Ik hou van mensen die hun mening geven en oprecht zijn

Zeggen wat je echt voelt, hoe ongemakkelijk het in sommige situaties ook kan zijn, is bevrijdend en uiterst belangrijk in sociale relaties. Ontdek in dit artikel de waarde van consistentie tussen wat je zegt en wat je denkt.
Ik hou van mensen die hun mening geven en oprecht zijn
Gema Sánchez Cuevas

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Geschreven door Pedro González Núñez

Laatste update: 17 oktober, 2023

Ik hou van mensen die hun mening geven en oprecht zijn. Mensen die niet urenlang dingen in hun hoofd doorspitten voordat ze een woord uitspreken. Verlichte wezens die vanuit hun hart spreken. Ze zijn fantastisch.

Mensen die hun gedachten uitspreken zijn eerlijk, vooral tegenover zichzelf. Het zijn mensen die handelen naar wie ze zijn en die zichzelf niet verraden ten gunste van anderen. Ik hou van dit soort mensen, dat heb ik altijd gedaan en dat zal ik altijd blijven doen.

Mensen die hun mening geven en oprecht zijn, spreken vanuit hun hart

Er is een deel van je geest, je leven en je ziel dat nooit genoeg aandacht krijgt. Het is je hart. In feite is je hart het enige orgaan waarmee je echt oprecht kunt zijn. Daarom zijn degenen die het gebruiken om hun leven te regeren degenen die zeggen wat ze denken zonder bang te zijn het mis te hebben.

Alleen je hart weet alles over jou. Het weet wat je wilt, hoe je wilt zijn en waar je naartoe wilt. Het is een levend orgaan dat niet tegen je liegt. In je hart ligt je werkelijkheid, je verlangens, je hoop en je dromen. In feite je ware manier van zijn.

Daarom spreken veel mensen die hun gedachten uitspreken vanuit hun hart. Die prachtige, perfect geoliede machine. Die je energie geeft en je laat weten hoeveel er echt is in je leven. Het is echter aan jou of je ervoor kiest om ernaar te luisteren of niet.

Vrouw baast hartvormige bellen

Zeg wat je denkt tegen jezelf

Als je niet eerlijk tegen jezelf kunt zijn, ben je verloren. De eerste persoon aan wie je precies moet vertellen wat je denkt, ben je zelf. Als je dat niet kunt, zul je nooit zijn wie je werkelijk bent. Je zult iemand zijn die totaal verschilt van je ware zelf, essentie en persoonlijkheid.

Om de waarheid te vertellen en eerlijk te zijn tegen anderen, moet je bij jezelf beginnen. Jij bent het begin en het einde van je ware wezen en bestaan.

“Als ik niet mezelf kan zijn in wat ik schrijf, dan is het hele ding niets anders dan leugens en humbug.”

Henrik Johan Ibsen

Als je niet jezelf bent, word je slechts een marionet in het gigantische theater van het leven. Maar als je in dit immense en soms sombere panorama niet jezelf bent, verlies je je essentie, je vrijheid en je ware reden van bestaan.

Alleen mensen die hun mening geven en hun ware zelf zijn, laten zich leiden door hun hart, overtuigingen en gevoelens. Zij kunnen zich de luxe veroorloven om zich vrij te bewegen, zich oprecht te uiten en te genieten van een vol en gelukkig leven. Daarom hou ik van ze.

“Spreek wat we voelen, niet wat we zouden moeten zeggen.”

-William Shakespeare-

Wees trots op wie je bent

Meisje tekent een hart om zichzelf heen

Mensen die hun mening geven verdienen echter niet alleen waardering voor hun verbale oprechtheid. Deze mensen moeten ook geprezen worden omdat ze altijd handelen naar hun overtuiging. Bovendien laten ze met elke actie die ze uitvoeren hun meest innerlijke en echte dromen zien. In feite hoeven ze zich op geen enkele andere manier te gedragen dan wie ze werkelijk zijn.

Mensen die hun gedachten uitspreken, ernaar handelen en zichzelf op een intieme en echte manier kennen, zullen nooit de geringste angst voelen om te zijn zoals ze werkelijk zijn. Het maakt niet uit waar ze zich bevinden, of het nu op een elegant diner is in het gezelschap van de rijken en beroemdheden of in een vreemd land, ze zullen altijd zichzelf zijn.

Op dezelfde manier moet je je nooit schamen voor wie je bent en hoe je je gedraagt. Je moet je gewoon zorgen maken over jezelf zijn, jezelf grondig kennen en in staat zijn om te spreken zoals je denkt en dienovereenkomstig te handelen zonder bang te zijn voor wat anderen zullen zeggen.


Lees ook dit artikel: Zes kenmerken van oprechte mensen


Handel zonder bang te zijn voor de meningen van anderen

De meningen van anderen zouden de manier waarop je handelt, spreekt en jezelf uitdrukt niet moeten motiveren. In welke omgeving je je ook beweegt, jij en alleen jij zou het middelpunt moeten zijn van je gedachten, houding en acties. Je moet je niets aantrekken van het feit dat andere mensen je al dan niet bekritiseren op basis van je daden.

Als iemand slechte dingen over je zegt omdat je je uitspreekt, maak je dan helemaal geen zorgen. Dit soort mensen verdient geen enkele aandacht. Wees jezelf, gedraag je ernaar en ontspan je in het bijzijn van anderen. Je bent het waard. Gedraag je zoals je bent.

Zoals ik al zei, ik hou van mensen die zeggen wat ze denken. Goed of slecht, ze spreken altijd de waarheid. Er zijn geen leugens of verdoezelingen. Alleen echtheid en oprechtheid.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.