5 ongebruikelijke gewoonten die je gelukkiger maken

5 ongebruikelijke gewoonten die je gelukkiger maken

Laatste update: 11 juni, 2018

Het leven bestaat eigenlijk gewoon uit een reeks gewoonten. Erg weinig mensen hebben de luxe om elke dag een nieuwe routine te verzinnen. Maar je hebt waarschijnlijk nog wat ruimte om enkele gewoonten aan te leren die het vermogen hebben om op een geweldige manier je leven te verrijken. We stellen je in dit artikel enkele ongebruikelijke gewoonten voor.

Deze gewoonten zijn ongebruikelijk maar je kan ze je gemakkelijk eigen maken. Want een groot deel van je routine heb je geleerd zonder het te beseffen. Je hebt de waarde van je gewoonten nooit op een objectieve manier geanalyseerd. Maken ze je leven beter, of doe je ze slechts uit gewoonte? Vandaag nodigen we je uit om je dagelijkse gewoonten van dichterbij te bekijken. Als je wil, kan je daarna enkele van deze krachtige ongebruikelijke gewoonten uitproberen.

“De ketens van een gewoonte zijn te zwak om gevoeld te worden tot ze te sterk zijn om gebroken te worden.”

-Samuel Johnson-

1. In een versterkende positie slapen

Dit lijkt misschien vreemd. Maar de posities waarin je je lichaam plaatst, spelen in op je gemoedstoestand. Wanneer je met je hoofd gebogen loopt, dan ben je misschien boos of kwetsbaar. Maar op die manier lopen versterkt eigenlijk precies die emoties.

Geloof het of niet, hetzelfde gebeurt wanneer je slaapt. Als je bijvoorbeeld opgerold in de foetushouding ligt, dan zal je wakker worden met het gevoel ongemotiveerd en overrompeld te zijn door de dag. Maar als je je volledig uitstrekt, dan zal je waarschijnlijk met een positievere houding wakker worden.

Ongebruikelijke gewoonten

2. Ervaar drie positieve dingen voor elke negatieve ervaring

Dit is één van de ongebruikelijke gewoonten die we elke dag zouden moeten in de praktijk omzetten. Het is precies wat de titel zegt. Je hoeft alleen maar drie positieve dingen te ervaren voor elke negatieve ervaring die je meemaakt. Zo eenvoudig is het. Het doel is je geest en je ziel leeg te maken en alle resten van een slechte ervaring te verwijderen.

Want negatieve ervaringen hebben een echo. En die echo kan je humeur de hele dag door, of langer, verpesten. Wanneer je dit met drie positieve ervaringen goed maakt, dan valt wat over is van jouw slechte ervaring, uiteen. Daarna kom  je terug in evenwicht.

Ongebruikelijke gewoonten

3. Eén van die krachtige ongebruikelijke gewoonten is doen alsof je gelukkig bent

De hersenen zijn een mysterieus, prachtig orgaan. Ze zijn ook uitermate creatief. In bepaalde omstandigheden stoppen ze met een onderscheid te maken tussen werkelijkheid en fantasie. Wanneer je bijvoorbeeld naar een droevige film kijkt, dan weet je dat het niet echt is. Maar je hersenen ervaren het net alsof het in het werkelijke leven gebeurd is (via de spiegelneuronen).

Je kan dit uitzonderlijke mechanisme in je voordeel gebruiken. Want je kan bijvoorbeeld doen alsof je gelukkig bent, zelfs al ben je het niet. Doe alsof je de rol speelt van iemand die gelukkig is. Het zal je verbazen wat er gebeurt nadat je enkele dagen op deze manier “geacteerd” hebt.

4. Verstuur zonder reden leuke mails

Dit is één van die ongebruikelijke gewoonten die heel krachtig zijn. Het is vergelijkbaar met nummer drie. Je hoeft je niet goed te voelen om een positieve houding te hebben. Als je je terneergeslagen voelt, dan is het beste wat je kan doen, anderen een goed gevoel geven. Studies tonen aan dat anderen helpen, de beste manier is om jezelf te helpen.

Geschenken geven vanuit het hart verrijkt het leven van de schenkers. Je hoeft alleen maar de gewoonte aan te nemen om warme positieve boodschappen te sturen naar de mensen die je waardeert of van wie je houdt. Stuur niet iets algemeens. Het moet iets persoonlijk zijn. Dit werkt vooral goed wanneer je een slechte dag hebt.

Ongebruikelijke gewoonten

5. Breng tijd door in open lucht

De natuur heeft een indrukwekkende invloed op onze emoties. Dit effect is bijna onmiddellijk. Het enige wat je moet doen, is ergens naartoe gaan waar het groen is. Je zal een genezende kracht voor je geest en lichaam ervaren.

Het is zelfs beter als je blootsvoets in het gras kan lopen of tijd in de zon doorbrengen. Als dat niet mogelijk is, dan is ook een dagelijkse wandeling in de buitenlucht nog steeds goed voor jou. Want het zal je helpen je ideeën te ordenen, je geest te ontspannen en evenwicht te vinden.

Wat denk je van onze vijf ongebruikelijke gewoonten? Er zijn niet veel mensen die ze toepassen. Maar de waarheid is dat zij dan iets mislopen. Als je gelukkiger wil zijn, dan zijn deze gewoonten de moeite waard om een kans te geven. Geef je leven meer betekenis.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.