7 gewoontes die je minder aantrekkelijk maken

7 gewoontes die je minder aantrekkelijk maken

Laatste update: 28 oktober, 2016

Het volgende scenario komt je vast en zeker bekend voor: je ontmoet een persoon die je wel aantrekkelijk vindt, maar zodra je hem of haar beter leert kennen, wil je het liefst hard wegrennen. Is dit je weleens overkomen?

We leven in een tijd waarin het ons wordt geleerd om meer waarde te hechten aan het uiterlijk en het lichamelijk voorkomen, dan aan het ontwikkelen van ons innerlijk.

Hierdoor negeren we de negatieve gewoonten en gedragingen die we onbewust hebben. Door dit te doen, veranderen we van binnen in minder aantrekkelijke mensen. We raken van onszelf en onze spirituele essentie verwijderd.

De volgende zeven gewoonten doen af aan je innerlijke schoonheid:

1. Onbeschoftheid

Een gebrek aan manieren is onaantrekkelijk. Als menselijke wezens verkeren we liever in het gezelschap van hen die ons een goed gevoel geven en gelukkig maken. Dit stelt ons in staat om ons op een gezonde manier te blijven ontwikkelen in het leven.

Weglopen

Wij kiezen met welk soort mensen we wel en niet willen zijn. En, geloof me, als je onbeschoft of respectloos bent, dan zullen maar weinig mensen jou in hun buurt willen hebben.

2. Onzekerheid

Gedurende mijn leven heb ik me aan deze gewoonte meer dan eens schuldig gemaakt. Toen ik me ervan bewust was, zag ik mezelf als het type persoon dat alleen maar kon denken en te veel belang hechtte aan wat hij mistte.

Hierdoor verdween mijn kracht toen het tijd was om me te richten op dingen die er werkelijk toe doen: het ontwikkelen van de aangeboren talenten die ieder van ons uniek maken.

Een onzeker iemand is geneigd bang te zijn voor het leven zelf. Kun je je voorstellen hoeveel dingen je misschien wel aan je voorbij laat gaan door op deze manier te leven? Vergeet nooit dat je uniek bent en dat je alles hebt wat je nodig hebt om te stralen.

Lachen

3. Bekrompenheid

Als je bekrompen bent, dan ga je door het leven met het idee dat jouw gedachten en jouw zienswijze de enige zijn die gelden. Als dit gebeurt, dan doe je de daden en gevoelens van de mensen om je heen die om je geven af als minder belangrijk.

Stel je eens voor dat je je beste vriend probeert te helpen. Je geeft hem recht vanuit je hart advies en hij slaat het keihard af. Waarom? Hij denkt dat je het mis hebt, simpelweg omdat je hem niet bent.

4. Dominantie

In de buurt zijn van een dominant persoon is nooit makkelijk, laat staan plezierig. De mensen die dit type persoon omringen, moeten zich hard inspannen om niet gefrustreerd te raken door hun bazige gedrag. De gedachte ‘als ik het zelf niet doe, dan wordt het niet goed gedaan’ zal er langzaam voor zorgen dat je zonder vrienden achterblijft.

5. Egoïsme

Het is makkelijk om om aandacht, hulp of welke andere gunst dan ook te vragen aan een ander. Maar wat gebeurt er wanneer je niet bereid bent om hetzelfde terug te geven? De gunsten van anderen niet beantwoorden is een van de meest egoïstische gewoonten die je kunt hebben. En het is een gewoonte die je ontzettend onaantrekkelijk zal maken.

Afwijzing

6. Voortdurend klagen

De mensen die van je houden en je het beste wensen, zullen je uiteraard een luisterend oor bieden in moeilijke tijden, maar het misbruiken van hun vertrouwen en liefde door continu te klagen zal ervoor zorgen dat ze afstand van je nemen. En niet voor niets.

Het is waar dat klagen kan dienen als een uitlaatklep gedurende enkele dagen. Maar als je er een gewoonte van maakt, zul je alleen maar een donkere sluier over je leven heen trekken. Je zult nooit ontsnappen aan die kuil die je voor jezelf gegraven hebt, doordat je er dit soort negatieve gedachten op nahoudt.

7. Niet voor jezelf zorgen

Je zult het vast met me eens zijn dat het hebben en behouden van een goed uitziend lichaam niet het belangrijkste in de wereld is, maar het is wel altijd belangrijk dat je je hygiëne en lichamelijke welzijn niet negeert. Doe je dit wel, dan zul je niet langer aantrekkelijk en leuk zijn in je eigen ogen. En dat is nu juist waar het om draait.

Hartjes

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.