Aan alle dappere vrouwen

Aan alle dappere vrouwen

Laatste update: 19 april, 2017

Aan jou, dappere vrouw, vechter die elke dag moeite doet om een glimlach op te zetten, alsof je je vlag omhoog heist. Aan jou, vrouw wiens ogen de kleur van kracht hebben, de ogen waarmee je je blik overbrengt, de genegenheid die je voor het leven en de mensen om je heen voelt.

Vandaag draag ik op aan jou, omdat niemand anders weet hoe hij elke strijd kan gebruiken om de storm te kunnen doorstaan. Vandaag bewonder ik jou, omdat jij het licht kan zien wanneer de duisternis het overneemt. Mijn woorden zijn vandaag voor jou, zodat je eraan herinnert zult worden dat je vol liefde, moed en grootsheid zit.

Vrouwen met een dapper gezicht en een moedige uitstraling

Ik ken het gezicht van die vrouwen die elke ochtend hun best doen om hun dag te beginnen met een glimlach op hun gezicht, zelfs wanneer er een donkere wolk boven hun hoofd hangt die kanker genoemd wordt. Hun blik is beladen met moed, zit vol kracht; het laat zien dat het leven hard kan zijn, maar desalniettemin de moeite waard is.

Deze vrouwen zijn niet dapper omdat ze niet bang zijn, maar omdat ze ondanks hun angst besloten hebben om vooruit te blijven gaan.

Bloem

Voor hen is hun gevecht een voortdurende routine, een dagelijkse opgave, hun missie, hun strategie. Dag in dag uit wenden ze hun krachten en drang om te leven aan en dit dringt door tot de mensen om hen heen. Deze vrouwen hebben geleerd om licht te brengen in elke storm.

Ze hebben zichzelf bewapend met dapperheid. Ze hebben hun schild gebruikt tegen tegenslag en hebben geaccepteerd dat ze een actief deel uitmaken van het gevecht tegen kanker. Dit zijn dappere en moedige vrouwen. Hun grootsheid gaat niet alleen schuil in hun strijdlustige houding, maar ook in hun vermogen om elke keer dat ze vallen weer opnieuw op te staan. Ze weten namelijk hoe ze hun innerlijke kracht en potentie kunnen gebruiken om verder te blijven gaan en nooit op te geven.

Ze zijn in staat om in elke zwakheid de kans te vinden om kracht op te bouwen.

Hun gezichten laten zien dat ze ondanks hun angst, onzekerheid en voortdurende pijn toch rechtovereind blijven staan om alles uit het leven te halen wat erin zit. Het zijn grootmoeders, moeders, dochters, vrienden, roze krijgers die hun kracht als schild gebruiken en hun houding als hun pantser. De moed die ze op hun rug dragen, wordt onthuld in hun ogen. We kunnen geweldige lessen leren van deze vrouwen; ze zijn grote leermeesters.

Vastberaden vrouwen, vrije vrouwen, dappere vrouwen, moedige vrouwen. Soms vallen ze echter. Er zit verdriet verborgen in hun glimlach, ze verliezen hun drang om te blijven vechten, ze vallen stil en angst voert de boventoon. Ze vergeten dat ze van binnen vol kracht zitten. Ze weten echter heel goed hoe ze bruggen kunnen bouwen voor hun kracht.

Vrouwen

Het minste wat wij daarom kunnen doen, is voor deze vrouwen zorgen, ze bewonderen, ze bedanken en van ze houden. Vergezel ze tijdens hun gevecht en help ze wanneer ze dit nodig hebben. Knuffel ze zo hard als je kan, zodat ze weten dat ze niet alleen zijn, dat wij hun medestrijders zijn. Begrijp hun stiltes en hun genegenheid ten opzichte van het leven.

Aan jij die vecht

En nu aan jou, vrouw die elke dag vecht, luister naar deze woorden:

‘Ik bewonder jouw kracht, jouw vermogen om wedergeboren te worden en meer kracht te verzamelen. Ik bewonder jouw drang om op te staan en verder te gaan, jouw potentie om vooruit te blijven gaan. Ik bewonder jouw reis. Je bent sterk, groot en mooi. Je zit vol moed, liefde en leven. Jouw ogen onthullen jouw gevechten en jouw glimlach is elke dag jouw drijfveer. Jij bent een voorbeeld van vooruitgaan, een ware meester.

Misschien is het gekomen zonder waarschuwing, zonder je om toestemming te vragen. Misschien ben je overvallen door angst en is onzekerheid je metgezel geworden. Maar met jouw moed, jouw innerlijke kracht en jouw vechtlust, heb je geleerd om licht te vinden in de duisternis.

Niemand weet hoeveel pijn het doet of wat voor angst je herbergt. Niemand weet hoe jij je voelt of wat je denkt. Onthoud echter wie je bent en waar je naartoe kunt gaan. Onthoud hoeveel innerlijke kracht en potentie je hebt. Je bent in staat door te blijven gaan.’


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.