Een brief van een volwassen vrouw

Een brief van een volwassen vrouw

Laatste update: 01 mei, 2017

Als vrouw weet je maar al te goed dat we sociaal gezien continu worden wijsgemaakt dat volwassenheid iets is dat we zouden moeten vermijden. Het idealiseren van jeugdigheid, het gebruik van cosmetica om het ouder worden te vermijden, zijn tekenen van een sociale structuur die ons niet op vervullende wijze volwassen laat worden.

Voor een vrouw die de volwassenheid nadert, is het nodig om een emotioneel punt te vinden van waaruit ze verbinding kan maken met haar ziel, haar essentie en haar herinneringen. Vandaag nodigen we je uit om een waardevolle brief te lezen die geschreven werd door een vrouw op de rand van volwassenheid, met ontelbare emoties om te delen en waar we altijd van kunnen leren.

“De volwassen mens heeft de ernst waarmee hij als kind al speelde teruggevonden.”

-Friedrich Wilhelm Nietzsche-

Dappere vrouw om te verdedigen wat je gelooft

Mooie vrouw van buiten, mooi van binnen, met een huid zo mooi als die van jou. Dapper genoeg om te staan voor waar je in gelooft, maar open en respectvol ten opzichte van andere meningen. Dit is hoe ik me voelde tijdens de diepgaande, eindeloze gesprekjes die we gehad hebben. Verdedigster van kinderen…je luisterde naar me met je hart. We hebben gesproken met de ziel.

Volwassen Worden Als Vrouw

Altijd bereid om te helpen. Veeleisend naar jezelf toe. Blijmoedig, leuk, prachtige glimlach, warm, je hebt me voor je gewonnen. Overdreven precies, aandachtig, overal in voorzien. Trouw aan het jouwe tot het einde. Moeder boven alles, ook een vrouw, zus, tante, dochter. Verliefd op het oneindige, je waardeert de kleine dingen, je ziet mensen hun hart.

Neem verantwoordelijkheid voor wat je kan

Vrouw met karakter, zo emotioneel, tegelijkertijd liefhebbend en lijdend. Weet je nog? Neem verantwoordelijkheid voor wat je kan. Er is niets meer dat je kunt geven. En als je niet voor jezelf zorgt, zul je ziek worden, en dan kan je niet helpen. Ieder van ons moet zichzelf dragen en vooruit blijven gaan.

Volwassen Worden Als Vrouw

Je bent waardevol om wie je bent, niet om wat je doet

Ik geniet ervan, ik koester het en ik verander het in een glimlach als ik aan je denk. Je bent net zo heerlijk en voortreffelijk als je taartjes, qua textuur, romigheid, presentatie, werk en smaak! Volg je pad en verlies de moed niet. Je bent niet alleen waardevol om wat je doet, maar ook om wie je bent, omdat als jij jou niet was, je het niet zo goed zou doen.

Volwassen Worden Als Vrouw

Gevuld met emotie, zal ik liefdevol terugdenken aan het verhaal van de boom. Een boom geplant om het leven te herinneren. Het lichaam vergaat, maar de ziel wordt niet vergeten. Zij blijft aanwezig in het blad, de vrucht, de wortel, het zaadje, de ster. Zolang er iemand is die het zich herinnert, zal die boom niet sterven. Hij zal altijd opnieuw bestaan en alleen maar blijven groeien.

Welnu, wat kan ik je nog meer vertellen, mijn lieveling. Dat ik zo ontzettend blij ben dat onze wegen kruisten. Er bevinden zich altijd goede mensen op de weg…je moet ze alleen kunnen herkennen en jij bent een van hen. Ik geef je o zo veel knuffels, met alle positieve energie die samensmelt met die van jou en die je zijde nooit zal verlaten. Ik geef je al mijn leven en begrip. Hoogachtend.

Voor altijd.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.