De redenen waarom ik van mezelf hou

Ik hou van mezelf en daar zijn vele redenen voor. Ik heb mezelf geaccepteerd en sta gelukkig in het leven en ik kan ook van anderen houden.
De redenen waarom ik van mezelf hou

Laatste update: 26 maart, 2022

Hier sta ik voor de spiegel, observeer en voel mezelf. Deze situatie op elke andere manier forceren is erg moeilijk voor mij. Stil observeer ik het weerspiegelde beeld en zie ik mezelf. Er is een combinatie van hetzelfde en van verschillende dingen in elk mens, maar elke keer is het authentiek en onherhaalbaar. Dat is wie jij bent en dat is wie ik ben en ik hou van mezelf.

Ik ben bereid om naar het diepste van mijn wezen te reizen, om eerlijk te zijn tegen mezelf en mezelf alle liefde te geven die ik vaak vergeet te geven. Ik hoop altijd dat anderen me in plaats daarvan deze liefde geven, maar ik ben altijd teleurgesteld, omdat het niet zo werkt.

Want het is precies zoals Oscar Wilde zei: “Het beste liefdesverhaal is het verhaal dat je met jezelf hebt.”

Daarom zocht ik dit moment alleen met mezelf op, om alles te zeggen wat ik nooit heb gezegd. Ik houd van mezelf. Het klinkt vreemd en onbeschrijfelijk, maar ik ga door. Misschien is het de onbekendheid, en moet ik gewoon enthousiaster zijn.

Ik hou van mezelf zoals ik ben!

Ik hou van mezelf

Ik hou van mezelf, omdat ik een uniek en onherhaalbaar persoon ben. Er is niemand zoals ik, net zoals er niemand is zoals jij. We hebben misschien een aantal dingen gemeen, maar geen twee mensen zijn hetzelfde.

Ik hou van mezelf, net zoals ik hou van alles wat uit mij komt en alles wat ik binnenin bewaar. Al doe ik dat soms heel onbewust.

Ik hou van mezelf zoals ik ben, met mijn deugden en mijn gebreken, mijn potentiële kwaliteiten en die ik nog steeds probeer te verbeteren.

Ik houd van mezelf. Er wordt dus gesuggereerd dat ik van mijn hele lichaam hou, zoals het is en alles wat ik ermee kan doen. Wat ik waarneem, hoor, voel, proef en ruik.

Ik hou ook van mijn geest, en alle gedachten en gevoelens die het genereert. Wat ze ook mogen zijn.

Ik hou van mezelf en accepteer mezelf, zodat ik mezelf op de meest oprechte en subtiele manier kan leren kennen. En zo kan ik met hoop en moed naar oplossingen zoeken voor elk van mijn moeilijkheden, als het al mogelijk is. En als dat niet zo is, accepteer ik de oneindige mogelijkheden die het leven me wil bieden.

Zelfliefde is de bron van alle liefdes.

Pierre Corneille

Van mezelf houden heb ik geleerd

Door van mezelf te houden, heb ik geleerd om crises en problemen te zien als kansen en niet als tegenslagen. Ik observeer wat er om me heen gebeurt, wat ik denk en voel, en ik ontdek de lessen die het bevat, mezelf er verantwoordelijk voor houdend.

Doordat ik van mezelf hou weet ik dat ik in mij alle middelen en hulpmiddelen heb die ik nodig heb om te overleven. Ik moet ze alleen buiten mijn barrières ontdekken. En ik kan ze niet vinden, ik zal ze leren.

Ik hou van mezelf en mijn emoties. Ik hou van de vreugde, schuld, verdriet, angst. Ook hou ik van alle emoties die ik ervaar, omdat ik weet dat elk van hen me iets laat zien om mezelf te blijven leren kennen en aan mezelf te werken en het leven te ervaren.

Niet alleen houd ik van mezelf, maar ook van al mijn dromen, illusies, hoop en uitdagingen. Ik ben me ervan bewust dat ze allemaal deel uitmaken van wie ik ben. Mijn successen en ook mijn mislukkingen. Misschien was er door mijn omstandigheden geen andere manier om het te doen, maar ik kan altijd naar alternatieven zoeken als de situatie dit vereist.

De redenen waarom ik van mezelf hou

Ik hou van mezelf en daarom vergelijk ik mezelf niet, want het doet me geen goed. Mensen of situaties vergelijken heeft geen zin, want ik heb niet meegemaakt wat jij hebt en jij hebt niet meegemaakt wat ik heb. En daarom zijn de situaties anders. Iedereen leeft ze op basis van hun ervaringen.

Ik houd van mezelf. Ik weet dat er nog steeds aspecten zijn die ik niet van mezelf weet. Maar ik ben bereid ze te ontdekken en erop voort te bouwen.

Ik hou van mezelf, op de meest oprechte en echte manier die er is, onvoorwaardelijk. En daarom zorg ik voor, vergeef en sta ik mezelf toe om van mijn leven te genieten.

Ik hou van mezelf, en door dat te doen kan ik van jou, hem, haar en alle anderen houden…


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.