Bedankt mama en papa, dat jullie altijd achter me staan

Bedankt mama en papa, dat jullie altijd achter me staan
Adriana Díez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Adriana Díez.

Laatste update: 27 december, 2022

Bedankt mama en papa, dat jullie altijd achter me staan, ook al zie ik het niet altijd. Bedankt dat je onze band zo sterk hebt gemaakt dat het alle fouten heeft overleefd die ik maakte toen ik opgroeide. Dank je wel voor het maken van een gezin, het uitdragen van je waarden en het geduldig wachten op de vruchten die ze vandaag en elke dag zouden produceren.

Ik hou ervan hoe je naast me hebt gelopen maar niet in de verleiding bent gekomen om al mijn stappen te beheersen terwijl ik ben opgegroeid. Je hebt me op tijd begeleid en advies gegeven aan anderen. En het gaf me de kracht om te groeien.

Je hebt me geholpen vleugels zo sterk te weven en maakte grote hoogten haalbaar. Je bemoedigende woorden echoën in mijn hoofd. Ze duwen me om veel hoger te vliegen dan ik alleen zou doen. Ik hoor ze nog steeds.

Mama en papa spelen met hun kinderen

Ik ben dankbaar dat je me leven hebt gegeven, maar ook dat je daar niet gestopt bent. Door niet alles voor me te doen, heb je me geleerd om het zelf te doen. Soms werd je beloond met woedeaanvallen en frustratie, het zelf doen zou veel gemakkelijker zijn geweest. Ik zou echter niet de persoon zijn die ik nu ben.

Ik ben niet vergeten dat je me op de eerste plaats hebt gezet. Je bracht nachten met mij door toen ik ziek was en ging de volgende dag naar je werk. Ik was me er toen niet van bewust. Maar nu ben ik dat wel.

Een gezin wordt elke dag opgebouwd

Bedankt mama en papa voor het maken van een echt gezin. Een gezin dat verenigd en sterk is in tegenspoed. Bedankt mama en papa voor het geven van hulpmiddelen en het laten bouwen van alles wat we vandaag hebben. Nu voelen we ons als een team, als een gezin.

Ik ben dankbaar dat, hoewel onze levens steeds drukker worden, we blijven zoeken naar wat ons gelukkig maakt en we onze levens blijven delen. Bedankt dat je dat een prioriteit houdt boven de andere dingen in je leven.

Bedankt dat je me zoveel liefde hebt gegeven, genoeg voor ons om van elkaar te houden en nog steeds te willen liefhebben. Voor het geven van knuffels, maar niet te stevig zodat we niet konden ademen. Bedankt mama en papa omdat we een echt gezin zijn. We ruziën, maar we lossen het op. We raken niet verstrikt in de kleine verschillen, we worden gewoon sterker.

Bedankt mama en papa voor het creëren van zo’n sterke, veilige band

Bedankt dat je me zoveel leert, dat je voor me zorgt zonder te verdrinken, om te vragen zonder te ondervragen, om te laten weten dat waar ik ook ga, ik altijd kan terugkomen en dat iemand op me zal wachten met vreugde, iemand die van me houdt en plaats zal hebben voor mij. Dank je wel voor alles: om mij te leren dat liefde en familie de basis van alles zijn, om mij te laten zien waar mijn toevlucht altijd zal zijn en een plaats voor me te houden.

Mama knuffelt haar dochter

Bedankt dat je er bent. Om uit te drukken dat je van me houdt en me verzorgd en veilig laat voelen. Om me te laten zien dat je er altijd zult zijn, wat er ook gebeurt, wat ik ook doe. Voor het geven van onvoorwaardelijke liefde die ik vandaag voel, maar ook zie. Dit is de reden waarom ik je schrijf.

Bedankt voor alles wat je hebt gedaan en elke dag blijft doen. Dank je wel dat je naast me liep en me zoveel gaf. Om van me te houden en me les te geven, om me te helpen zijn wie ik nu ben. Bedankt mama en papa voor het vormen van het gezin dat we vandaag zijn. Dankjewel dat je mijn fysieke manifestatie van liefde bent. Bedankt mama en papa voor het wandelen met mij op de reis van het leven.  Wellicht ook interessant voor jou

Het beeld van het perfecte gezin
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Het beeld van het perfecte gezin

Bestaat er een magische formule om het perfecte gezin te krijgen? In dit geval moeten we eerst vaststellen wat perfectie binnen een gezien betekent...


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.