Zeven voedingsmiddelen die je sexappeal verhogen

Het lijkt erop dat je je dieet kunt aanpassen om je sexappeal te vergroten. Hier zijn zeven voedingsmiddelen die kunnen helpen.
Zeven voedingsmiddelen die je sexappeal verhogen

Laatste update: 19 september, 2021

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die je sexappeal kunnen verhogen. Dat komt omdat ze de synthese van collageen of de productie van bepaalde hormonen bevorderen. Dit wordt dan uitwendig weerspiegeld. Bovendien kunnen al deze voedingsmiddelen worden geïntroduceerd in het kader van een gezonde voeding.

Denk echter niet dat alleen eten voldoende is om je sexappeal te vergroten. Inderdaad, ook andere gewoontes slagen erin om dit soort effect te genereren. Je moet bijvoorbeeld dagelijks aan lichaamsbeweging doen. Dat komt omdat het de productie van hormonen in evenwicht houdt en de eiwitsynthese stimuleert.

Voedingsmiddelen die je sexappeal verhogen

Vervolgens gaan we de belangrijkste voedingsmiddelen identificeren die je seksuele aantrekkelijkheid vergroten. Om deze rol te kunnen vervullen, is het echter essentieel dat je ze introduceert in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding.

Asperges

Asperges is een voedingsmiddel dat opvalt door zijn voedingskwaliteit. Dit komt omdat het een groot aantal vitamines en mineralen bevat. De eerste is bijvoorbeeld vitamine A, een bepalende factor bij het verhogen van de endogene collageensynthese. Volgens een studie (Engelse link) gepubliceerd in Nutrition in Clinical Practice zorgt de consumptie van asperges ervoor dat wonden sneller genezen .

Asperges

Oesters

Oesters zijn een bron van zink. Dit element is essentieel bij het activeren van je immuunsysteem omdat het deelneemt aan de differentiatie van witte bloedcellen. Het slaagt er ook in om je hormonale niveaus in balans te brengen. Er is bijvoorbeeld aangetoond dat een tekort aan zink (Engelse link) een obstakel vormt voor de synthese van testosteron op testiculaire niveau.

Er moeten echter bepaalde voorzorgsmaatregelen worden genomen met betrekking tot de consumptie van oesters. Deze producten worden meestal rauw gegeten, dus ze moeten extreem vers zijn. Anders kun je voedselvergiftiging krijgen. Ze zijn trouwens verboden in het dieet van zwangere vrouwen.

Knoflook

Knoflook is een van de voedingsmiddelen die het aroma van je lichaam op een positieve manier kan beïnvloeden. Het regelmatig opnemen in je dieet kan zelfs de intensiteit van de geur van je zweet verminderen, waardoor een grotere sexappeal wordt gegenereerd

Eieren

Eieren zijn voedingsmiddelen die opvallen door hun eiwit- en vitamine D-gehalte. Eiwitten zijn essentieel voor de goede werking van vetvrije massa en hormonale balans.

Vitamine D is de sleutel als het gaat om het verminderen van ontstekingsniveaus in je lichaam. Bovendien hebben zowel eiwitten als vitamine D een positieve invloed op de spiermassa en daarmee op de sexappeal.

Edamame bonen

Edamame bonen zijn een bron van omega 3-vetzuren. Deze lipiden spelen een beslissende rol bij het in stand houden van de weefselgezondheid. Een voldoende inname hiervan voorkomt haar- en nagelproblemen. Bovendien voorkomen ze de overmatige bevordering van ontstekingsmechanismen in het lichaam, wat een betere gezondheidstoestand betekent.

Appels

Een van de beste bronnen van vezels is de appel. Het opnemen van dit voedsel in je gebruikelijke dieet kan de kleur van je tanden verbeteren. Dit komt omdat de vezels de impact van koffie, thee en wijn op het glazuur verminderen. Om deze reden wordt regelmatige consumptie aanbevolen om de tandgezondheid te verbeteren.

Avocado’s

Avocado is een ander product dat opvalt door het bevatten van aanzienlijke hoeveelheden omega 3-vetzuren. Daarnaast bevat het vitamine A en E. De eerste is bepalend voor de gezondheid van de huid, terwijl de tweede een belangrijke antioxiderende werking genereert. Op deze manier wordt het ontstaan van vrije radicalen bestreden, wat zich vertaalt in minder tekenen van veroudering.

Avocado

Voedingsmiddelen die je sexappeal verbeteren

Nu weet je welke voedingsmiddelen je in je dieet kunt opnemen om je sexappeal te verbeteren. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je je voeding afwisselt, zodat je geen tekorten aan essentiële voedingsstoffen ervaart. Anders kan je gezondheid in gevaar komen.

Bovendien moetje andere goede gewoonten bevorderen, zoals regelmatige lichaamsbeweging en voldoende rust. Beide zijn inderdaad essentieel als je zowel je seksuele aantrekkelijkheid als de functionaliteit van je lichaamsweefsels wilt vergroten. Wellicht ook interessant voor jou

Seksuele aantrekkingskracht: hoe gebeurt het?
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Seksuele aantrekkingskracht: hoe gebeurt het?

Vindt seksuele aantrekkingskracht onmiddellijk plaats? Zijn er bepaalde fysieke eigenschappen die zorgen voor succes op het moment van verleiding?


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Zinder, R., Cooley, R., Vlad, L. G., & Molnar, J. A. (2019). Vitamin A and Wound Healing. Nutrition in clinical practice : official publication of the American Society for Parenteral and Enteral Nutrition34(6), 839–849. https://doi.org/10.1002/ncp.10420
  • Baltaci, A. K., Mogulkoc, R., & Baltaci, S. B. (2019). Review: The role of zinc in the endocrine system. Pakistan journal of pharmaceutical sciences32(1), 231–239.

De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.