Hoe creëer je een witte zone in je huis?
Elke dag word je blootgesteld aan meer vervuiling dan je je ooit kunt voorstellen. In feite is het niet alleen de dichte grijze mantel die je over je stad ziet hangen, maar ook in je eigen huis. Daarom is het een goed idee om te overwegen een witte zone in je huis te creëren.
Het idee van een witte zone in huis is geïnspireerd op het concept van een “witte kamer,” dat afkomstig is uit de industrie. Dit komt omdat bepaalde bedrijven vervuiling moeten minimaliseren om hun producten te kunnen maken. Onder andere fabrikanten van chirurgisch materiaal en halfgeleiders vallen in deze categorie.
Deze industrieën hebben een aseptische omgeving nodig om hun producten te maken. Hieruit is het idee ontstaan om witte zones in huis te creëren.
Deze ruimtes voldoen niet precies aan de normen van een witte kamer, die extreem duur zou zijn. Ze functioneren echter wel als relatief beschermde ruimtes.
“Alleen wij mensen maken afval dat de natuur niet kan verteren.”
-Charles Moore-
Verontreinigende stoffen
In de meeste steden is de lucht vervuild met een enorme hoeveelheid schadelijke deeltjes. Je ademt die lucht elke dag in. In feite is momenteel geen enkele plaats volledig vrij van luchtvervuiling.
Daarnaast is er nog een andere vorm van vervuiling die overal steeds meer aanwezig is. Dit is elektromagnetische vervuiling of elektropollutie. Deskundigen weten nog niet precies wat de effecten ervan zijn op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.
Hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opmerkt dat elektromagnetische velden niet schadelijk zijn, zijn er veel gevallen van elektromagnetische overgevoeligheid gemeld.
Tot op heden stellen sommige deskundigen dat deze gevallen simpelweg te wijten zijn aan het psychologische nocebo-effect. Met andere woorden, dat negatieve verwachtingen leiden tot negatieve bijwerkingen. Er is echter geen sterk bewijs dat dit ondersteunt.
Het meest verontrustende is dat het nog te vroeg is om precies te zeggen wat de effecten zijn van deze enorme explosie aan nieuwe technologieën en bronnen van elektromagnetisme. Er zijn geen studies die de potentiële schade ervan hebben vastgesteld.
Huizen zijn ook vervuild
Hoewel je misschien denkt dat je beschermd bent tegen vervuiling zodra je je huis binnengaat, heb je het mis. Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat de vervuiling in huis twee tot vijf keer groter kan zijn dan de vervuiling van buitenaf.
Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere chemicaliën in huis afkomstig van bouwmaterialen. Bovendien is er soms rook. Tot slot is er bijna altijd een veelheid aan huishoudelijke apparaten, elektronische apparaten en stopcontacten die vervuiling veroorzaken.
Je wordt in huis ook blootgesteld aan andere vormen van vervuiling. Bijvoorbeeld geluidsoverlast. Er is zelfs emotionele vervuiling, in de vorm van giftige relaties.
Een witte zone in je huis
Het creëren van een witte zone in je huis is een manier om je te beschermen tegen de vervuiling om je heen. Het is een ruimte die vrij is van elektrische aansluitingen, elektronische apparaten, rook, lawaai en ongemak. Om er een te creëren moet je een ruimte vinden, ook al is die klein, die een soort isolatiecapsule kan vormen.
Je moet de stopcontacten afsluiten en de ruimte wit verven met ecologische verf. Verder moet je de ruimte isoleren van lawaai. Je moet geen schilderijen ophangen of ornamenten hebben. Ideaal is echter om wat planten of bloemen neer te zetten. Het zal een soort veilige haven voor je zijn.
Probeer elke dag minstens een paar minuten in je witte zone door te brengen. Het is een goed idee om dat te doen als je je moe, gestrest, nerveus of op de een of andere manier emotioneel overbelast voelt. Het is een plek waar je diep adem kunt halen en even helemaal niets hoeft te doen.
In deze zones kun je schonere lucht inademen en je lichaam de mogelijke elektromagnetische vervuiling laten compenseren. Emotioneel is het een plek om te ontspannen en je emoties weer in balans te brengen. Het is een goed idee om zo’n ruimte te creëren om je levenskwaliteit een boost te geven.
Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.
- Batista Romagosa, M., Soriano Gónzalez, B. I., & Bergés Cabrales, L. E. (2011). Posibilidades, mecanismos de acción y retos de la terapéutica con campo electromagnético de extremada baja frecuencia contra la psoriasis. Medisan, 15(12), 1775-1790.