Maak je leven magisch

augustus 7, 2016

Maak je leven speciaal! Heeft iemand dit ooit tegen jou gezegd?

Leer om van elk moment te genieten alsof het je laatste dag op aarde was. En laat geen dag voorbijgaan zonder de mensen om je heen te vertellen hoeveel je van hen houdt. Maak je eigen wereld magisch en mooi!

Creëer een speciaal en magisch leven. Klinkt dit als een uitgehold cliché? Dit is het echter niet.

Ga je dromen achterna en maak je leven magisch

Elke persoon op aarde heeft een innerlijk licht dat ernaar streeft aan de oppervlakte te komen. Elke persoon op deze aarde heeft dromen en verlangens die staan te trappelen om realiteit te worden en bij ons te blijven.

“Wij zijn de meesters van ons lot. Wij zijn de bestuurders van onze ziel”.

-Winston Churchill-

Vrolijkheid

Helaas lijken we soms wel gedoemd om een grijs en alledaags leven te leiden. Als je het geluk gehad hebt om in het Westen te zijn geboren, dan maak je best veel kans om je dromen en levenswens te kunnen waarmaken. Al heb je daar misschien nog niet eens bij stilgestaan en ben je je er niet helemaal van bewust hoeveel geluk je eigenlijk al gehad hebt.

Heb je de pech gehad om in een arm land te zijn geboren, dan heb je waarschijnlijk wel je portie leed, honger en armoede al gehad en lijkt tegenspoed een onafscheidelijke levensgezel te zijn.

Laat je innerlijke licht schijnen

Toch hebben we allemaal dat innerlijke licht dat altijd aanwezig is en ons overal vergezelt. Het maakt niet uit in welk land of in welke omstandigheden je geboren bent. Het grote geheim en de kunst ligt in de zoektocht naar dat innerlijke licht, de kracht en creativiteit vinden om het in je eigen leven naar buiten te laten schijnen en je leven magisch te maken.

Ga je dromen achterna en zorg ervoor dat je innerlijke licht een stem heeft in je leven van alledag.

Een speciaal en magisch leven wordt realiteit als de verlangens die in elk menselijk hart verborgen liggen de kans krijgen om te bloeien en werkelijkheid te worden. Zo krijg je de kans om uit de dagelijkse routine en conformiteit te ontsnappen.

Distantieer jezelf van conformiteit

Vlucht weg van routine en conformiteit. Laat jezelf bijzonder en oprecht zijn. Ga op ontdekkingsreis naar jezelf en leer jezelf grondig kennen. Je goede kanten en je minpuntjes. Dat is namelijk de enige manier om te ontdekken wat je hartenwensen zijn.

Wil je een bijzonder leven, heb dan ook respect voor je medemens. Veroordeel je naasten niet om de kleur van hun huid, hun ideeën of hun religieuze overtuiging. Hou jezelf voor dat iedereen die op je pad komt ook iets moois en lichts meedraagt in het hart. Misschien heeft het door omstandigheden nooit de kans gekregen om naar buiten te treden.

Altijd gaan voor het goede ligt in de menselijke aard, maar is niet altijd het makkelijkste pad. Van kleins af aan worden ons namelijk aangeleerd altijd de leider te volgen en deel uit te maken van de gehoorzame kudde.

Werken, consumeren, een gezin stichten… is er nog een plekje vrij voor onze eigen behoeftes en verlangens? Krijgen we nog de kans onze eigen dromen waar te maken? Waar raakten we het spoor kwijt en stopten we met ons leven magisch te maken?

Laat je verbeelding los en maak je dromen waar

Kies voor een speciaal en magisch leven. Begin met een voorstelling van hoe jouw magische leven er zou uitzien. Wist je dat dit de eerste stap is naar de verwezenlijking ervan? Gebruik de kracht van je fantasie en verlangens om een nieuwe weg in te slaan. Om routine en vanzelfsprekendheid uit je leven te bannen.

De weg is echter niet makkelijk en vol obstakels. Onbegrip en tegenwerking zijn natuurlijke reacties en je zal ook af en toe terugvallen in je oude gewoontes en routine. Hou echter altijd in gedachten dat het resultaat aan de einde van de rit de moeite waard zal zijn.

Het resultaat aan het einde van het kronkelende en moeilijke pad ben jij zelf! Je ontdekt de persoon die je altijd al had willen zijn en je ontdekt het leven waarvan je altijd gedroomd had. Jezelf kunnen zijn tot op de bodem van je ziel. Ontdekken hoe je kan genieten van elke seconde in je leven alsof er geen morgen meer bestaat. Leren leven in het “hier en nu”, want morgen is misschien onbestaande en te laat.

Jongen op Touw

Ontdek het ware geluk in je magische leven

Ga dus meteen aan de slag om geluk te ontdekken in je nieuwe, speciale leven. Laat het goede uit jezelf naar buiten komen en deel het met iedereen rondom je heen. Geniet van je innerlijke reis en laat de wereld binnen in je magische leven. De zoektocht is vol hindernissen, maar betekent niet dat het onmogelijk is.

Laat je schaamte en angsten achter en ren je nieuwe leven tegemoet! Ga op avontuur en wordt met de tijd degene die je altijd al had willen zijn.

Wees niet karig met je liefde en steun op degenen die van jou houden. Stel je doelen en verwezenlijk kleine mijlpalen die je zullen vervullen met geluk en plezier. Ze leiden tot je uiteindelijke doel en zullen van je dagelijkse leven een waar en leuk avontuur maken.

“In het hart van de winter leeft de kloppende lente. En achter elke nacht staat een lachende dageraad.”

-Khalil Gibran-

Hoe moeilijk de reis ook wordt, een nieuwe dag gluurt altijd om de hoek. Verlies de hoop niet en blijf geloven in jezelf. Vergeet je dromen niet! Ga tot het uiterste, want het is de moeite waard en je magische leven wacht op jou aan het einde van je pad.