Zes citaten van Ava Gardner die je aan het denken zetten

De actrice, een van de grootste filmsterren van de 20e eeuw, had een zeer controversieel leven. Ze kent de meest opmerkelijke citaten van Ava Gardner.
Zes citaten van Ava Gardner die je aan het denken zetten

Laatste update: 04 april, 2024

In de eerste decennia van de twintigste eeuw zat de stad Los Angeles zo vol met sterren dat haar helderheid de sterren aan de hemel overschaduwde. Te midden van deze schittering verscheen een jong plattelandsmeisje. Haar vernietigende, gedurfde opmerkingen lieten meer dan een paar mensen sprakeloos achter. We hebben het natuurlijk over Ava Gardner.

Haar schoonheid was ongeëvenaard. Haar vurige houding en rauwe, botte manier van praten zorgden ervoor dat ze een reputatie kreeg. De wereld noemde de actrice vaak ‘het mooiste dier ter wereld’. Ze bedoelden hiermee haar agressieve aard en liefde voor het nachtleven.

Net als Ava zelf, druiste haar manier van spreken in tegen de culturele en morele normen van die tijd. Ze zei slechte dingen over zichzelf, en ze erkende haar liefde voor seks en alcohol. Haar brute eerlijkheid bracht haar vaak in de problemen.

De citaten die we hebben verzameld zijn een weerspiegeling van wie Ava Gardner was: melancholisch, oprecht en direct. Als je ze leest, zal dat je helpen na te denken over je eigen leven en wat je hoopt te doen tijdens je verblijf op aarde.

Citaten van Ava Gardner

“Beroemdheid en rijkdom betekenen niets als je geen gelukkig thuis hebt.”

Een van Ava’s grootste spijt is dat ze nooit haar eigen gezin heeft gevormd. Ze wilde destijds geen kinderen. Later besefte ze echter dat ze een goede moeder zou zijn geweest.

Ze stond bekend om haar gewelddadige, ontrouwe en giftige romantische relaties. Een van haar bekendste minnaars was Frank Sinatra. Misschien maakte deze aaneenschakeling van tumultueuze relaties het onmogelijk om iemand te vinden om haar leven mee te delen.

In een van haar laatste interviews zei ze dat ze ondanks haar geld en succes nooit echt gelukkig was.

Ava Gardner

“Het maakt niet uit wat ik doe om mezelf te vernietigen: ik slaag er toch in om te overleven.”

Deze woorden weerspiegelen het vermogen dat we allemaal hebben om moeilijke omstandigheden te boven te komen. Ondanks het feit dat we onszelf slecht behandelen en onszelf niet waarderen zoals we zouden moeten, hebben we allemaal een innerlijke kracht die ons vooruit helpt. Uiteindelijk zal niemand ons komen redden. Daarom zou alles veel beter gaan als we voor onszelf zouden zorgen en onszelf de aandacht zouden geven die we verdienen.

“Als ik mijn leven over zou moeten doen, zou ik het op dezelfde manier doen.”

Ava heeft nooit spijt gehad van haar beslissingen. Ze was zich ervan bewust dat ze voortdurend in de problemen kwam. Ze wist dat ze ernstige problemen had met gezag en dat de meest conservatieve sector van de samenleving haar genadeloos bekritiseerde. Toch kwam ze aan het eind van haar leven tot de conclusie dat het haar niet kon schelen.

Je moet je ervaringen en je verleden accepteren. Het maakt niet uit of je er trots op bent of niet. Het maakt deel uit van je leven en van wie je nu bent. Als je nooit eens struikelde, zou je nooit leren hoe je weer op moet staan. Vecht ervoor om je hoofd boven water te houden en trots te zijn op je littekens.

“Een aantal dingen die ik het meest betreur gebeurde toen ik alcohol dronk.”

Alcoholmisbruik kan zeer gevaarlijk zijn. En Ava hield van het nachtleven. Muziek en feesten maakten deel uit van haar identiteit. Helaas was dat ook het geval met drinken en alles waar dat toe kan leiden.

Ze heeft veel slechte beslissingen genomen door de alcohol. Ze wist dat ze een probleem had. Sterker nog, ze heeft het nooit ontkend. Ze gaf dapper toe dat ze ook maar een mens was, ondanks het feit dat ze er misschien uitzag als een godin.

Ava Gardner close-up

“Ik denk dat de belangrijkste reden waarom mijn huwelijken mislukten is dat ik veel van iemand hield, maar niet met mijn verstand.”

Ava Gardner sloeg opnieuw de spijker op zijn kop. Ondanks het feit dat ze een zeer zelfverzekerde vrouw was, had ze ook te maken met een aantal giftige relaties. Minnaars braken vaak haar hart, maar ze bleef geloven in de liefde.

Ze was eerlijk genoeg om te zeggen dat je zo vaak mogelijk verliefd moest worden, maar wel voorzichtig. Denk goed na over de acties die je gaat ondernemen. Doe je dat niet, dan kom je misschien in de problemen.

“Er is één les die ik al vroeg in mijn leven heb geleerd. Je moet doorzetten.”

Hoe is een meisje dat op een boerderij is opgegroeid, veranderd in een superster? Zelfs Ava zelf begreep het niet. Ze vergat nooit waar ze vandaan kwam, maar leerde ook hoe ze in de stad moest leven.

Ze hield er niet van om vast te komen zitten in iets dat schadelijk of leeg was. Ze was altijd bezig met het wisselen van huizen, landen en minnaars. Het is duidelijk dat een vrije geest als Ava zich nooit had kunnen verankeren in een conventioneel leven.

Uit haar citaten blijkt dat Ava Gardner haar tijd ver vooruit was. Ze gaf niets om wat mensen van haar dachten. Ze was zich bewust van haar beperkingen, maar ook van haar deugden, wat haar tot een van de bekendste actrices aller tijden heeft gemaakt.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.