Innerlijke en uiterlijke schoonheid zijn onafscheidelijk

Van jezelf houden verfraait jezelf omdat je eigenliefde, sereniteit en geluk weerspiegelt. Dit is besmettelijk. In dit artikel kun je ontdekken hoe innerlijke en uiterlijke schoonheid met elkaar samenhangen.
Innerlijke en uiterlijke schoonheid zijn onafscheidelijk

Laatste update: 02 augustus, 2022

Innerlijke en uiterlijke schoonheid zijn onafscheidelijk. Schoonheid is een zeer subjectieve kwaliteit. Hoewel er bepaalde esthetische canons zijn die de neiging hebben om te dicteren wat sociaal wenselijk is, zijn ze zeker niet beslissend. Immers, hoe vaak heb je je aangetrokken gevoeld tot iemand die zich niet aan die patronen aanpaste?

Hoe vaak ben je verliefd geworden op iemands charisma, houding of persoonlijkheid? In feite lijkt het erop dat innerlijke en uiterlijke schoonheid nauwer verwant zijn dan het lijkt. Dat is waar we het in dit artikel over hebben.

Tegenwoordig hebben de media, sociale netwerken en modebedrijven een soort lichaamscultus in het leven geroepen die ons ertoe brengen verwoed op zoek te gaan naar manieren om ons uiterlijk te verbeteren.

Crèmes, plastische chirurgie, fotografische retouches, diëten, zware oefeningen… Maar we hebben de neiging om onze binnekant te verwaarlozen. In feite lijkt het erop dat we ons niet realiseren dat een groot deel van onze schoonheid vanbinnen zit, evenals ons gevoel van welzijn.

Hoe zijn innerlijke en uiterlijke schoonheid gerelateerd?

Over smaak wordt niet vaak geschreven. Desalniettemin is er een onontkoombare realiteit die in de loop van de tijd in verschillende onderzoeken is bewezen. Dit is het feit dat zelfvertrouwen een van de eigenschappen is die door beide geslachten als het meest aantrekkelijk worden beschouwd. Met andere woorden, het soort mensen dat houdt van, accepteert en zichzelf op een authentieke en oprechte manier laat zien.

Deze personen onderscheiden zich door hun positieve en open houding, goede sociale vaardigheden en groot charisma. Bovendien verspillen ze hun energie niet door zichzelf te vermommen, te overdrijven of te doen alsof ze niet zijn.

Ze doen ook niet hun best om externe goedkeuring te krijgen. In feite beperken ze zich tot zichzelf zijn, in de overtuiging dat ze genoeg zijn. Dit komt tot uiting in zowel hun non-verbale (Engelse link) als verbale taal.

Hun gebaren, houdingen en bewegingen stralen vertrouwen uit en hun gesprekken zijn meestal rijk en gevarieerd. Het lijkt er inderdaad op dat mensen die van zichzelf houden veel tijd hebben besteed aan het verkennen, leren kennen en ontwikkelen van zichzelf. Daarom zijn ze interessante mensen geworden die veel kunnen bijdragen.

Hoewel een mooi gezicht of atletisch lichaam soms een goede introductie kan zijn, is hun effect van korte duur. Omdat we ons op de lange termijn aangetrokken voelen tot vriendelijke, positieve mensen met een goed gevoel voor humor en interessante gesprekken. Om deze reden blijken noch ijdelheid, onzekerheid, narcisme, noch onderdanigheid op de lange termijn goede bondgenoten te zijn.

Van jezelf houden maakt je mooier

Naast het bovengenoemde is er nog een ander belangrijk punt dat werkt in het voordeel van degenen die een solide gevoel van eigenwaarde hebben ontwikkeld. Het is het feit dat degenen die van zichzelf houden ook goed voor zichzelf zorgen. Met andere woorden, ze nemen de nodige beslissingen en acties om hun eigen fysieke en emotionele welzijn te garanderen.

In feite zijn innerlijke en uiterlijke schoonheid zo met elkaar verbonden dat het eerste wordt weerspiegeld in het laatste. Zelfzorg houdt in dat je goed voedsel kiest waarmee je je lichaam voedt, actief en schoon blijft, voor je huid zorgt en kleding kiest die bij je past en waarin je je prettig voelt.

In feite, net zoals een vuile of rommelige omgeving een indicatie kan zijn van chaos en mentale desorganisatie, weerspiegelt een verwaarloosd uiterlijk over het algemeen ook emotionele problemen. Daarom, wanneer je jezelf geneest, eraan werkt en jezelf waardeert en jezelf prioriteit geeft, komt dit ook tot uiting in je uiterlijke beeld.

Meisje denkt na

Werk aan je zelfvertrouwen om er goed uit te zien en je beter te voelen

Onthoud dat innerlijke en uiterlijke schoonheid niet van elkaar kunnen worden gescheiden en dat zelfrespect de sleutel is om je beste versie naar voren te brengen. Stop daarom met je zorgen te maken over wat anderen van je verwachten, hoe je jezelf zou moeten zien, of hoe je zou moeten handelen om geliefd en erkend te worden, en begin jezelf lief te hebben en te herkennen.

Praat met liefde en respect tegen jezelf, selecteer zorgvuldig de mensen met wie je omgaat en werk aan je doelen en doelen om het leven te ontwerpen dat je wilt leven. Er is geen mooier persoon dan een gelukkig, oprecht en vredig persoon. Er is niemand aantrekkelijker dan degenen die zichzelf accepteren en niet bang zijn om zichzelf te laten zien zoals ze werkelijk zijn.

Van jezelf houden verfraait jezelf omdat eigenliefde je woorden, gebaren en houdingen doordringt. Op deze manier straal je rust en optimisme uit en deze eigenschappen worden door anderen waargenomen vanaf het moment dat ze je voor het eerst zien.

Houd van jezelf omdat je de belangrijkste persoon in je leven bent. Als je echter niet weet waar u moet beginnen, aarzel dan niet om professionele hulp in te roepen. Je emoties, je relaties en zelfs je uiterlijk zullen veranderen als je je eigen genialiteit herkent.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Renninger, L. A., Wade, T. J., & Grammer, K. (2004). Getting that female glance: Patterns and consequences of male nonverbal behavior in courtship contexts. Evolution and Human Behavior25(6), 416-431.
  • Lozano Castro, B. (2020). ¿ Por qué los demás nos resultan atractivos?: una investigación cuantitativa. (Bacherlor’s thesis). Recuperado de: https://gredos.usal.es/handle/10366/144139

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.