Liefde vinden betekent jezelf vinden

Liefde vinden betekent jezelf vinden

Laatste update: 31 augustus, 2017

Veel vrouwen verlangen ernaar om liefde te vinden in hun leven, maar negeren het feit dat om liefde te vinden, ze eerst zichzelf moeten vinden. Het boek Hambre de Amor (Hongerig voor de liefde) geschreven door Ana Moreno gaat dieper in op dit onderwerp, en wij zullen hetzelfde doen in dit artikel.

Als een vrouw, vraag ik jou: waarom heb je een partner nodig? Om een deel van jou waarvan jij denkt dat het mist aan te vullen? Om een leegte op te vullen? Omdat je bang bent om alleen te zijn? Waarom voel jij je hulpeloos wanneer je single bent? Mocht je het nog niet weten, dan zal ik het je nu vertellen: een partner zal geen van jouw problemen oplossen. Het zal ze misschien zelfs erger maken.

Een relatie presenteren als een vorm van medeafhankelijkheid zal alleen maar leiden tot emotioneel falen. Je kunt alleen een gezonde relatie hebben als het een bewuste relatie is.

“Relaties horen ons niet gelukkig te maken, ze horen ons bewust te maken.”

-Raimon Samsó-

Ware liefde komt van binnenuit

Vrouwen hebben het nodig om zich geliefd te voelen, maar ware liefde komt van binnenuit. Een vrouw die zichzelf liefheeft zal liefde uitstralen en ontvangen. Denk erover na: je kunt niet iets naar je toe trekken in je leven als je het niet al hebt.

“De ware manier om liefde te vinden is door te weten dat je gemaakt bent van liefde, en om ervoor te kiezen deze liefde zonder verwachtingen te delen met de hele wereld.”

-Ana Moreno-

Liefde Vinden

Als het voor jou niet voelt alsof je van liefde gemaakt bent, zul je denken dat je iemand anders nodig hebt om jou compleet te maken. Maar deze gedachte kan leiden tot bezitsdrang, omdat je het gevoel zult hebben dat jij niets bent zonder die ander. Dit is echter egoïstisch, en liefde en egoïsme gaan niet samen.

Wat zelfs nog belangrijker is, is dat je erkent dat wat je naar je toe trekt is wat je te bieden hebt. Als je iemand probeert te zijn die je niet bent, zul je geen authentiek persoon vinden. Als je geen ware liefde en respect voor jezelf toont, zul je iemand vinden die zichzelf niet liefheeft of respecteert, laat staan jou.

“Liefde vinden betekent niet dat je een andere persoon vindt, maar dat je jezelf vindt, omdat jij liefde bent. Wanneer je accepteert dat je in jou al liefde hebt, dan zal liefde zich manifesteren in jouw leven, een liefde die van dezelfde kwaliteit en intensiteit zal zijn als de liefde die jij in je draagt.”

-Ana Moreno-

Het is nooit te laat om jezelf te vinden

Zelfs als je geen partner hebt gevonden, of als je niet tevreden bent met de relatie waar je je in bevindt, is het nooit te laat om jezelf te vinden, om de liefde die in jou zit te ontwikkelen, in plaats van er ergens anders naar op zoek te gaan. Voor Ana Moreno is het zo simpel als handelen met liefde, eerlijkheid en waardering; delen wat je te bieden hebt; en jezelf aan anderen geven.

Het geweldigste aan deze manier om de liefde te begrijpen is dat je niemand anders nodig hebt om jezelf compleet te voelen. Het maakt niet uit of je nu wel of geen liefde vindt, hoe andere mensen jou zien, of hoe andere mensen reageren op basis van hun eigen behoeften en afhankelijkheden. Dit alles omvat het voltooien van een belangrijke oefening in zelfvertrouwen, persoonlijke groei, en de ontdekking van jouw eigen waarden, omdat je alleen van jezelf kunt houden als je weet wie je bent.

“Hoe beter je met jezelf kunt omgaan, hoe beter jouw leven zal zijn. Het maakt niet uit hoe andere mensen jou zien.”

-Ana Moreno-

Je hebt niemand nodig om jou compleet te maken

Jij bent genoeg. Je hebt niemand nodig om jou compleet te maken. Je partner kan je helpen om een betere versie van jezelf te zijn en het beste in jou naar boven halen. Jullie kunnen samen een leven opbouwen en samen groeien. Maar als je afhankelijk bent van je partner en/of als jouw partner afhankelijk is van jou, zullen jullie elkaar alleen maar in elkaars val meesleuren.

Liefde Vinden

Liefde zal niet in jouw leven komen via iemand anders. Je zult het aantrekken wanneer het in jou opstaat.

Jezelf kennen is genoeg om liefde te creëren in jouw leven. Je zult zo vermijden dat jouw inspanning voor niets is geweest, bijvoorbeeld wanneer je probeert om anderen te pleasen of je precies zo te gedragen als hoe je denkt dat die ander van jou verlangt. Proberen om iemand te zijn die je niet bent zal jou niet gelukkig maken, en het zal ook niemand anders gelukkig maken, zelfs al lijkt dit wel zo. Onthoud altijd dat als het jouw prioriteit is om die ander gelukkig te maken, zonder te denken aan jouw eigen behoeften, je je uiteindelijk alleen maar nog leger en nog incompleter zult voelen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.