Zes diepzinnige citaten van Tony Robbins

Zes diepzinnige citaten van Tony Robbins

Laatste update: 18 oktober, 2018

Zo nu en dan schenkt de wereld ons een nieuwe geweldige geest. Sommigen van hen zijn leidinggevende figuren in de gebieden van de wetenschap, de kunst of de muziek. Anderen zijn atletische genieën. Wat is hun gemeenschappelijke kenmerk? Het is mogelijk dat ze altijd iemand hadden die hen motiveerde. Voor vele mensen zijn Tony Robbins en zijn woorden die frisse wind geweest die ze nodig hadden. Maak kennis met enkele citaten van Tony Robbins.

Deze spreker en levenscoach heeft de eer gehad om enkele heel belangrijke mensen advies te geven. Nelson Mandela, Bill Clinton, Michael Gorbatsjov, André Agassi en zelfs Donald Trump waren gewonnen voor zijn optimisme en positiviteit.

Vele citaten van Tony Robbins worden in allerlei soorten speeches en workshops gebruikt. Hijzelf heeft het van de beste leermeester geleerd: de zakenman, auteur en spreker Jim Rohn. Dankzij de lessen van Rohn kan Robbins tegenwoordig de titel opeisen van één van de opvallendste auteurs ter wereld van boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Om de lessen van Tony Robbins in de praktijk om te zetten hebben we moed nodig. Het lef hebben om vooruit te gaan is fundamenteel om onze doelstellingen te bereiken. Vastberadenheid en consequent handelen zullen ons sterker maken. Dat geldt ook voor huilen en het uiten van onze emoties.

Citaten van Tony Robbins die inspireren

De 6 beste citaten van Tony Robbins

Mensen zijn niet lui. Ze hebben gewoon machteloze doelstellingen – doelstellingen die hen niet inspireren

Meestal onderschatten we onszelf. We denken dat we onze doelstellingen niet halen omdat we lui zijn. Dat is echter niet waar. Wat werkelijk gebeurt, is dat we onszelf het verkeerde doel stellen of dat we bang zijn om het te bereiken.

Ga op zoek naar iets dat jou oprecht motiveert, iets dat jou elke dag inspireert. Wanneer je het hebt, vecht er dan voor. Het maakt niet uit welke onzekerheid je hebt of hoe groot de hindernis is. Als je het echt wilt dan zullen je inspanningen resultaten opbrengen.

Leiders besteden 5% van hun tijd aan het probleem en 95% van hun tijd aan de oplossing

Dit is één van de meest uitdagende citaten van Tony Robbins. Een echte leider concentreert zich op het zoeken naar oplossing en blijft niet bij het probleem hangen. Als jij je meer op het probleem richt, dan is dat oké. Doe dan je best. Je kan veranderen.

De volgende keer dat je overweldigd wordt, denk je aan mogelijke oplossingen. Schenk niet meer aandacht aan het probleem dan nodig. Herinner jezelf er vooral aan dat de wereld niet vergaat.

“Vraag jezelf af of wat je vandaag doet, je dichterbij brengt bij waar je morgen wil zijn.”

-Anoniem-

De kwaliteit van je leven staat in een rechtstreekse verhouding met de kwaliteit van je relaties

Jouw geluk steunt op de mensen met wie jij je omringt. Als de mensen aan jouw zijde kwaliteit hebben, dan zal je dat merken. Wanneer iemand je gelukkig maakt, geniet je immers overal van geluk.

Als jij je in het andere geval niet in goed gezelschap bevindt, dan zal je het tegenovergestelde voelen: prikkelbaar, gespannen en verdrietig. We hebben maar één leven. Probeer met mensen te leven die jou goed doen. Iedereen die dat niet doet, is een persoon te veel.

Tony Robbins over dankbaarheid

Wanneer je dankbaar bent, verdwijnt de angst en verschijnt overvloed

Dankbaar zijn is een prachtige deugd. Zelfs al gaan de dingen slecht, bedenk dan hoeveel geluk je hebt dat je leeft. In jouw leven zijn er duizenden dingen waarvoor je dankbaar kan zijn. Focus niet op het negatieve, alleen maar op het positieve.

Je keuzes leiden zowel tot goede als tot slechte dingen. Zorg dat jouw gedachten positief zijn. Denk aan dingen die je een dankbaar gevoel geven. Het gevolg zal een leven zijn met zelfs nog meer situaties waarvoor je dankbaar kan zijn.

De enige mensen zonder problemen zijn de mensen die op het kerkhof liggen

Lijkt het gras altijd groener aan de overkant? Wel, die persoon aan de overkant benijdt waarschijnlijk ook het gras aan jouw kant. We hebben de neiging onszelf met anderen te vergelijken en te denken dat het leven van anderen perfect is.

Elke persoon heeft zijn eigen persoonlijke problemen. Sommige zijn erger, andere beter maar uiteindelijk hebben we allemaal problemen. Geloof niet alles wat je op de sociale media ziet. Zelfs de rijkste en de machtigste mensen hebben verborgen angsten.

Je verleden is niet gelijk aan je toekomst

Ons verleden is van geen belang. Alles draait rond de toekomst. Verlies geen tijd met aan je fouten te denken of wat geweest kon zijn. Je kan alleen een briljante toekomst hebben als je jouw heden laat schijnen. In het begin zal het moeilijk zijn. Beetje bij beetje zal je echter meer in het heden beginnen leven.

Verspil ook geen tijd met mensen die je het gevoel geven dat je het niet kan. Het zijn mensen die er niet in geslaagd zijn hun dromen waar te maken. Ze proberen dan andere mensen mee te sleuren naar hun niveau.

De citaten van Tony Robbins verheerlijken hoop en de wil om het leven ten volle te leven. Ze zijn gebaseerd op het vertrouwen in onze eigen vermogens. Het maakt niet uit wat anderen zeggen. We kunnen alleen maar oprecht rekenen op onze eigen waarnemingen. Wees positief. Dit maakt het leven niet alleen gemakkelijker, het zal ons ook meer optimisme en vreugde brengen.  Wellicht ook interessant voor jou

Leren om jezelf te motiveren: negen tips
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Leren om jezelf te motiveren: negen tips

We geven het toe, geen doel dat het bereiken waard is, is heel eenvoudig. Daarom is het leren om jezelf te motiveren zo belangrijk.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.