Jij hebt me laten geloven in het mysterie van verbinding

Verbinden is zoveel meer dan samenvallen: het is tijd met elkaar delen en magie scheppen. Dit verhaal gaat volledig over verbinden.
Jij hebt me laten geloven in het mysterie van verbinding
Gema Sánchez Cuevas

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Laatste update: 27 december, 2022

Het leven zit vol verrassingen en mensen die onze toekomst volledig ondersteboven gooien. Sommigen noemen deze verrassingen toeval. Anderen noemen het serendipiteit, synchronisatie of zelfs ontmoetingen die door de rode draad van het lot met elkaar verbonden zijn. Allemaal hebben ze echter één ding gemeenschappelijk: het mysterie van verbinding. En dat is wat ik dankzij jou ervaren heb.

Nu en dan vraag ik me nog steeds af wanneer het allemaal begon. Wanneer heb jij wat ruimte voor mij vrijgemaakt? Op welk exact moment maakte het mysterie van verbinding deel uit van ons leven? Ik weet niet precies wanneer het allemaal begonnen is. De waarheid is dat deelnemen aan de reis iets is waarvan ik geniet.

Mezelf loslaten is iets wat ik echt wil leren doen. Ik wil ook leren hoe ik jou boodschappen kan sturen in een code die alleen wij begrijpen. Het is echter gewoon niet gemakkelijk om te onthullen wat onze woorden niet kunnen uitleggen.

Ik hoop dat jij mijn geheim kan bewaren…

“Mensen ontmoeten elkaar wanneer ze elkaar moeten ontmoeten.”

-Paulo Coelho-

Mijn favoriete herhaling

Ik weet gewoon niet hoe jij het doet. Je bent mijn favoriete herhaling geworden en de motor van mijn gedachten en mijn glimlach. Ik kan het niet echt met woorden verklaren maar toch is het waar. Ik voel me ook graag op deze manier. Het beste van alles is dat jij mij het gevoel geeft te leven zelfs zonder mijn huid aan te raken.

“Iemand die je dingen laat voelen zonder een vinger op je te leggen, dat is indrukwekkend.”

-Mario Benedetti-

Jij bent mijn favoriete herhaling

Ik moet bekennen dat jij in dit spel aan de winnende hand bent. Het is immers onmogelijk mijn ogen te sluiten en te doen alsof er niets gebeurt wanneer mijn ziel jouw ziel raakt.

Ik moet echter ook toegeven dat je wat geheimzinnig bent. Je ben een deskundige in het ontwijken van gesprekken over jezelf. Het kan me eigenlijk niet schelen omdat ik het graag heb. Weet jij hoezeer ik ervan geniet om jou te ontdekken?

Jij bent geluk

Ben jij je er bewust van dat je een speciaal vermogen hebt om met anderen te verbinden? Je bent vaardig in de kunst van het luisteren naar hun demonen en naar wat hen gelukkig maakt.

En niet alleen dat, wist je dat jouw zin voor humor mijn dagen opfleurt? Je bent echt een rebel. Met jouw onverwachte strategieën ben je in staat om magie te scheppen en een glimlach te laten ontstaan. Eigenlijk ben ik dankzij jou meer beginnen glimlachen.

Soms denk ik ook dat jij te midden van drijfzand een anker bent. Op andere momenten ben je net een verrassing die alles anders maakt. Je weet absoluut hoe je een stempel moet nalaten!

Ik heb nog een ander geheim: ik bewonder jou. Het is immers één ding de droom te leven en iets totaal anders om te leven en elkaar te leren kennen. Je onderzoekt dan het pad van zelfontdekking en evolueert.

Op die manier word je een gelukkiger mens die anderen gelukkig maakt. Jij bent het beste voorbeeld waarom we met onszelf in verbinding moeten komen. Jij hebt het mysterie van verbinding opgelost.

Ik ben dankbaar dat ik jou ontmoet heb

Ik wil niet eindigen zonder jou te bedanken omdat je mij na zovele mislukte pogingen toegelaten hebt jou te ontmoeten. Het is niet jouw fout maar de mijne. Dat weet ik.

De waarheid is dat we hier om één of andere reden zijn. Hier zijn we dan. We sturen elkaar gecodeerde boodschappen en raadsels. Dat is namelijk wat ik denk. Ik kan alleen voor mezelf spreken. Nog steeds neem ik niets terug.

Als dit alles in mijn hoofd zit, dan geniet ik tenminste van de reis. Het geeft niet dat ik mijn bestemming nooit zal bereiken en dat dit alleen maar een vage verbinding is.

Ik wil dat echter niet geloven. Ik wil geloven dat iets deze orkaan veroorzaakt heeft. Wat ik wil geloven, is dat er iets bestaat tussen jouw angsten en mijn onzekerheden, tussen jouw twijfels en mijn zorgen.

Ik ben dankbaar dat ik jou ontmoet heb

Bedankt om jezelf te zijn en me te laten geloven in het mysterie van verbinding

Ik wil je bedanken omdat je de deur niet dichtgedaan hebt toen ik aanklopte. Bovendien wil ik je bedanken voor je begrip, om tijd met mij door te brengen, voor onze discussies, voor je gedachten in het holst van de nacht en voor je grappen (ik weet zeker dat je weet waarover ik het heb).

Bedankt dat je me naast jou liet lopen. Dank dat je voor mij geestelijke doolhoven gecreëerd hebt en mijn kracht hebt laten ontwaken om mezelf te vinden. Geloof me, het is niet gemakkelijk iemand te vinden die je aanzet om te groeien. Het is niet gemakkelijk iemand te vinden die je dingen laat zien die je voorheen niet kon zien.

Ten slotte wil ik jou bedanken dat je jij bent. Jij hebt me laten geloven in het mysterie van verbinding. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.