De liefde bedrijven bestaat ook uit samen lachen

De liefde bedrijven bestaat ook uit samen lachen

Laatste update: 25 januari, 2017

De liefde bedrijven is een van de meest bijzondere en bevredigende ervaringen die we met een andere persoon kunnen delen. Er zijn mensen die volhouden dat ze altijd de liefde bedrijven en anderen zeggen dat ze altijd seks hebben. Er is natuurlijk maar één juist antwoord: ieder persoon is anders en kijkt anders naar situaties.

Interessant genoeg noemen de Eskimo’s de liefde bedrijven “samen lachen”. Op deze manier vermijden ze ieder gevoel van schuld of schaamte en gebruiken ze een woord dat het plezier van de intimiteit met de persoon van wie we houden benadrukt.

“De liefde bedrijven impliceert een band met liefde die je niet altijd weggeeft, zelfs niet aan iemand van wie je houdt.”

-Jorge Bucay-

Door het gebruik van nieuwe technologie vandaag de dag communiceren we vaak met onze mobiele telefoons. Als resultaat komt het vaak voor dat we groepen mensen tegen komen op straat of in een bar en in veel andere situaties waarbij ze alleen maar naar hun telefoon kijken en geen mooie herinneringen maken met de mensen om hen heen. Dit veroorzaakt een zekere vorm van ontmenselijking, omdat wat ons dichter bij elkaar lijkt te brengen ons eigenlijk verder van elkaar vandaan duwt.

Het delen van onze intimiteit met iemand is meer dan seks; het is het delen van iets, het is liefde, het creëert begrip en eerlijkheid. Dit is een serie waarden die steeds minder voor lijken te komen, misschien omdat we bang zijn onszelf te laten zien zoals we zijn.

Omhelzing

De liefde bedrijven is het creëren van intimiteit met iemand

Intimiteit met een andere persoon wordt niet gecreëerd door ons lichaam bloot te geven aan de ander. Het wordt gecreëerd door het doorbrengen van tijd, het genieten van conversaties, zodat we de andere persoon langzaam leren kennen en hij ons. Het wordt gecreëerd doordat we ontdekken dat we interesses delen, of juist niet.

Ieder van ons is een universum dat bestaat uit vele elementen, waardoor we uniek zijn. Deze elementen moeten worden ontdekt door middel van tijd en nabijheid.

“De ziel die kan spreken door de ogen en kan ook kussen met een blik.”

Gustavo Adolfo Bécquer

De liefde bedrijven is delen

Het delen van onze tijd met een persoon om wie we geven is iets unieks, want dit zijn momenten die niet meer zullen voorkomen. Maar het bestaat ook uit het delen van blikken, strelingen of betekenisvolle kussen.

Er zijn momenten waarbij we gewoon moeten kijken naar een persoon die we goed kennen, zodat ze zullen begrijpen wat we denken en omgekeerd. Als ze naar ons kijken, zullen we precies weten wat ze willen zeggen, zonder dat er woorden nodig zijn.

Romantiek

De liefde bedrijven is plezier hebben

Plezier hebben met iemand, het delen van leuke momenten, creëert intimiteit en samenzijn met de ander. Soms blijven we serieus, als een manier om onszelf te beschermen, maar ons gevoel voor humor is een kwaliteit die empathie creëert en dat brengt ons dichterbij elkaar.

De liefde bedrijven is affectie tonen

De liefde bedrijven is niet alleen maar het bed met iemand delen en seks hebben. Het is ook strelen, kijken naar de ander, genieten van de intimiteit die we samen hebben.

Daarbij laat affectie voor een ander zich zien door iemand te helpen en te steunen als ze dit nodig hebben, ze een knuffel geven als ze verdrietig zijn – het geven van onze liefde door een simpele aanraking.

Verliefd Stel

De liefde bedrijven is jezelf zijn

Seksualiteit betekent veel meer dan de seksuele daad zelf, want het is niet gewoon een kwestie van wat tijd doorbrengen in bed met iemand, seks hebben en weer weggaan. Seksualiteit kan zich uiten op talloze manieren: een wandeling hand in hand, naar elkaar kijken tijdens een diner met kaarslicht, iemand zomaar even aanraken, een spontaan berichtje, een ontmoeting op een onverwachte plek…

We lijken bang om onszelf te zijn; we zijn niet bang om iemand ons naakte lichaam te laten zien, maar toch verbergen we de diepste diepten van onze ziel, zodat niemand ze kan zien.

We zijn bang om te laten zien wie we zijn en wat we zijn. We zijn bang om onze fouten, onze deugden en onze ellende te laten zien. Maar alleen door onszelf te zijn, zullen we in staat zijn om van een vervullende relatie met een andere persoon te genieten. Wij moeten de maskers afdoen en onszelf zijn.

“Vrijen is het ongedaan maken van het licht, het overdoen van het verhaal, het verlaten van het kruis, het bijtende verlangen, het afschudden van de vermomming, de vingers bij elkaar schrapen, zodat de ziel kan rusten.”

-Miguel Mateos-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.