Je kunt een te kneedbaar persoon zijn

Je kunt een te kneedbaar persoon zijn

Laatste update: 09 december, 2018

Een te kneedbaar persoon zijn zorgt ervoor dat mensen al hun aandacht besteden aan de zorg voor anderen, waarbij ze niet denken aan hun eigen welzijn. Dit merkwaardige verschijnsel beïnvloedt niet alleen de moraal van de persoon in kwestie, maar ook van degenen die om hen geven.

Mensen die erg kneedbaar zijn, zetten hun welzijn op een laag pitje om dat te doen om tegemoet te komen aan de behoeften van andere mensen.

Bovendien maken ze zich niet alleen zorgen over het voldoen aan de behoeften van andere mensen, maar hebben ze het merkwaardige vermogen om ze te begrijpen Daarom is het middelpunt van hun aandacht altijd de mensen om hen heen.

Personen die te kneedbaar zijn, geven zoveel aan anderen dat ze zichzelf uiteindelijk vergeten.

Karakteristieke kenmerken van een te kneedbaar persoon

Contact maken met anderen door je zorgen te maken over hun zorgen en problemen is een goede manier om onze relaties te versterken.

Maar pas op!  Zoals met elke andere goede bedoeling, kunnen we aanzienlijke schade aanrichten als we dit tot het uiterste uitvoeren. De volgende tekst licht enkele van de karakteristieke eigenschappen van een te kneedbaar persoon toe:

1. Ze vergeten hun eigen verlangens en behoeften

Te kneedbare personen geven zoveel aan anderen dat ze hun eigen behoeften en zorgen vergeten. Dit kan vermoeiend zijn. Het is heel moeilijk, zo niet onmogelijk, voor iemand om aan hun eigen behoeften te voldoen als ze zich daar geen zorgen over maken.

Te kneedbare personen vergeten uiteindelijk hun eigen behoeften en zorgen.

Kneedbaar persoon vergeet eigen behoefte

2. Ze verwachten niets van anderen te ontvangen

Dit syndroom heeft een krachtig anker dat het ondersteunt. Deze manier van handelen kan ontelbare positieve bekrachtigingen op sociaal niveau hebben Bovendien geven deze mensen zonder er iets voor terug te verwachten of te accepteren.

Dit gebrek aan eisen of verzoeken onderscheidt hen van giftige mensen, die hun aanbiedingen en concessies gebruiken als een vorm van manipulatie om te krijgen wat ze van anderen verlangen. Toxische mensen doen alleen gunsten als ze iets van de ander nodig hebben, in tegenstelling tot te kneedbare personen.

Te kneedbare personen verwachten niets terug, in tegenstelling tot giftige mensen.

3. Het zijn erg gulle mensen

Te kneedbare personen verwarren geneigdheid met zichzelf verwaarlozen. Hoewel genereus zijn positief is, maakt hun extreme toewijding ze erg kwetsbaar voor manipulatieve mensen die bereid zijn te profiteren van hun overmatige toewijding .

4. Ze zijn overdreven slaafs

Personen die aan dit syndroom lijden, worden vaak instrumenten voor anderen.  Bovendien kunnen ze zich slecht voelen wanneer ze rondkijken en geen behoeftes van anderen vinden om te vervullen. Op deze momenten voelen ze zich waardeloos. Het is alsof hun zelfwaardering wordt bepaald door de mate waarin ze anderen kunnen helpen.

Een van de oorzaken van ongemak voor een te kneedbaar persoon is het niet vinden van een behoefte van een ander om te vervullen.

Te kneedbare personen vervullen behoeftes van anderen

Hoe te overwinnen dat je een te kneedbaar persoon bent

Om je zelfrespect te vergroten en prioriteiten te stellen aan je behoeften, kan je enkele eenvoudige strategieën volgen:

  • Als iemand je om een ​​gunst vraagt, denk dan na over het antwoord. Denk na over wat het voor je betekent om die persoon tevreden te stellen en waardeer de kosten van het verkrijgen van een bepaalde verbintenis.
  • Als je nee wilt zeggen, doe het dan gewoon. Dit is het moeilijkste om te doen. Als je echter kracht en zelfvertrouwen uitstraalt en je motieven redelijk uitlegt, hoeft niemand het te storen.
  • Zet je schuldgevoel aan de kant. Zelfs als je je schuldig voelt omdat je iets voor een ander niet doet, denk dan dat dit de beste beslissing voor jezelf is, omdat je ook je eigen behoeften hebt.

Als je je met een van deze identificeert, moet je onthouden dat je behoeften hebt die alleen jij kunt bevredigen. Ofwel omdat anderen het zich niet realiseren of omdat ze dit simpelweg niet kunnen.

Dit is dit een essentieel onderdeel van je emotionele balans. Uiteindelijk is een te kneedbaar persoon zijn een ​​indirecte vorm van afhankelijkheid. Begin voor jezelf te zorgen! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.