5 dingen die je kunt doen voor 9 uur in de ochtend

5 dingen die je kunt doen voor 9 uur in de ochtend
Gema Sánchez Cuevas

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Laatste update: 28 januari, 2021

We geven het begin van de dag niet het belang dat het verdient. Helaas beginnen we regelmatig met stress, haast en angst. Het probleem is dat we hierdoor te veel energie gebruiken. In dit artikel delen we enkele dingen die je vóór 9 uur ‘s ochtends kunt doen, zodat je je de hele dag door beter voelt.

Waarom zijn de gewoonten die we hebben voordat we onze werkroutine beginnen belangrijk? Gewoon omdat ze een manier zijn om ons te helpen positief, productiever en in balans te blijven gedurende de dag .

“5 dingen om te doen voordat je je bed verlaat: dankbaarheid uiten, je bedoelingen voor de dag bepalen, 5 keer diep ademhalen, zonder reden glimlachen, en jezelf vergeven voor de fouten van gisteren.”

-Onbekende auteur-

Er zijn vijf dingen die je kunt doen vóór 9 uur ‘s ochtends: sporten, gezond eten, mediteren, je omgeving organiseren en een plan maken voor de dag. Laten we ze allemaal gedetailleerd bekijken.

1. Sporten is een van de dingen die je vóór 9 uur in de ochtend kunt doen

Ja, lichaamsbeweging is een van de dingen die je vóór 9 uur ‘s ochtends kunt doen. Het is de beste tijd van de dag om te sporten. Het levert niet alleen een geweldige bijdrage aan je lichamelijke gezondheid, maar ook aan je geestelijke gezondheid.

Sporten heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand. Het activeert je bloedsomloop, spieren, gewrichten en hersenen. Het is volledig bewezen dat lichaamsbeweging de hersenfunctie verbetert. En wat is een betere manier om de dag te beginnen dan met een goed ontwaakte en aandachtige geest?

sporten om je dag goed te beginnen

2. Eet voedzaam

Artsen en voedingsdeskundigen houden vol dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Veel mensen luisteren echter niet naar deze aanbeveling.  De meeste mensen nemen elke ochtend alleen een kop koffie en een lichte snack.

Dit is erg negatief omdat je je dag begint met een energietekort. In het ideale geval neem je de tijd om te ontbijten en een voedzame maaltijd te eten. Op deze manier geef je je hersenen en je lichaam de eerste impuls die ze nodig hebben voor de dag.

3. Mediteer gedurende 5 minuten

Net zoals voedsel het lichaam voedt, voedt meditatie de geest. Slechts vijf minuten meditatie vóór 9 uur ‘s morgens kan beslissend zijn in je dagelijks leven.  Die stille momenten die je met jezelf doorbrengt, kunnen een groot verschil maken.

Mediteren is ademen en jezelf waarnemen, je lichaam voelen en je geest opruimen. Terwijl je mediteert, verwerk je die negatieve of zware gedachten en gevoelens die je misschien in disbalans brengen. Mediteren is een geschenk dat je zal helpen een vredige dag te hebben.

meditatie

4. Ruim je omgeving op

Je omgeving opruimen betekent dat je kleine dagelijkse klusjes doet. De was doen, schoonmaken, de hond uitlaten enzovoort. Deze activiteiten kunnen soms een probleem vormen als ze niet op tijd klaar zijn. Daarom is het het beste als je ze heel vroeg op de dag doet.

Als je deze taken uitstelt, kun je er de hele dag aan denken. Als je ‘s morgens vroeg al die kleine dingen doet, zal je geest zich overdag duidelijker concentreren op belangrijker dingen.

5. Maak een plan

Het is altijd goed om een ​​geschikt plan voor een dag te maken. Terwijl je deze opschrijft, kun je ook alle relevante kwesties opschrijven waar je mee te maken hebt. Dit helpt ons om onze tijd mentaal te organiseren en te verdelen, zodat we alles kunnen bereiken wat we willen en nodig hebben.

Een van de belangrijkste aspecten van dit plan is dat het je zal helpen stress te vermijden. Niets maakt je rustelozer dan verward te zijn over wat er moet gebeuren en in welke volgorde je dingen moet doen.

Je doet uiteindelijk meerdere dingen tegelijk of besteedt te veel tijd aan iets dat niet zo belangrijk is.  Daarom is het geheim van een goed plan het weten hoe prioriteiten te stellen en taken te verwijderen.

Kortom, onthoud deze vijf dingen die je voor 9 uur in de ochtend kan doen. Het zijn kleine daden van zelfliefde die je helpen om je activiteiten op een gepaste manier uit te voeren, zonder je gezondheid te verwaarlozen en je geest en emotionele toestand te beschermen. Het loont de moeite om ze uit te proberen! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.