Hoe je het licht in ons kunt laten ontwaken volgens oosterse wijsheid

Het licht in ieder wezen is aanwezig, wachtend om gevonden te worden. Het is niet moeilijk om het te doen, het gaat over verbinding maken met onze innerlijke wijsheid, met onszelf. Ben je er klaar voor?
Hoe je het licht in ons kunt laten ontwaken volgens oosterse wijsheid

Geschreven door Edith Sánchez

Laatste update: 01 maart, 2024

We zijn allemaal in staat het licht in ons te laten ontwaken, als we ons innerlijk bewust verkennen. Ieder mens beschikt over een grote rijkdom aan wijsheid. Velen weigeren echter alles wat ze hebben geleerd naar boven te laten komen.

De situatie kan worden vergeleken met de simpele handeling van het aanzetten van een lamp. Er is de verbinding en de beschikbaarheid van energie. Ook alle mechanismen die het overbrengen en de focus. Druk gewoon op de knop. Het ontwaken van het licht in ons is iets soortgelijks. Het gaat erom orde te scheppen in de mechanismen die al bestaan en de energie te laten stromen.

Als je wijs wilt zijn, leer dan redelijk te vragen, aandachtig te luisteren, kalm te reageren en te zwijgen als je niets te zeggen hebt.”

Johann Kaspar Lavater

Oosterse wijzen hebben ons waardevolle aanwijzingen gegeven over de beste manier om het licht in ons te laten ontwaken. Het enige dat nodig is, is de wil om het te doen. Het licht dat hieruit voortkomt, stelt ons in staat ons pad te verhelderen en zelfs een vuurtoren voor anderen te zijn. Dit zijn de acties die ons daartoe kunnen leiden.

Maak contact met je innerlijke wijze om het licht in ons te laten ontwaken

Elke dag bevat leren . Sommigen zoeken ernaar en vinden het. Anderen geven er simpelweg de voorkeur aan om de bladzijde zo snel mogelijk om te slaan en zich alleen op de komende dag te concentreren. In dit laatste geval is er duidelijk sprake van een ontkoppeling met wie we zijn.

Trap die naar een deur leidt waar we kunnen proberen het licht in ons te laten ontwaken

Het is voldoende om elke dag een korte periode na te denken. Bekijk kort wat we hebben bereikt en wat we hebben verloren. Ook wat we vooruit en terugtrekken. Uit die simpele handeling kunnen we waardevolle lessen halen en onze eigen wijsheid opbouwen. Dit helpt het licht in ons te ontwaken.

Laten we luisteren, om het licht in ons te laten ontwaken

Luisteren is een hogere functie van zowel de geest als de geest. Het gaat erom vooroordelen weg te nemen en de ander de kans te geven zich volledig vrij te uiten, alsof hij of zij zijn verhaal op een blanco vel papier schrijft.

Dat kan alleen als er een diep respect is voor de ander en het vermogen om je volledig voor hem of haar open te stellen. Respectvol en liefdevol luisteren is op zichzelf een manier om het licht in ons te laten ontwaken. Bovenal helpt het anderen zichzelf te horen zonder interferentie.

Concentreer je op jouw dromen

Waar dromen zijn, is leven. En waar leven is, is ook licht. Eén manier om het licht in ons te laten ontwaken is door onze verlangens te concentreren. Dit betekent dat u hoge doelen en doelstellingen stelt en de weg ernaartoe niet opgeeft.

Vechten voor onze eigen dromen verlicht ons zowel intern als extern. Het is iets dat ons inspireert om te verbeteren, te volharden en vasthoudender te zijn. Het inspireert ook anderen.

Iedereen die op zoek gaat naar wat hij of zij wil, is een open boek voor anderen, omdat hij onderwijs geeft door het goede voorbeeld te geven. De wereld is beter als iedereen vecht voor datgene waar hij of zij van houdt.

Dromenvanger

Leer jezelf te uiten vanuit liefde

Liefde is veel meer dan een romantisch gevoel. Wie het voelt, heeft geluk. Hij verrijkt zichzelf enorm door alles te ervaren wat liefhebben met zich meebrengt. Het is een gevoel dat een warm en geruststellend licht in het leven brengt, omdat alles er anders uitziet.

Waar we het hier over hebben is niet de liefde van een stel, ook al is dit wel inbegrepen. Liefde wordt ervaren voor elk levend wezen, voor het landschap, voor het leven zelf. Als er iets is dat bijdraagt aan het ontwaken van het licht in ons, dan is het liefde.

Dit gevoel moet uiteraard worden uitgedrukt. Gebaren, woorden en daden zijn een middel om dit te manifesteren. Wanneer iemand zich uit liefde uit, laat hij alles om hem heen oplichten. Leg het beste in anderen vast en koester de mensen om je heen op een positieve manier.

Zoek alles wat je ziel voedt

Er is geen manier om het licht in ons te laten ontwaken als we geen innerlijke vrede cultiveren. Er zijn veel prikkels die we ontvangen en die ertoe leiden dat we onze geest vertroebelen. Haast, woede, afwijzing… Er zijn veel realiteiten die samenspannen tegen onze gemoedsrust.

Vrouw die het licht in ons probeert te laten ontwaken

Daarom is het belangrijk dat we ruimtes leren vinden die de geest voeden. Deze kunnen fysiek of abstract zijn. Het zou voor iedereen raadzaam zijn om zijn eigen rituelen te ontwerpen om weer tot rust te komen. Het is niet mogelijk om het licht te vinden als de geest geen serene spiegel is die het reflecteert.

We zijn allemaal licht. In ieder van ons leeft een wijze man die in staat is de wereld een betere plek te maken. De werkelijkheid dwingt ons veel naar buiten en weinig naar binnen te kijken. Laten we dit niet laten gebeuren.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.