33 van de beste positieve gedachten

33 van de beste positieve gedachten

Laatste update: 01 november, 2017

Vandaag nodig ik je uit om 33 van de beste positieve gedachten te lezen, die gevonden kunnen worden in onze collectieve menselijke cultuur. Ze komen van het brein van een aantal van de belangrijkste figuren uit de geschiedenis van de mensheid.

Als we ze in gedachten houden en proberen om ze te integreren in de manier waarop we leven, zullen we een grote stap in onze persoonlijke groei zetten.

Deze lijst bestaat uit korte gedachten, die gemakkelijk onthouden en ingebracht kunnen worden in de filosofie van ons leven. Dit zal helpen bij je groei in je gevoel van eigenwaarde en motivatie in je dagelijks leven.

De 33 beste positieve gedachten

 1. “Een kind dat leest, is een volwassene die nadenkt. Een volwassene die leest, is een kind dat fantaseert.” – Anoniem.
 2. “Van de wieg tot het graf is een school, dus wat je problemen noemt, zijn lessen.” – Facundo Cabral.
 3. “Lieg, steel, bedrieg of drink nooit. Maar als je moet liegen, lieg dan in de armen van de degene van wie je houdt. Als je moet stelen, steel dan van slecht gezelschap. Als je moet bedriegen, bedrieg dan de dood. En als je moet drinken, drink dan de momenten die je de adem benemen.” – Hitch (2005).
 4. “Verander je focus van het verdienen van geld naar het dienen van meer mensen. Meer mensen dienen, maakt dat het geld komt.” – Robert Kiyosaki.
 5. Leven is de zeldzaamste zaak van de wereld. De meeste mensen bestaan, dat is alles.” – Oscar Wilde.
 6. Ik ben zoals ik ben en jij bent zoals jij bent. Laten we aan een wereld bouwen waar ik mezelf kan zijn en niet op hoef te houden mezelf te zijn, waar jij jezelf kunt zijn en niet hoeft te stoppen jezelf te zijn, en waar noch ik, noch jij de ander forceert net te zijn als ofwel ik ofwel jij.
 7. “Nooit heeft een nacht de dageraad overwonnen en nooit heeft een probleem de hoop verslagen.” – Bern Williams.
 8. “Een ieder van ons heeft, door discipline en inspanning, de capaciteit om zijn gedachten en zijn daden te controleren. Dit is een onderdeel van het proces van het ontwikkelen van geestelijke, fysieke en emotionele volwassenheid.” – Gordon B. Hinckley.
 9. “Geluk kan worden gevonden, zelfs in de donkerste tijden, als men zich maar herinnert het licht aan te zetten.” – Albus Perkamentus.
 10. “Sprookjes zijn meer dan waar – niet omdat ze ons vertellen dat draken bestaan, maar omdat ze ons vertellen dat draken verslagen kunnen worden.” – Gilbert Keith Chesterton.
  Paardenbloem
 11. “Als je de berg niet beklimt, zul je nooit in staat zijn om van het uitzicht te genieten.” – Pablo Neruda.
 12. “En op het einde is de liefde die je neemt gelijk aan de liefde die je geeft.” – The Beatles
 13. “Als je echt van iemand houdt, ben je in staat alles voor hem te doen om hem te beschermen en hem gelukkig te maken, ongeacht de situatie.” – Anoniem.
 14. Als je je soms klein, nutteloos, beledigd en depressief voelt, onthoud dan altijd dat je ooit de snelste en zegevierende spermacel in je groep was.
 15. “Leef niet om je aanwezigheid kenbaar te maken, maar om je afwezigheid gevoeld te laten worden.” – Bob Marley.
 16. “Herinneren dat je gaat sterven is de beste manier die ik ken om de val, te denken dat je iets te verliezen hebt, te vermijden.” – Steve Jobs.
 17. “Het leven gaat niet over het wachten op het einde van de storm, het gaat over het leren hoe je in de regen kunt dansen.” – Vivian Greene.
 18. Verslagen zijn is een manier van denken; niemand is ooit verslagen totdat de nederlaag als een realiteit is aanvaard.” – Bruce Lee.
 19. Leer van degenen die van je houden, onderwijs hen die je bekritiseren, bevrijd degenen die je haten en verzorg hen die je bewonderen…
 20. Breek de banden die je pijn doen en doe de banden die je sterk maken geen kwaad.
 21. “Geluk is als een vlinder die, wanneer achtervolgd, altijd buiten ons bereik is, maar die als je rustig gaat zitten op je kan neerdalen.” – Nathaniel Hawthorne.
 22. Verdriet huilt niet, het overwint.
 23. “Een gelukkig mens streeft er nooit naar om meer te hebben; hij geniet ten volle van wat hij heeft in kwaliteit, niet kwantiteit.” – Bernabé Tierno.
 24. “Succesvolle mensen ontwikkelen positieve dagelijkse gewoonten, die hen helpen om te groeien en te leren.” – John Maxwell.
 25. “De eeuwigheid is in onze handen. Leef op een zodanige manier dat, wanneer je gaat, een deel van je in degenen achterblijft die het geluk hadden je te leren kennen.” – Anoniem.
 26. Tel de dagen niet, laat de dagen gelden.
 27. “Probeer niet om een succesvol man, maar een man van waarde te worden: de rest zal vanzelf komen.” – Albert Einstein
 28. “Als je alleen de boeken leest die iedereen leest, kun je alleen maar denken wat iedereen denkt.” – Haruki Murakami.
 29. De prijs van het onderwijs wordt slechts eenmaal betaald. De prijs van onwetendheid wordt je hele leven betaald.
 30. “Echte onwetendheid is niet de afwezigheid van kennis, maar de weigering om die te verwerven.” – Karl Popper.
 31. “Iedereen heeft het vermogen om zichzelf te veranderen.” – Albert Ellis.
 32. “Grote karakters hebben altijd hevige tegenstand ondervonden van middelmatige karakters.” – Albert Einstein.
 33. “Er is een drijvende kracht, krachtiger dan stoom, elektriciteit en kernenergie: de wilskracht.” – Albert Einstein. 

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.