Dromen kunnen uitkomen, als je ervoor wilt vechten

Dromen kunnen uitkomen, als je ervoor wilt vechten

Laatste update: 18 oktober, 2017

Ik heb alle dromen van de wereld binnenin mij, want dromen kunnen uitkomen, als je bereid bent om ervoor te vechten. Hoewel het misschien niet gebeurt op dezelfde manier als je je zou voorstellen. Omdat deze wereld vol oneindige mogelijkheden zit. En hoewel die mogelijkheden je misschien verrassen, kunnen ze je leiden naar de dingen waar je zo hard voor vecht, mits je niet opgeeft.

Dit klinkt misschien allemaal te utopisch voor jou. Je bent misschien een van die mensen die denken dat niet alles kan uitkomen, omdat niet alles mogelijk is. Nou, zonder dat je ooit de kijk op de werkelijkheid verliest, hoop ik dat je naarmate je verder leest, van gedachten zult veranderen. Denk er maar aan dat de mogelijkheden soms gewoon op verschillende manieren vermomd zijn. Daarom kunnen sommige van hen onopgemerkt voorbijgaan.

Ik nodig je uit om na te denken over je eigen dromen terwijl je dit artikel leest. Je kunt een ander pad ontdekken om ze te bereiken. Je weet maar nooit. Hoe dan ook, het leven heeft verschillende verrassingen voor je in petto, en je bent je er niet eens bewust van. Open nu je ogen en je geest om te begrijpen wat je op het punt staat om te lezen.

“You may say that I’m a dreamer
But I’m not the only one.
I hope someday you’ll join us
And the world will be as one.”

-Imagine, John Lennon-

Vrouw In Wiens Haar Een Huisje Is Gebouwd Want Dromen Kunnen Uitkomen

Ronde ideeën passen niet in vierkante gedachten

Ronde ideeën passen niet in ‘vierkante gedachten’, want in de levens van mensen met vierkante gedachten is er maar één manier van denken. Dit zijn de mensen die je vertellen dat je moet stoppen met dromen. Degenen die steeds maar weer tegen je zeggen dat je je voeten weer op de grond moet zetten. Omdat er een lange weg is tussen waar je naar verlangt en wat tastbaar is.

Denk je dat dromen over vliegen een utopisch idee is? Dat is het als je ervan overtuigd bent dat dat zo is. Als je gewoon wacht tot er vleugels uit je rug groeien, zodat je kan opstijgen. Maar als je niet naar die ‘vierkante geesten’ luistert en besluit om voor je dromen te vechten, dan kan je bewijzen hoe fout ze het hebben.

Mensen dromen al over vliegen sinds er vogels bestaan. Veel van hen gaven het op toen ze zich realiseerden dat vleugels niet op de ruggen van mensen groeiden. Maar er was iemand die deze droom niet liet rusten. En hij heeft het voor elkaar gekregen om zijn voeten van de grond te krijgen. Deze persoon was Leonardo Da Vinci, die besloot om de mogelijkheden van zijn ambities te zien en een paar vleugels te bouwen waarmee hij kon opstijgen.

Nu kan dit voorbeeld simpel lijken, maar in zijn tijd werd hij beschouwd als gek. Dit gebeurde ook met degenen die op water wilden lopen, tot iemand dit mogelijk maakte door de eerste boot te bouwen. Omdat de geschiedenis heeft aangetoond dat veel projecten die als gekheid werden beschouwd door ‘vierkante geesten’ niet alleen realiteit werden, maar ook de wereld zoals we die tot op dat moment kenden, veranderden.

In al deze gevallen moesten de auteurs omgaan met de conformiteit waarmee anderen zichzelf verleidden en in sommige gevallen martelden.

Een Man Die Met Een Hele Lange Ladder Een Ster Kan Aanraken Want Dromen Kunnen Uitkomen

Als je het kan dromen, kan je het doen

Als je het kan dromen, kan je het doen. Je moet er echter wel hard voor vechten. Je kunt misschien omringd zijn door ‘vierkante geesten’, vampieren van hoop en monsters die de dromen van anderen doden. Toch ben jij degene die voor je dromen moet vechten. Niemand zal iets aan je geven in een wereld vol ‘vierkante geesten’.

Maar wat zijn jouw dromen? Vecht je echt voor ze? Vaak droom je dat je rijk bent terwijl je op de bank zit te wachten tot je de loterij wint. Nou, niemand heeft ooit gezegd dat je dromen kunnen uitkomen door te gaan zitten en wachten.

Als je er bijvoorbeeld van droomt om rijk te zijn, moet je definiëren wat dat voor je betekent. Het hebben van zoveel geld dat je niet weet wat je ermee moet doen? Het hebben van genoeg geld voor jou en je familie om goed van te kunnen leven? Of is het gewoon genoeg geld hebben om gelukkig te zijn? Maar dan, wat betekent het om gelukkig te zijn?

Misschien heb je nooit over deze vragen nagedacht. Het kan zijn dat rijk worden deel uitmaakt van je dromen, alleen omdat het deel uitmaakt van de dromen van bijna iedereen. Hoewel bijna iedereen die dromen als utopisch beschouwt. Dit is zo, omdat ze de werkelijkheid van het bereiken van hun dromen niet echt hebben overwogen, zelfs niet eens een beetje. Hun dromen zijn niet echt, en daarom zullen ze alleen in een droomwereld blijven.

Maar hier vertel ik je en herhaal ik nogmaals dat, als je het kan dromen, je het kan bereiken. Maar je kan dit alleen doen als je duidelijk bent over wat je dromen precies zijn. Zij moeten van jou zijn, en je moet de moed hebben om ervoor te vechten.

Denk niet aan mislukking zoals degenen die klagen over het niet vervullen van hun dromen terwijl ze erover praten, gewoon zittend, en nooit bereid zijn om ervoor te vechten.

Een Gloeilamp Waar Allerlei Felle Kleuren Overheen Zijn Geveegd Want Dromen Kunnen Uitkomen

Dromen kunnen uitkomen, als je er maar voor vecht

Verzamel dus je krachten en stop niet met dromen. Want als je voor je dromen vecht, maak je ze waar. Het kan lang duren, en je ziet de resultaten misschien niet meteen, maar het leven is geen fluitje van een cent, dus blijf vechten. Misschien komen ze gewoon niet precies uit zoals je je het had voorgesteld. Maar dat wat je niet voorstelde is dat wat je in de toekomst de gelukkigste persoon in de wereld zal maken.

Open je ogen en je gedachten, ontken niet wat je nu niet kan zien. De realiteit overschrijdt altijd fictie dankzij degenen die in staat zijn om te vechten en te dromen van iets beters. Stop nooit met dromen. En accepteer degenen die je vertellen dat de realiteit niet kan veranderen.

Daarom heb ik alle dromen van de wereld binnenin de wereld. Zo kan ik de dromen kiezen waar ik voor wil vechten zonder dat ik mezelf afsluit om andere dingen te zien die mij kunnen leiden tot datgene wat ik het liefste wil, geluk. Je overgeven aan degenen die niet vechten en niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is helpt niet. Net als gewoon wachten tot alles vanzelf gaat, zonder je in te spannen. Alleen degenen die risico’s nemen kunnen winnen. En alleen degenen die vechten kunnen dat ene ding krijgen waar zij van dromen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.