Is opnieuw beginnen mogelijk zonder anderen te kwetsen?

Is opnieuw beginnen mogelijk zonder anderen te kwetsen?

Laatste update: 14 november, 2016

Elk jaar kiezen duizenden mensen ervoor om hun leven te veranderen, hun thuis te verlaten of zichzelf af te zonderen van hun familie. Anderen betwijfelen of ze dit wel echt moeten doen, vanwege hun verantwoordelijkheden, angst voor het onbekende of de existentiële leegte.

Wat is de motivatie achter op deze manier verdwijnen? Hoe bouwen deze mensen hun leven opnieuw op en hoe breken ze met het verleden? Wat zijn de gevolgen van het negeren van de mensen om hen heen?

Hoewel het idee van ‘alles achterlaten’ en ‘opnieuw beginnen’ in eerste instantie voor sommige mensen erg aantrekkelijk kan zijn, is de realiteit dat het opnieuw opbouwen van een vol leven met volledig nieuwe voorwaarden ontzettend moeilijk is.

Besluiten om een dergelijke radicale verandering te ondergaan zonder een basis te hebben, zal alleen maar ons gevoel dat we aan het dwalen zijn versterken en tot gevolg hebben dat we dezelfde gedragspatronen herhalen die ons al eens ongelukkig maakten in het verleden.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.