Een brief aan mijn liefde

De volgende woorden drukken liefde, verbinding, acceptatie en toewijding uit. Een ideale brief om op te dragen aan je zielsverwant.
Een brief aan mijn liefde

Laatste update: 15 december, 2021

Je betekent meer voor mij dan woorden ooit kunnen uitdrukken. Je liefde, je armen die voor me zorgen en je gefluister dat me bemoedigt. We vormen een geweldig team, maar we zijn veel meer dan dat alleen.

We hebben de passie van geliefden, de gretigheid van de bruid en bruidegom en de toewijding van de getrouwde. Hoewel we allebei volwassenen zijn, zullen we diep van binnen altijd kinderen blijven, soms tieners. Maar bovenal zijn we zielsverwanten, partners voor het leven.

Je vangt me op als ik val. Jij houdt me warm als ik het koud heb. Je bent een verademing als het hels heet is. Jij bent mijn zon, mijn maan en mijn sterren. Je vult me met vitaliteit.

“Ik hou van je om zoveel redenen. Groot en klein. En ze zijn allemaal geweldig. Ik hou van je om alle speciale kwaliteiten die je uniek maken… De enige in de wereld voor mij. Ik hou van je voor de dingen die je doet die zo’n speciale betekenis aan mijn leven geven. Ik hou van je voor de stille tijden wanneer je ogen en armen me alles vertellen wat ik wil weten. Ik hou van je gewoon omdat ik dat doe. Want nu, in het diepste deel van mijn hart… Een plek waar er voorheen niets was, daar is liefde.”

-Anoniem-

Zon wiegt de maan met liefde

Je kunt op me rekenen… altijd. Met mijn schild, mijn zwaard en al mijn cavalerie. Jij en ik hebben een andere taal met speciale woorden en zinnen die we alleen voor ons hebben gebouwd.

Als je er niet bent, mis ik je zo erg en zelfs meer. Je bent zo speciaal. Met jou denk ik, praat, huil, lach en droom. Met jou kan ik op elke melodie dansen. Jij en ik zijn ons verleden, ons heden en onze toekomst.

We zijn perfect onvolmaakt

Alleen jij en ik weten hoe we samen moeten zijn, ook al zijn we heel anders.

Samen zijn we perfect onvolmaakt. Dat is niet omdat we geen problemen hebben, maar omdat we ze hebben kunnen oplossen. Natuurlijk heeft onze liefde zijn ups en downs… Daarom moeten we er ten volle van genieten en samenwerken om onze crises en onze confrontaties te overwinnen.

Natuurlijk ben ik niet dol op elke kant van je. Ik ben niet eens dol op elke kant van mij, wat een waanzin zou dat zijn! Maar er is één ding dat ik voor geen goud zou willen veranderen. Dat is mijn leven met jou kunnen delen.

Soms word ik boos, soms word jij boos, en soms laten we elkaar even in de steek. Bovendien komen we soms onze beloften niet na zoals we zouden moeten, maar we weten hoe we samen kunnen groeien en onze onvolkomenheden kunnen overwinnen.

Jij houdt mij vast en ik jou vast

“Er zijn zoveel dingen die ik over je zou kunnen zeggen, maar geen van hen kan je volledig beschrijven. Je bent de schoonheid waar ik op wachtte. Het licht van mijn leven waarvan ik dag en nacht droomde.”

Dalai lama

De speciale tederheid die ik voel is alleen voor jou en onze momenten samen. In feite zijn het de kleine dingen die ons bij elkaar houden. De simpele dingen in ons dagelijks leven. Dat is wat liefde is als een paar.

Als je wereld instort, kun je naar de mijne komen en we zullen de jouwe herbouwen. Als mijn wereld instort, kom ik naar de jouwe en hervormen we de mijne. Dit is hoe liefde werkt.

Meisje dat een hart schildert

Ik hou van je vanwege je gebreken

Onze relatie heeft het punt bereikt dat de psychologie acceptatie noemt. Jij bent uniek en dat maakt jou uitzonderlijk. Per slot van rekening, als ik mijn tijd zou verspillen aan het uitzoeken van jouw fouten, zou ik niet van het heden met jou kunnen genieten.

In jou zoek ik niet naar mijn verlangens en ik wil ook niet dat je mijn leegte vult. We zijn zowel complete als hele mensen. Samen veranderen en volwassen worden is een oneindig plezier.

Eigenlijk heb ik je niet nodig, maar ik heb je gekozen, en ik wil dat we samen van ons leven genieten. Dat is liefde. Willen zonder afhankelijk te zijn. Liefhebben zonder enige beperkingen en grenzen.

En mijn verlangen naar jou gaat niet weg, het stapelt zich op.

Bedankt dat je er altijd bent

Hoe vaak ik ook ‘ik hou van jou’ zeg, ik heb het gevoel dat het nooit genoeg is. Je bent een van de belangrijkste mensen in mijn leven geworden. Jij bent mijn prioriteit.

Ik ga je niet vertellen dat ik leeg was voordat je arriveerde, of dat je een leeg gat in mij opvulde. Maar wat wel waar is, is dat het nu moeilijk voor me is om me een leven zonder jou voor te stellen.

Je maakt me elke dag blij en je glimlach is de krachtigste bron van energie voor mij. Om die reden wil ik je voor niets of voor niemand veranderen.

Ik moet je bedanken voor je geduld met mij, want ik ben me ervan bewust dat ik soms een heel complex persoon kan zijn. Maar als je naast me staat, kalmeer ik en je zet me weer op het goede pad. Jouw steun was, is en zal van vitaal belang zijn voor mij om vooruit te komen.

Je bent mijn grootste inspiratiebron en ik wil dat je voor altijd deel uitmaakt van mijn beslissingen en verlangens. Laat onze liefde groeien zonder grenzen en beperkingen, want zo hebben we het vanaf het begin opgebouwd. Daarom hou ik van jou, ook al vergeet ik je soms te vertellen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.