Het hart van een volwassen vrouw is een diepe zee van geheimen

Het hart van een volwassen vrouw is een diepe zee van geheimen

Laatste update: 29 april, 2017

Het hart van een volwassen vrouw is een diepe zee van geheimen die zich in de meeste intieme kamer bevinden, de hartkloppingen van verlangen en van bewuste liefde zijn en voelen met emoties, intuïtie en uitdaging.

Als we zeggen ‘hart’, bedoelen we dat onaantastbare ding dat ervaringen balanceert en zelf de deur laat zien naar een gigantische ruimte, die het sensorisch geheugen van prachtige sensaties opent.

Het hart, gezien als de geest, heeft cycli en seizoenen. Een successie van perioden van rust, eenzaamheid, toebehoren en zelfs verdwijning.

Wolf

De relatie van een volwassen vrouw met zichzelf

De relatie van een volwassen vrouw met zichzelf en haar omgeving is gebaseerd op een aantal emotionele wensen, die samengevat kunnen worden in één zin: de volwassen vrouw wil naar zichzelf terugkeren.

Dat wil zeggen, een vrouw die volwassen is, wil weer een emotionele plaats vinden waar ze haar geheimen, haar momenten en haar littekens kan eren. Normaal gezien is dit het moment waarop we er klaar voor zijn om onze fouten te waarderen en onder ogen te zien, evenals onze wensen te waarderen zoals ze zijn.

De volwassen vrouw zoekt en herschept een gunstige omgeving binnenin zichzelf om zichzelf te zijn, om een gezonder middelpunt van de aandacht te zoeken en rust te vinden in het brandende bloed van iemand die is verdronken vanwege haar zwakheden en overleefde dankzij haar sterke punten.

Vrouw in Gras

“Wanneer een vrouw de beslissing neemt om het lijden, de leugens en de onderwerping achter zich te laten. Wanneer een vrouw diep vanuit haar hart zegt: ‘Nu is het genoeg, ik ben zo ver gekomen.’ Geen duizend legers van het ego noch alle valstrikken van hoop konden haar tegenhouden in haar zoektocht naar haar eigen waarheid.

Dit is waar de deuren van haar ziel opengaan en het genezingsproces begint. Het proces waarbij ze beetje bij beetje zal terugkeren naar zichzelf, naar haar ware leven. En niemand heeft gezegd dat die weg makkelijk zou zijn, maar het is ‘het pad’. Dat besluit op zich opent een directe lijn met haar wilde natuur en het is daar dat het ware wonder begint.”

-Clarissa Pinkola-Estes-

De emotionele gave van vrouwelijke volwassenheid

Beetje bij beetje ervaart de volwassen vrouw een reis terug naar het huis van haar ziel, dat haar uitnodigt om zich meer bewust te zijn van wat er is gebeurd in haar vorige leven. Op deze manier moet ze de conflicten oplossen uit haar vorige cyclus van volwassenheid.

Dan houdt het hart van de volwassen vrouw meer van zichzelf en voelt het zich waardig van respect, en vol van de waarden die verder gaan dan de vaardigheid om lief te hebben en begrip te hebben voor de gevoelens van anderen.

Deze zoektocht kan pijnlijk zijn, maar zo dichtbij jezelf zijn, vereist het lopen van vele kilometers, ver weg van jezelf, weer terugkeren, jezelf pijn doen en wortels te groeien die ver weg staan van je wensen.

Vrouwen als Bomen

Jezelf verliezen en weer vinden als volwassen vrouw

Emotionele volwassenheid kan vroeg of laat komen, maar het wordt zeker voorafgegaan door jaren en jaren van afleiding, emotionele ongelukken en de nietigverklaring van een ongelooflijk belangrijk deel van onszelf.

Weten waar we zijn en wat onze plaats is in de wereld is geen makkelijke taak, maar één die vereist dat je wat huid verliest, waarbij je de identiteit steelt die zich om ons heen gewikkeld heeft en waarmee we op honderden slagvelden hebben gevochten.

Maar de volwassen vrouw moet uit die huid breken om te stoppen met het afwijzen van haar ervaringen. In plaats daarvan moet ze ze direct voelen, zodat ze ze eigen kan maken, zonder beschermend schild. Met andere woorden: ze moet loslaten, laten vallen, afscheid nemen en niet langer vasthouden aan datgene wat haar tegenhoudt zichzelf te zijn, die sociale verwachtingen die haar consumeren.

Dan duiken de crises niet langer onverwachts op in ons huis en emotionele bevrijding stopt met het bezoeken van onze afhankelijkheden, die aanleiding geven tot vastberadenheid en eigenliefde.

Met andere woorden: ze moet plaats maken voor de eerste persoon, de prioriteiten, de herhydratatie van de eigen identiteit, de wijsheid van de volwassen vrouw. Dan begint de nieuwe creatie van vrouwen, die hun geheime leven voeden met kracht dankzij hun instinct, hun ervaring en de kracht van hun vrouwelijke psychologie.

Omhelzende Vrouwen

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.