Vijf vrienden die je je leven lang moet waarderen

Vijf vrienden die je je leven lang moet waarderen

Laatste update: 23 oktober, 2019

Gedurende ons leven ontmoeten we zo nu en dan mensen die heel belangrijk voor ons worden. Wanneer we opgroeien, vertellen onze ouders ons dat het goed is om nieuwe vrienden te maken en natuurlijk ook belangrijk. Met de tijd worden sommige van deze vriendschappen een heel belangrijk onderdeel van ons leven. Ze blijven soms wel tientallen jaren bij ons.

Vrienden worden zo belangrijk dat ze net aanvoelen als familie. Hun aanwezigheid is voortdurend en wanneer we ze nodig hebben zijn ze er voor ons en wij ook voor hen.

“Een broer hoeft niet altijd een vriend te zijn, maar een vriend zal altijd een broer zijn.”

-Demetrius of Falero-

Vriendinnen

Naarmate we echter ouder en volwassen worden, leren we dat het aantal vrienden dat je hebt veel minder belangrijk is dan de kwaliteit van je vriendschappen.

In dit artikel bespreken we de vijf soorten vrienden die je een leven lang moet waarderen.

De gezellige vriend

Degene die altijd de gangmaker van het feest is, waar hij of zij ook is. Dit betekent niet dat je deze vrienden alleen in cafés kan tegenkomen. Hun gevoel voor humor is altijd ontspannend en ze helpen je dan ook altijd om met slechte tijden om te gaan door hun goede humeur en geweldige gezelschap.

Met een vriend als deze kun je heerlijk ontspannen en van het leven genieten zonder moeilijkheden. Hun kijk op het leven is positief en hun positiviteit is aanstekelijk.

De wijze vriend

Je relatie met deze vriend is erg diep. Dit is de persoon met wie je je problemen, onzekerheden en fouten deelt.

Je hecht waarde aan zijn of haar vriendschap, omdat je weet dat deze persoon je nooit zou beoordelen of bekritiseren. Hij of zij luistert gewoon naar je en geeft advies en dit is precies wat je het grootste gedeelte van de tijd nodig hebt. De sleutel om deze vriendschap te onderhouden is wederkerigheid. Stort niet altijd alleen maar jouw eigen problemen op hem of haar. Het is belangrijk om ook te luisteren naar wat hij of zij te zeggen heeft.

De vriend die voor je zorgt

“Een ware vriend is iemand die alles over je weet en nog steeds je vriend wil zijn.”

-Kurt D. Cobain-

Tot wie keer je je wanneer je het gevoel hebt dat je de hele wereld op je schouders moet dragen? Wanneer je erover nadenkt, realiseer je je waarschijnlijk dat je je in die gevallen altijd tot dezelfde persoon keert. Deze vriend is meteen bereid om je weer op te vrolijken wanneer je dit nodig hebt, bij het eerste teken van droefheid. Maar dit is niet het enige. Dit is ook de persoon op wie je kan rekenen om elk probleem dat je maar kunt hebben op te lossen.

Hij is bereid om meerdere uren met je door te brengen wanneer je bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt of om je aan te moedigen om die marathon, die geheel onmogelijk voor je lijkt, succesvol te voltooien.

Vriendschap

De vastberaden vriend

De mensen die deze vriend niet goed kennen, zullen misschien schrikken van zijn of haar sterke en vastberaden persoonlijkheid. Maar het is juist die persoonlijkheid die jou zo goed geholpen heeft in het verleden. Dit is een vriend die jou meerdere keren gered heeft. Wanneer je bereid bent de handdoek in de ring te gooien, komt hij of zij de hoek omkijken om je aan te moedigen om door te blijven zetten.

Dit is niet een vriend die jou zal overtuigen met zijn of haar intelligentie, maar eerder iemand die de reis samen met je zal aangaan totdat je je doel hebt bereikt.

De verantwoordelijke vriend

Dit is het soort vriend bij wie het niet uitmaakt hoeveel tijd er voorbijgaat sinds jullie elkaar voor het laatst hebben gezien, omdat de vriendschap altijd hetzelfde blijft. In geval van nood is hij of zij de eerste met wie je praat. In tegenstelling tot de vriend die voor je zorgt, is dit de vriend die elke stap die je zet met je meegaat.

Als deze vriend niet bij je kan zijn wanneer je dat nodig hebt, zal hij een andere manier vinden om je de steun en hulp te bieden die je nodig hebt. Maar niet alles is altijd rozengeur en maneschijn; wanneer het namelijk nodig is zal dit ook de vriend zijn die je op je plek zet.

“Het nadeel aan een vriend is dat hij de onaangename dingen recht in ons gezicht zegt; een vijand zegt ze achter onze rug om en omdat we er dus nooit achter komen, zal er ook nooit iets gebeuren.”

-Alfred de Musset-

Soms zul je het geluk hebben om een combinatie van deze eigenschappen te vinden in één vriend. Dit is net alsof je de loterij voor het leven gewonnen hebt. Als je niet het geluk hebt om deze verscheidenheid aan vrienden te hebben, wees dan niet ontmoedigd. Onthoud dat mensen met een reden op je pad komen.

Vrienden kunnen komen en gaan, maar wanneer je de juiste vrienden vindt, zal je leven een stuk makkelijker worden. Zelf moet je ook het soort vriend zijn waar je naar op zoek bent.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.