Het geluk zal verschijnen wanneer je dit het minst verwacht

Het geluk zal verschijnen wanneer je dit het minst verwacht

Laatste update: 04 mei, 2017

Heeft het leven je wel eens verrast met dergelijke onverklaarbare ontwikkelingen? Soms houden we hard vast aan de toekomst die we in onze gedachten voor ons zien, of aan het beeld van hoe wij willen dat onze toekomstige partner eruitziet. In werkelijkheid moeten we soms echter gewoon loslaten.

Wees geduldig, wees kalm. Want wanneer je dit het minst verwacht, zal alles ineens zinvol worden en zal het leven beginnen te passen bij jouw behoeften en verlangens. Het is genoeg om gewoon los te laten en je te herinneren dat in het boek van jouw leven jij de hoofdpersoon bent, en jij verdient het beste.

Het is niet makkelijk om geduldig te zijn of om onszelf ervan te overtuigen dat we er gewoon op moeten vertrouwen dat er plotseling allemaal goede dingen zullen beginnen te gebeuren. Maar het omvat meer dan dit: we moeten de juiste houding aannemen.

Je gedachten geven jouw emoties kracht en transformeren jouw realiteit. Als we onszelf opsluiten en wrok en frustratie koesteren, dan is het erg moeilijk om het leven de ruimte te laten om ons te overstromen met haar magie.

Behoud een sterke, daadkrachtige en positieve houding die het idee dat jij belangrijk bent, dat jij gelukkig bent, versterkt. Beoefen eenvoudigheid, passie voor het leven, en sluit je nergens voor af: de beste ervaringen gebeuren per toeval.

Het leven gebeurt elke dag, dus verlies jezelf erin

Geluk

Hoe kunnen we loslaten zodat het leven naar ons toe kan komen? Betekent dit dat we niet hoeven te vechten voor de dingen die we willen of dat we de dingen die we niet willen niet hoeven te vermijden? Helemaal niet. Niet alles is zwart-wit: loslaten betekent in beginsel dat we onszelf laten leven en dat we leren en genieten van alle kleine details.

Het leven biedt ons elke dag nieuwe kansen. Laat jezelf opnieuw gelukkig zijn, laat je vinden door het onverwachte en geef jezelf nieuwe hoop, hoop waarvan je gezicht gaat stralen en je hart schijnen als een ster.

Geloof het of niet, er zijn veel mensen die zichzelf niet laten leven, die zichzelf niet verrijken met openheid, optimisme, hoop of het vermogen om gelukkig te zijn en anderen gelukkig te maken.

Het leven is vaak niet makkelijk; het kan ons teleurstelling, verlies en fouten brengen. Vast blijven zitten in het verleden sluit echter de deuren in het heden. En gedachten en harten met gesloten deuren raken vergiftigd met wrok.

Laat je door je wonden niet veranderen in iemand die je niet bent. Als je jezelf beperkt tot altijd alleen maar kijken naar anderen en jezelf afvragen hoe zij het doen, hoe hen het lukt om gelukkig te zijn, dan komt dat omdat je het geheim nog niet kent: die mensen accepteren hun verleden en treden het heden vol optimisme tegemoet.

Geluk

Het beste moet nog komen

Het is een houding, een manier om elke dag ten volle te leven: geloof dat het beste nog moet komen, maar geniet alsof het er al is. Volgens de benadering van het neurolinguïstisch programmeren (NLP) besteden we te veel tijd aan spijt hebben van het verleden, terwijl we tegelijkertijd bezig zijn met fantaseren over de toekomst. Dit alles zorgt ervoor dat we ons enigszins ontevreden voelen wanneer we nadenken over het heden.

Het beste om te doen is om onszelf het ‘hier en nu’ volledig te laten ervaren en om onszelf ervan te overtuigen dat het beste nog moet komen, dat de dag van morgen goed kan zijn omdat we het onszelf toestonden om vandaag gelukkig te zijn, omdat we het heden op de juiste manier opbouwen.

Bestrijd dagelijkse ontevredenheid

We weten dat we niet elke dag gelukkig kunnen zijn, dat er teleurstellingen zijn, maar… is het het waard om permanent ontevreden te zijn en uiteindelijk verbitterd te raken?

Ook jij kent ze vast en zeker, van die mensen die hun negativiteit verspreiden. Wat je ook tegen ze zegt, je zult ze nooit iets bemoedigends, goedkeurends of hoopvols horen zeggen.

Een ontevreden leven is een verloren leven. Als je merkt dat dit gevoel je begint te overweldigen, graaf dan diep tot de wortel van het probleem. Ontdek waarom je lijdt en zoek naar een manier om ermee om te gaan en er een einde aan te maken.

Zoek het niet, laat het jou vinden

Misschien heb je wel vaker doorgezeurd over hoe je ideale baan, perfecte huis of droompartner eruit zou zien. Heb niet te hoge verwachtingen, want straks stort alles als een kaartenhuis in elkaar. Laat simpelweg los en houd je ogen open voor de mogelijkheden om je heen. Wees ontvankelijk, intuïtief, en observeer. Wanneer je het het minst verwacht, zal iets of iemand zijn zinnen op jou hebben gezet.

Het leven is zo onvoorspelbaar dat het geluk zal verschijnen wanneer je dit het minst verwacht. Voel het geluk en omhels het met kracht, maar verlies het niet. Je verdient het.

Geluk

Afbeeldingen met dank aan Pascal Campion


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.