Geef niet op! Je hebt de innerlijke kracht om door te gaan

Geef niet op! Je hebt de innerlijke kracht om door te gaan
Adriana Díez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Adriana Díez.

Laatste update: 27 december, 2022

Waar vind ik de wil om te blijven vechten als ik het gevoel heb dat ik niet dieper kan zinken? Hoe vind ik de innerlijke kracht om door te blijven gaan als het voelt alsof ik niet in staat zal zijn om te confronteren wat mij te wachten staat? Ben ik sterker dan ik denk?

Dit zijn enkele vragen die je jezelf zou kunnen stellen als je het moeilijk hebt.

Mensen hebben ongelooflijke innerlijke kracht en een geweldig vermogen om te overleven. We kunnen meer pijn verdragen dan we denken. Op de een of andere manier vinden we de motivatie om door te gaan, zelfs als onze kracht vervaagt en alles donker wordt.

Soms merken we dat we onze weg dapper afleggen, stap voor stap, zonder echt te weten hoe we daar zijn gekomen, ondanks de diepe pijn die we vanbinnen voelen. Ons vermogen tot veerkracht is grenzeloos.

Maar waar vinden we de innerlijke kracht om onszelf weer bij elkaar te rapen?

Dit vermogen leeft in ons, maar is soms verborgen en moeilijk te vinden, en geeft ons op andere momenten slechts subtiele tekenen van zijn bestaan. Hoe dan ook, het is er. Soms hebben we alleen hulp nodig om te weten hoe we het kunnen gebruiken.

Ons overlevingsinstinct is verantwoordelijk voor het activeren van onze innerlijke kracht en alle andere interne middelen die we hebben om moeilijke situaties te overwinnen.

Maar om dat te laten gebeuren, moeten we naar onze emoties luisteren, zodat we kunnen ontdekken wat ze van ons vragen en hier vervolgens naar kunnen handelen.

Vrouw op zoek naar haar innerlijke kracht

Vind je innerlijke kracht

Geef niet op, ga alsjeblieft niet aan de kant,

Zelfs al brandt de kou,

Zelfs al bijt de angst,

Zelfs al gaat de zon onder,

En de wind liggen,

Er is nog altijd vuur in je ziel,

Er is nog leven in je dromen.

Want het leven is van jou en van jou is het verlangen,

Omdat je het hebt liefgehad en omdat ik van je hou.

M. Bennedetti

Wanneer je wordt overvallen door pijn en je denkt dat je niets meer kunt doen, blijf vechten. Blijf zoeken naar antwoorden op al je vragen. En als je ze niet kunt vinden, zoek dan naar een reden om door te gaan.

Want dat is wat het leven is – opstaan, vooruitgaan, worstelen, leren van elke fout die je maakt, en luisteren naar en ruimte maken voor je emoties.

Misschien kun je vandaag de wil niet vinden, maar wie weet wat morgen zal brengen? Elke dag is een nieuw verhaal om te schrijven. Ook al kun je soms niet beslissen hoe het eindigt, je kunt zelf bepalen hoe je het wilt beginnen.

Blijf doorgaan! Haal diep adem, vul je longen, spring en vlieg. Als je een stapje achteruit wilt gaan, laat het dan alleen maar zijn om op te laden, je vleugels te herstellen en kracht te halen uit alles wat je hebt geleerd. En als je er klaar voor bent, waag dan de sprong.

Stop niet met vechten, want je hebt alle kracht en middelen die je nodig hebt om de weg te bewandelen die voor je ligt. Je moet ze gewoon in jezelf vinden.

Maar vergeet niet om jezelf af en toe alleen te laten zijn. Maak ruimte voor verdriet en angst. Je moet deze negatieve emoties ervaren, zodat je later weer op kunt staan en je potentieel kunt waarmaken.

Vrouw vindt de innerlijke kracht om door te gaan

Je bent niet alleen

Als je je nog steeds zwak voelt nadat de pijn is weggeëbd, maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Vind iemand met wie je gewoon kunt ontspannen, iemand die een toevluchtsoord voor je kan zijn.

Iemand die je zal helpen weer op te staan ​​en de innerlijke kracht te vinden om door te gaan. Er is moed voor nodig om te weten wanneer je om hulp moet vragen en deze hulp vervolgens te accepteren.

Laat mensen je helpen wanneer je het nodig hebt, vergeet je angsten en leun op de schouders van je dierbaren. Pak hun handen vast en ontdoe jezelf van de last die op je drukt.

Je kunt het waarmaken. Als je het droomt, erin gelooft en ernaar handelt, ben je dichter bij het bereiken ervan.

Verlies de hoop niet. Blijf werken totdat je de bronnen in jezelf vindt. Vertrouw op je kunnen.

De handen van onze dierbaren

Vergeet niet dat er geen einde is zonder een nieuw begin, geen licht zonder duisternis. Je kunt niet opstaan ​​als je niet bent gevallen. Je kunt geen innerlijke kracht of wilskracht vinden als je er niet naar op zoek bent. Contrasten kunnen je laten groeien als je in staat bent het middelpunt te zien dat ze in balans brengt.

Dus ga door – vind de kracht, vecht en haal het beste uit jezelf! Sta op, veeg het stof af en blijf doorgaan, want het is het waard. Vergeet niet dat het leven doorgaat, dat de tijd verstrijkt en dat jij degene bent die jouw verhaal vertelt.

Je hebt de kracht in jezelf, dus geef niet op. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.