Drie voedingsmiddelen om het testosterongehalte te verhogen

Testosteron is een belangrijk hormoon voor de gezondheid van mannen. Daarom moet de productie ervan worden geoptimaliseerd. In dit artikel hebben we het over voedingsmiddelen die de synthese ervan stimuleren.
Drie voedingsmiddelen om het testosterongehalte te verhogen

Laatste update: 06 oktober, 2021

Testosteron is een van de belangrijkste hormonen voor een correct organisch functioneren. Het speelt een belangrijke rol bij spierhypertrofie en bij de expressie van secundaire geslachtskenmerken. Het wijzigt ook gevoelens van vitaliteit. In dit artikel gaan we de belangrijkste voedingsmiddelen identificeren voor het verhogen van het testosterongehalte in het lichaam.

Ten eerste moet u weten dat de effecten van voeding op de synthese van deze stof beperkt zijn. De productie kan een beetje worden verhoogd, maar alleen binnen een beperkt fysiologisch bereik. In feite mogen de resultaten, vooral op spierniveau, nooit worden vergeleken met die verkregen door gebruikers van anabole geneesmiddelen.

Voedingsmiddelen om het testosterongehalte te verhogen

Als je de voedingsmiddelen waarover we het hier hebben, introduceert in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding, kun je het testosterongehalte in je lichaam verhogen. Daardoor voel je je energieker en verbeter je je fysieke prestaties.

Gember

Gember is een wortel die je heel goed als culinaire specerij kunt gebruiken. Het heeft meestal een licht pittige smaak en heeft een ontstekingsremmend effect op het lichaam, waardoor gewichtsverlies wordt bevorderd. Het wordt als gezond beschouwd en de regelmatige consumptie ervan draagt bij aan de preventie van chronische en complexe aandoeningen.

Volgens een studie (Engelse link) gepubliceerd in het tijdschrift Biomolecules, zou regelmatige inname van dit voedsel het testosteron enigszins kunnen verhogen, vooral bij mannen met verminderde niveaus.

Het verhoogt ook de kwaliteit van het sperma. Daarom kunnen we gerust stellen dat mannen hun reproductieve succes zullen verbeteren als ze gember in hun dieet opnemen.

Gember

Eieren

Hoogwaardige eiwitten zijn essentieel voor het behoud van vetvrije massa. Eieren zijn voedingsmiddelen die de aanvoer van eiwitten met een hoge biologische waarde weten te verzekeren. Bovendien hebben ze een uitstekende verteerbaarheid. Bovendien zijn ze extreem veelzijdig op culinair vlak, dus het is gemakkelijk om ze in het dieet op te nemen.

Sommige aminozuren die je in eieren vindt, kunnen ook bepalend zijn voor het optimaliseren van de productie van testosteron.

Bovendien, volgens onderzoek (Engelse link) gepubliceerd in het tijdschrift Reviews in Endocrine & Metabolic Disorders, kan een vitamine D- tekort de vruchtbaarheid van mannen en de productie van testosteron beïnvloeden. Het ei is een van de weinige voedingsmiddelen die deze voedingsstof binnenin concentreert, dus het helpt in dit opzicht.

Avocado

Hoge ontstekingsniveaus kunnen de hormonale balans negatief beïnvloeden, waardoor de synthese van belangrijke stoffen voor het lichaam wordt verlaagd. Daarom is het essentieel om te zorgen voor de consumptie van ontstekingsremmende voedingsstoffen om de productie van testosteron en andere bepalende elementen voor de gezondheid te maximaliseren.

Avocado is een van de beste bronnen van vetzuren uit de omega 3-serie die in de voeding kunnen worden opgenomen. Deze lipiden verminderen lichte chronische ontstekingen en helpen ook veel chronische en complexe aandoeningen te voorkomen. Bovendien zijn zowel extra vierge olijfolie als vette vis rijk aan deze vetten.

Oefening voor de productie van testosteron

Het handhaven van een goed dieet kan de testosteronproductie enigszins verhogen, of in ieder geval voorkomen dat deze afneemt. Wat echter echt belangrijk is, is de regelmatige beoefening van weerstandsoefeningen.

Hoge intensiteit activiteit triggert de productie van testosteron en groeihormonen, vooral wanneer trainingssessies gebaseerd zijn op oefeningen met meerdere gewrichten en veel krachttraining. Op deze manier zal het behoud van de synthese op de hoogste waarden binnen het normale fysiologische bereik worden verzekerd.

Vrouw doet oefeningen met hoge intensiteit

Neem voedingsmiddelen om het testosterongehalte te verhogen

Zoals je hebt gezien, is het mogelijk om de aanwezigheid van bepaalde voedingsmiddelen in je dieet te verhogen die in staat zijn om testosteron te verhogen. De effecten zullen nog meer merkbaar zijn als er tot nu toe een onvoldoende synthese van het hormoon is ervaren. Dit zal de vruchtbaarheid en het gevoel van vitaliteit verbeteren.

Vergeet echter niet dat het ook nodig is om andere goede levensstijlgewoonten aan te nemen om de hormonale productie te optimaliseren. Sterker nog, om de beste resultaten te krijgen, moet je regelmatig aan krachttraining doen en elke nacht voldoende rusten.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Banihani S. A. (2018). Ginger and Testosterone. Biomolecules8(4), 119. https://doi.org/10.3390/biom8040119
  • de Angelis, C., Galdiero, M., Pivonello, C., Garifalos, F., Menafra, D., Cariati, F., Salzano, C., Galdiero, G., Piscopo, M., Vece, A., Colao, A., & Pivonello, R. (2017). The role of vitamin D in male fertility: A focus on the testis. Reviews in endocrine & metabolic disorders18(3), 285–305. https://doi.org/10.1007/s11154-017-9425-0

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.