Zeven tips om je op te vrolijken als je plannen mislukken

Ontdek zeven geweldige manieren om je op te vrolijken na mislukte plannen, volgens filantroop, zakenman en atleet Jeremy Bloom.
Zeven tips om je op te vrolijken als je plannen mislukken
Sergio De Dios González

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Sergio De Dios González.

Geschreven door Pedro González Núñez

Laatste update: 27 december, 2022

“Sta niet toe dat de goede dagen ons naar het hoofd stijgen of dat de slechte dagen ons hart overnemen.” Dit is een van de bekendste uitspraken van Jeremy Bloom, succesvol zakenman en topsporter. Sterker nog, wie kan je beter advies geven over hoe je op te vrolijken dan hij?

Gedurende je hele leven voer je verschillende plannen uit. Dat kunnen relaties zijn, het vormen van een bedrijf of bedrijf, vriendschappen, reizen naar het buitenland, enz. Eigenlijk is alles om je heen een vorm van ondernemerschap en moet je voortdurend beslissingen nemen.

“Zelfs de donkerste nacht zal eindigen en de zon zal opkomen.”

-Victor Hugo-

Niet al je plannen zullen echter goed uitpakken. Soms heb je het goed gedaan en geniet je van je succes. Op andere momenten faal je en probeer je van je fouten te leren. Je hoeft er zeker niet in te blijven hangen. In feite moet je ervoor zorgen dat je uit deze valkuilen komt. Jeremy Bloom stelt enkele tips voor om dit te bereiken, afhankelijk van je persoonlijkheidstype.

Vrouw loopt op blote voeten

Jeremy Bloom

Voordat we met de ideeën van Bloom beginnen, moeten we iets meer te weten komen over deze filantroop en ondernemer. Als voormalig atleet weet hij veel over competitie, nederlaag en hoe je vooruit kunt kijken om weer op te staan na een mislukking.

Jeremy Bloom is de enige Noord-Amerikaanse atleet die het vermogen heeft gekregen om twee sporten te beoefenen en in beide het topniveau heeft bereikt. Hij was namelijk tweevoudig Olympisch skikampioen en een professionele American football-speler voor de Pittsburgh Steelers en Philadelphia Eagles.

Daarnaast heeft Bloom business en ondernemerschap gestudeerd aan de prestigieuze Wharton School van de University of Pennsylvania en de University of Colorado.

Tegenwoordig is Bloom een gerenommeerde succesvolle ondernemer en CEO van het bedrijf Integrate. Hij werkt met bekende merken als Dell en is als filantroop betrokken bij de Wish of a Lifetime Charity (Engelse link). Deze organisatie vervult de wensen van 80-plussers.

Manieren om je op te vrolijken na mislukte plannen

Jeremy Bloom geeft in zijn magnifieke boek Fueled by Failure: Using Detours and Defeats to Power Progress verschillende tips die je kunt gebruiken om je op te vrolijken als je plannen mislukken, zodat je niet in een depressieve en verslechterende toestand vervalt:

  • Stel een limiet aan je rouwtijd. Als je gefaald hebt, heb je het recht om je down te voelen. Na een tijdje moet je echter een einde maken aan je periode van rouw en boosheid en met optimisme en hoop naar de toekomst gaan kijken.
  • Identificeer je fouten. Als er iets misgaat, ligt een deel van de schuld bij jou. Daarom moet je de fouten die je hebt gemaakt identificeren en ervan leren, zodat ze niet opnieuw gebeuren. Deze oefening vereist dat je heel eerlijk bent.
  • Vat het niet persoonlijk op. Het is beter om niet te boos te worden, want er zijn altijd zowel goede als slechte momenten in het leven. Het mislukken van een project mag daarom zeker geen reden zijn om de hoop te verliezen.
  • Wees realistisch. Je plannen zijn mislukt. Nu is het tijd om weer op te staan en realistisch te zijn. Je moet een strategie definiëren die haalbaar en evenwichtig is om frustratie en verder falen te voorkomen.
Papieren bootje in het water
  • Competitie. Geobsedeerd zijn door wat anderen doen, is een grote fout. Bloom raadt aan om anderen te observeren, maar laat dit proces het niet overnemen. Je moet focussen op jezelf en je mogelijkheden.
  • Een kwestie van houding. Jeremy Bloom maakt duidelijk dat iedereen moet zijn wie hij is en nooit alleen de huidige trends mag volgen. In feite is je houding de sleutel als het gaat om het opbeuren je stemming als je plannen mislukken.
  • De vonk. Als er iets mis is gegaan, is dit een goed moment om terug te gaan naar het begin en de vonk te vinden die je plannen had in de eerste plaats. Inderdaad, opnieuw contact maken met je motivatie en dromen die ooit als een impuls voor je fungeerden, is een geweldig idee om je op te vrolijken.

“Als je ‘s morgens opstaat, bedenk dan wat een kostbaar voorrecht het is om te leven – om te ademen, te denken, te genieten, lief te hebben.”

-Marcus Aurelius-

Dat is het einde van de lijst met zeven tips om je op te vrolijken als je plannen mislukken. Zoals u nu weet, heeft Jeremy Bloom veel persoonlijk en professioneel succes gehad en verkeert hij dus in een ideale positie om dit advies te geven. Denk je dat je deze tips in de praktijk kunt brengen? Wellicht ook interessant voor jou

Weer vrolijk worden, hoe doe je dat?
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Weer vrolijk worden, hoe doe je dat?

Sip zijn, of je gewoon in het algemeen niet lekker voelen, gebeurt meestal om een ​​reden. Dus, hoe maak je jezelf weer vrolijk als je constant dow...


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.