verwijderd van de leugen en daarom van eenzaamheid.”
-Anonymous-

Heb je het gevoel alsof je je altijd inlaat met de verkeerde mensen? Dit komt vaker voor dan je zou denken en het gebeurt wanneer we ons anders voordoen dan we zijn. Zorg ervoor dat je je zo natuurlijk mogelijk kleedt en gedraagt. Probeer niet om indruk te maken op iemand of de aandacht op je te vestigen door je stijl te veranderen.

Degene die naar je kijkt, zou versteld van je moeten staan precies zoals je bent. Ook is het ontzettend waar dat eerste indrukken belangrijk zijn; ook jij zult die ander vast en zeker analyseren. Denk maar zo: als de relatie blijvend is, dan zal de ander vroeg of laat toch wel zien wie jij bent en stel je voor dat hij of zij deze nieuwe versie van jou niet leuk vindt, dan zit je in de problemen. Wie van je houdt, zal van je houden om wie je bent.

Wees oprecht

Wees van begin af aan duidelijk. Zeg ‘nee’ als dit nodig is. Iemand die jou kent en die deel van jouw leven wil zijn, zou moeten weten wat je wel en niet leuk vindt en wat je aan het lachen maakt. Je hoeft helemaal niet vanaf het begin al meegaand te zijn, want anders zal het einde een hel zijn.

Oprechtheid zou je meest waardevolle wapen moeten zijn. Begin je relatie niet met bedrog, leugens of het spelen van spelletjes. Het is simpel: als je de ander bedriegt, dan zal de relatie een leugen zijn. Uit altijd hoe je je voelt en vertrouw de ander om een stabiele en zekere relatie op te bouwen. Zonder onnodige zorgen blijft er tenslotte meer tijd over om van elkaar te genieten.

Vrouw aan Zee

Verliefd worden is een proces

Wees niet geobsedeerd door het vinden van liefde. Het is een proces dat tijd nodig heeft en ondertussen zal je mensen ontmoeten, fouten maken en vast en zeker gekwetst worden. De uiteindelijke beloning zal het echter waard zijn en al je ervaringen zullen je voorbereiden op die persoon met wie je eindigt. Voor nu: geniet, ontmoet nieuwe mensen en meng je onder de mensen die je al in je leven hebt.

“Ware liefde is niets meer dan een onvermijdelijk verlangen om die ander te helpen zijn wie hij is.”
-Jorge Bucay-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.