8 mooie uitdrukkingen over de liefde door Bécquer

8 mooie uitdrukkingen over de liefde door Bécquer

Laatste update: 03 oktober, 2016

Bécquer zal altijd in de mode zijn zolang het gevoelens betreft, de liefde en andere emoties zijn tenslotte universeel. Ze overstijgen tijd en grenzen.

Soms kunnen we ons door slechts een van de verzen uit de vele gedichten over gevoelens te lezen al verlicht, gelukkig of begrepen voelen.

De liefde en andere emoties zijn tenslotte een taal die we allemaal even goed begrijpen. Want wie heeft er nu niet geleden onder de liefde? Hebben we niet allemaal eens een gebroken hart gehad? Hebben we ons niet allemaal eens alleen, ellendig en verslagen gevoeld?

De donkere zwaluwen zullen terugkeren
naar jouw balkon om hun nest te maken
en weer zullen ze je speels roepen
met hun vleugels op het glas.

Maar zij die van de vlucht hebben afgezien
om jouw schoonheid en mijn geluk te beschouwen,
zij die onze namen leerden…
zij… zullen niet terugkeren!

-Bécquer-

Vandaag dragen we de mooiste verzen over de liefde op aan jou. De verzen zijn geschreven door Gustavo Adolfo Bécquer, een trouwe aanhanger van de menselijke ziel.

  1. “Zeg me, is het de wind die zeurt of zijn het jouw fluisteringen die me vertellen over de liefde?” Tegenwoordig zou deze uitdrukking voor velen afgezaagd kunnen klinken. De waarheid is echter, dat we allemaal een beetje afgezaagd worden wanneer we ons in de eerste fase van een verliefdheid bevinden. Vind je ook niet? Denk eens terug aan alle dingen die je gezegd hebt gedurende deze eerste momenten of hoe je een vriend vertelde dat je verliefd geworden was.
  2. “Ik hou nog steeds zo veel van je! Jouw liefde heeft zulke diepe voetafdrukken achtergelaten op mijn borst.” De liefde kan werkelijk pijn doen. Als we deze woorden van eenzaamheid lezen wanneer niemand kijkt, zal het lijken alsof ze alles uitdrukken wat we voelen. Het maakt niet uit hoeveel jaren er voorbijgegaan zijn sinds ze op papier zijn gezet.
  3. “Jij was de oceaan en ik de rots die kordaat wachtte op jouw vloed. Je moest me breken of verscheuren! Het mocht niet zijn!” Sommige liefdes zijn simpelweg onmogelijk. In plaats van elkaar aan te vullen, drijven onze verschillen ons steeds verder uit elkaar, tot we uiteindelijk als twee vreemden tegenover elkaar staan. Het enige wat we nog kunnen doen is met een zekere nostalgie terugdenken aan de mooie tijden en een klein traantje laten, dat verlegen over onze wangt rolt terwijl we op een sombere dag een uitdrukking als deze lezen.
  4. “De zon zou voor eeuwig achter de wolken kunnen verdwijnen. De oceaan zou in een oogwenk kunnen opdrogen… maar het vuur van jouw liefde zal nooit in mij kunnen worden gedoofd.” Sommige liefdes zijn voor altijd. Ook al gaat de tijd voorbij, ook al verandert ons leven.
  5. “Je zegt dat je een hart hebt, maar alleen omdat je het voelt kloppen. Dat is geen hart. Het is een machine die draaiende wordt gehouden door een bons die geluid maakt.” Wanneer we diep gekwetst zijn door die bepaalde persoon, dan is dit precies wat we voelen… alsof hij geen hart heeft.
  6. “Door middel van verbeelding kan iemand gemakkelijk een hele wereld vanuit het niets creëren.” Dichters, schrijvers, schilders, kunstenaars… Het is ongelooflijk hoe ze vanuit het niets autentieke kunstwerken kunnen creëren en de hele wereld kunnen prikkelen. Vind je niet?

We nodigen je uit om te luisteren naar dit mooie lied van Sting terwijl je dit artikel leest. Vergeet niet te letten op de tekst.

7. “Vandaag is als gisteren. Morgen zal zijn als vandaag. Het is altijd hetzelfde!” Wanneer je je verdrietig voelt en denkt dat niets een oplossing heeft en dat je leven elke dag hetzelfde is, dan zijn dit soort gedachten onvermijdelijk. Laat ze over je heen komen en probeer je leven te veranderen en gelukkig te zijn wanneer je weer wat meer rust in je hoofd hebt! Ook dit zal voorbijgaan…

8. “Eenzaamheid is een mooie zaak als je iemand hebt om erover te kunnen praten.” We hebben allemaal eenzaamheid nodig. Genieten van wat tijd voor jezelf is geweldig, weg van al het lawaai en alle zorgen. Maar het is tevens zo dat eenzaamheid alleen plezierig is wanneer we ervoor kiezen om het tijdelijk te ervaren en niet wanneer het ons wordt opgelegd.

 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.