Alleen hij die liefde geeft zal in staat zijn loyaliteit te ontvangen

Alleen hij die liefde geeft zal in staat zijn loyaliteit te ontvangen

Laatste update: 18 juni, 2017

Loyaliteit is iets waar veel mensen over praten, en waarvan iedereen zegt dat ze het in de praktijk brengen. Maar als het moment van de waarheid daar is, betekenen deze woorden niets. Loyaliteit is gebaseerd op respect, en respect is niets meer dan het resultaat van liefde. De meest oprechte vorm van affectie.

Deze term is meer dan een persoonlijke waarde, het is een vorm van innerlijke vervulling die we in de praktijk moeten brengen. Loyaliteit is immers de meest authentieke manier om je met iemand te verbinden, net zoals met jezelf. Het is belangrijk dat we loyaal zijn aan onze instincten en intuïtie, aan onze waarden en aan de mensen die voor ons zorgen en ons hart vormen.

Alleen hij die liefde geeft kan loyaliteit ontvangen. Loyaliteit kan fouten tolereren en accepteren, maar bedrog niet.

‘Fidelitas’ heeft een Latijnse oorsprong, het heeft een echt spirituele betekenis: ‘We zijn verenigd met God en zijn loyaal aan die entiteit’. Tegenwoordig zijn onze samenlevingen zo gehaast, en de behoeften en leegtes zijn overvloedig aanwezig, dat het een goed idee is om boven alles die trouw uit te oefenen waarmee we onszelf ‘verbinden’ met die bepaalde ‘godheid’, met die ‘mij’ waar we soms overheen kijken en die we verwaarlozen.

Een hart dat zichzelf en anderen met respect en zorg kan behandelen, heeft de mogelijkheid veel meer harmonieuze contexten en dynamiek te bevorderen en kan natuurlijk meer loyale verantwoordelijkheden opbouwen.

Laten we het in de praktijk brengen.

Loyaliteit

Respect, loyaliteit en moed

We weten dat de magische formule vaak niet werkt. Hij die mensen met respect behandelt krijgt niet altijd respect terug. Het geven van liefde betekent niet altijd dat we ook in staat zijn om het te ontvangen. Maar het feit dat het niet altijd zo gebeurt betekent niet dat we het niet meer in de praktijk moeten brengen.

Eén ding dat je sowieso iedere dag zou moeten doen is loyaal zijn tegenover jezelf. Laten we je een paar voorbeelden geven zodat je het misschien beter begrijpt. Stel je een persoon voor die bij zijn of haar partner blijft ondanks het feit dat hij/zij ontrouw is geweest. Stel je een deskundige voor die een aantal taken uit moet voeren die tegen zijn principes ingaan, alleen maar omdat zijn meerderen het hem opdragen.

Denk bijvoorbeeld na over kinderen die een bepaald carrièrepad uitkiezen alleen maar om de verwachtingen van hun familie na te komen. Het is duidelijk dat er in geen van deze gevallen sprake is van loyaliteit. Degene die de stem in zijn hart niet ondersteunt en zichzelf laat leiden door externe loyaliteit zal pijn voelen en bevorderen.

Loyaliteit

Loyaliteit eist veel persoonlijke moedWant als we onszelf willen zijn, moeten we meer dan één strijd ondergaan tijdens onze levensweg. En dit is iets dat duidelijk zou moeten zijn vanaf het begin.

Alleen degene die in staat is om zich met zichzelf te verbinden om de authenticiteit van de geest en het hart uit te oefenen zal in staat zijn om het beste uit zichzelf aan anderen te geven. Deze oprechte, authentieke en respectvolle liefde zal ook het vermogen bevorderen om met loyaliteit behandeld te worden. 

Anderen behandelen met liefde, een verandering in perspectief

Wayne Dyer was één van de meest bekende psychologen en auteurs van zelfhulpboeken van de laatste decennia. Zijn transpersoonlijke aanpak verhoogde bovenal de klassieke behoefte om een gedachte om te buigen om een nieuwe realiteit te creëren.

Laten we dit nu eens doen. Het is mogelijk dat veel van ons het idee hebben dat anderen met liefde behandelen iets is dat nutteloos en frustrerend is. Want soms ontvangt degene die in liefde investeert alleen teleurstellingen, en nooit loyaliteit.

Wij nodigen je uit om Dyer’s voorstel te volgen, om een paar perspectieven, bepaalde gedachten te veranderen. Doe dit om je eigen realiteit een beetje te verbeteren.

Loyaliteit

Het eerste aspect dat we in gedachten moeten houden, is zonder twijfel persoonlijke integriteit. Onze woorden zeggen altijd wat we zouden willen zijn, maar onze acties laten zien wie we echt zijn. Als je in respect gelooft, geef het. Als je loyaliteit verdedigt, geef het terug aan iemand die het je dagelijks aanbiedt.

Wees zorgzaam, geloof in nederigheid en laat altijd wederkerigheid zien. Als hetgeen je terugkrijgt niet is wat je verwachtte, dan ben je in ieder geval wel trouw aan jezelf geweest.

Loyaliteit spreekt altijd in een rustige, kalme taal. Vergeef fouten, wees medeplichtig, vertrouw mensen totdat ze zich onbetrouwbaar bewijzen en wees in staat een ​​kalm, respectvol hart te tonen, zelfs wanneer de horizon een storm laat zien. Hiermee kun je altijd een grote innerlijke vrede behouden.

Onthoud vooral dat liefde een synoniem is van loyaliteit. Het is een impliciet pact dat je sluit met je partner, familie of kinderen. Dus, als je van iemand houdt, verraad hem dan niet. En als je niet van iemand houdt, creëer dan geen valse illusies en probeer geen loyaliteit van hem te vragen.