Gelukkig vrijgezel door het leven

Gelukkig vrijgezel door het leven

Laatste update: 17 juli, 2016

Ik bent nooit die persoon tegengekomen die mijn wereld op zijn kop kon zetten en die me het gevoel gaf dat het het waard zou zijn om ons levenspad samen te bewandelen. Ik heb die persoon nooit gevonden en heb ook nooit echt gezocht… Ik heb altijd gedacht dat dit soort dingen gewoon vanzelf gebeuren en dat was het.

Ik realiseer me dat er pogingen waren… maar die pogingen gingen in rook op. Nu leid ik mijn vrijgezellenleven als een gelukkig persoon.

Kan iemand hier de schuld voor krijgen? Is dat verschrikkelijke woord ‘schuld’ überhaupt toepasbaar op deze situatie?

In dit soort gevallen, en met dit soort dingen, is er misschien niemand schuldig. Dat is gewoon hoe het leven is gelopen. Maar ik ben gelukkig; ik heb duizenden projecten waar ik mij mee bezig houd, ontelbaar veel dingen die ik nog moet doen in mijn leven. Ik heb mijn vrienden, mensen die werkelijk van mij houden en mij waarderen.

“Het is beter om ongelukkig alleen te zijn, dan ongelukkig met iemand anders.”

-Marilyn Monroe-

Gelukkige Vrouw

Op dit punt in mijn leven heeft vrijwel iedereen in mijn sociale kring liefde gevonden. Sommige van hen zijn zelfs in staat geweest deze relatie in stand te houden ongeacht de jaren die verstreken, een moeilijke routine en de vele verschillen tussen hen en hun partner…

Ondanks dit blijf ik vooruitgaan, zelfs wanneer ik soms wordt tegengehouden door anderen. Uiteindelijk is dit hun probleem, niet het mijne.

Ik ben zo voldaan met mezelf, dat ik nu niet eens meer op zoek ga naar iemand anders, zoals ik wel deed toen ik nog jong was.

Ik zou zelfs een vrij vermakelijk boek kunnen schrijven over al mijn avonturen en kleine rampen. Over al mijn pogingen, sommige opzettelijk, sommige spontaan… maar allemaal gedreven door dezelfde illusie. De illusie dat misschien, heel misschien, deze persoon het zou zijn voor mij. Dat deze persoon de liefde van mijn leven zou kunnen zijn, de persoon die alles zou veranderen.

Vaak heb ik het gevoel gehad alsof ik onder druk werd gezet door de maatschappij, door het idee dat de maatschappij heeft dat je het beste door het leven kunt gaan als onderdeel van een stel; de verwachting dat het hebben van een relatie de ‘norm’ is en dat iedereen vanaf een bepaalde leeftijd zijn leven op die manier hoort door te brengen.

Op dit punt moet ik mezelf echter afvragen: ‘Wat is normaal’? Waarschijnlijk is dit wat conventioneel is en wat door de maatschappij is vastgesteld als normaal. Maar ik, ik heb daar nooit veel om gegeven. Het kan mij niet schelen wat anderen over mij denken of over mij zeggen achter mijn rug om.

Wat voor mij echt belangrijk is, is mijn eigen geluk, of dit nu alleen is of in het gezelschap van iemand anders. Er wordt niet voor niets gezegd dat ‘het beter is om alleen te zijn dan in slecht gezelschap’.

Dus dat is waar ik mij nu begeef. Ik geniet van mijn leven zoals het is en voor wat het is. Ik lach met mijn vrienden, ik geniet van de zon, de zee en van hoeveel geluk ik heb dat ik elke ochtend wakker mag worden en mij mag realiseren dat ik kan zien, horen, voelen, vechten en plezier kan maken.

Vreugde

Ga als vrijgezel door het leven, gelukkig, en vergeet de stereotypes

  • Geniet van wat je hebt. Of je nu vrijgezel bent, omdat je net met iemand uit elkaar bent gegaan, of gewoon omdat het bij je past. Heb je weleens gemerkt dat het soms niet eens uitmaakt wat je nu wel of niet hebt? Als je ongelukkig bent, dan ben je ongelukkig. Reflecteer op je situatie en leer hoe je gelukkig kunt zijn met jezelf.
  • Vergeet de oude sociale standaarden. Het leven is niet meer hoe het eens was. Er zijn genoeg manieren om je leven te leiden. Vrijgezel, getrouwd, stellen die alleen samenwonen, stellen die gescheiden zijn… Het belangrijkste is dat je gelukkig bent met wat je hebt, wat dit ook is.
  • Probeer de situaties van anderen niet te idealiseren en probeer ze ook niet te kleineren om jezelf een beter gevoel te geven.
  • Obsedeer niet. Heb je er weleens bij stilgestaan hoeveel geweldige dingen je aan je voorbij laat gaan door uren te obsederen over het gegeven dat je je wederhelft niet gevonden hebt? Laat het los! De enige persoon die altijd aan je zijde zal blijven ben jij zelf. Waarom begin je dus niet van jezelf te genieten?
  • Kies bijzondere mensen om deel uit te maken van jouw leven. Gedurende je leven kom je mensen tegen met wie je een bijzondere affiniteit hebt. Dit zijn vrienden en familieleden waarmee je door het leven zal gaan en die werkelijk van jou houden en op een positieve manier bijdragen aan je leven. Laat deze groep bijzondere mensen niet aan je ontkomen.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.