Iedereen kan een genie worden

Iedereen kan een genie worden

Laatste update: 12 september, 2017

Je hebt waarschijnlijk al wel eens een periode in je leven meegemaakt waarin je je verloren voelde, omdat je er niet achter kon komen waar je je tijd aan wilde besteden, of omdat je dacht dat je niet goed genoeg was om iets te doen. Misschien heeft druk vanuit de maatschappij, je familie en zelfs vanuit jezelf het moeilijk gemaakt om jezelf te vinden. Ik ben er echter zeker van dat er iets is waar je een passie voor voelt, en het kan zelfs zo zijn dat je een genie bent zonder het te weten.

Iedereen is een genie

Genieën zoals Thomas Edison, Albert Einstein en Stephen Hawking voelden zich niet thuis op school. Hun gebrek aan interesse leidde ertoe dat ze zich onsuccesvol en onbegrepen voelden. Later kwamen ze er allemaal achter dat ze over iets beschikten dat kon bijdragen aan de mensheid, van de gloeilamp tot de relativiteitstheorie.

Misschien kunnen we niet allemaal zo groot denken als zij, maar iedereen heeft zeker iets waar hij een passie voor voelt, iets dat hij in zijn botten kan voelen. Het is gewoon een kwestie van ernaar zoeken, het beste van jezelf geven en het vinden, ook al duurt het iets langer dan wat als ‘normaal’ wordt beschouwd.

“Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vermogen om een ​​boom te beklimmen, zal hij zijn hele leven blijven denken dat hij dom is.”
-Albert Einstein-

Genie

Als je je soms niet thuis voelt op je werk, in je beroep of zelfs in de klas, is er nog geen reden om te denken dat je niet goed genoeg bent. Het kan misschien zo zijn dat het niet geschikt voor je is. Verlies de hoop niet en blijf zoeken naar wat je echt voelt, waardoor je je een genie zult voelen.

Zoek naar iets waarbij je je heel voelt

Goed zijn in iets betekent niet dat je geen moeite meer hoeft te doen. Het is zelfs zo dat als je het als vanzelfsprekend beschouwd dat je ergens de beste in bent, dit tegen je kan werken. Denk eraan dat er geen betere brandstof voor motivatie is dan het gevoel dat je ergens goed in bent, maar wees je er ook van bewust dat er altijd voldoende ruimte is voor verbetering.

In feite is de beloning voor toewijding en inspanning veel groter, en zijn de effecten ervan veel langer merkbaar dan die van een beloning voor iets dat makkelijk te doen was. Misschien is dat de juiste manier om iets te doen: geniet meer van de reis dan van het doel.

“Een intelligente man is er niet een die veel ideeën heeft, maar degene die weet hoe hij kan profiteren van de paar die hij heeft.”
-Anoniem-

Als je bijvoorbeeld gitaar speelt, is resultaat heel fijn, want je voelt dat je beloond wordt voor al die jaren van inspanning, eelt op je vingers en hoofdpijn wanneer je eindelijk in staat bent om de juiste noten op het juiste moment te spelen. Als je je passie gevonden hebt, is het daarom het beste om er gebruik van te maken en het beste van jezelf te geven. Met wat creativiteit kan het je manier van leven worden.

De sleutel is genieten

Zoals Confucius zei, “kies een baan waar je van houdt en je zal nooit een dag in je leven hoeven te werken.” Als je je hiervan bewust bent, realiseer je je dat werk in feite niet negatief is, vooral als je beroep kunt doen op het genie binnenin je. Genieten van de kansen waar je naar op zoek bent geweest, is een van de sleutels tot succes. Het is genoeg om blij te zijn met het resultaat.

Genie

Als je je baan op een negatieve manier bekijkt, betekent dit dat een van deze factoren ontbreekt. Dat is geen reden om jezelf te straffen, en veel minder om je waarde te onderschatten. Verander je perspectief en geniet van de dingen waar je een passie voor hebt, want dat is wat je gelukkig maakt.

“Onze beloning ligt in de inspanning, niet in het resultaat. Volledige inspanning is een volledige overwinning.”
-Mahatma Gandhi-

Als je het gevoel hebt dat je die comfortabele plek in je leven nog niet hebt gevonden, wees dan niet bang. Probeer verandering te brengen in de reden waarom je zo een negatief beeld van jezelf hebt en voer de stappen uit die nodig zijn. Je vindt geluk als je het zoekt, en je ontdekt je innerlijke genie, alleen door dat risico te nemen.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.