Word verliefd op mijn duistere kant

Word verliefd op mijn duistere kant

Laatste update: 25 december, 2016

Iedereen kan verliefd worden op mijn deugden, de delen van mij die me doen stralen, maar tot nu toe heeft niemand de moed gehad om verliefd te worden op mijn duistere kant, met mijn abstracte gedachten, mijn slechte humeur, mijn momenten van overrompelend verdriet, mijn innerlijke schurk. Word verliefd op mij, met mijn licht en vooral mijn duisternis.

Als je verliefd wordt op mijn duistere kant zul je zien wie ik echt ben, waar ik bang voor ben, waar ik me zorgen over maak en je zal me kunnen vasthouden als ik tril. Je zal zien, met de tijd, dat ik eeuwig tegenstrijdig en inconsistent ben, hoe hard ik ook probeer dit niet te zijn. Als je verliefd wordt op al mijn skeletten, zal je verliefd worden op mij.

“Iemand wordt niet verlicht door het verbeelden van lichtfiguren, maar door het bewust maken van de duisternis.”

-Carl Jung-

Als je mijn duistere kant ontdekt

Het ontdekken van mijn duistere kant is alleen maar een kwestie van tijd. Vroeg of laat komt hij naar boven en zul je mijn slechtste kanten zien, maar wees niet bang; ik ben gewoon een meisje dat bang is haar te grote volwassen schoenen te vullen. Kijk goed naar me, zie waar ik me zorgen over maak, wat me boos maakt, waar ik niet tegen kan. Dit is waar mijn duistere kant uit bestaat, de kant die je niet zal zien als je me voor het eerst ziet.

Maan

Word verliefd op mijn gekheid

Word verliefd op de gekheid die in mijn hoofd woont, de rare en irrationele dingen die ik iedere dag doe zonder na te denken over de consequenties. We weten niet altijd wat rechts of links is, maar we zullen altijd de sterren zien. Alles zal draaien en niets is wat het lijkt.

Word verliefd op mijn onvolwassenheid, eigenwijsheid, ongeduld

Soms gedraag ik me als een klein kind, met gelijke delen lief en grillig, oneindig eigenwijs en ongeduldig. Soms zal je niet met me om kunnen gaan. Als je me nog steeds wil, als je nog steeds naar me kunt kijken en verliefd op me kunt worden, zal ik niet stoppen met je knuffelen en kussen totdat je glimlacht.

Als ik boos wordt en niet met je wil praten, is dat omdat mijn grootste angst sinds de kindertijd is dat ik mezelf bloot geef zodat iedereen het kan zien. Je moet geduld hebben als me echt wil kennen, om de lagen weg te pellen waar ik me achter verschuil, één voor één.

Je kunt niet voorspellen wat ik doe of zeg – je moet gewoon afwachten en glimlachen. Je zal niet weten wat mijn gekke kant van plan is totdat je me op een dag in de ogen kijkt en het diepste, duistere deel van mijn wezen ziet. En als je verliefd wordt op deze duistere, wilde, onvoorspelbare kant van mij, zal ik mijn wereld en mijn gekheid met je delen.

Word verliefd op mijn angsten

Als je je bang voelt, kijk dan naar me en luister naar me. Je zal weten wat me bang maakt, de dingen in het leven die me het meeste angst aanjagen. Ik zal me kwetsbaar voelen, maar ik weet dat je mijn geheimen zal bewaren en weten hoe ik ze moet beschermen. Als je nog steeds verliefd op me bent als ik bang ben, zal ik naar je kunnen kijken en weten dat je me zal beschermen. En je zal open tegenover me zijn over jouw angsten en we zullen ze samen confronteren, dapper.

“De mensen die echt van je houden, houden van je in stilte, met acties, niet met woorden.”

-Carlos Ruiz Zafón-

Word verliefd op mij

Sterrenhemel

Word niet verliefd op deze glanzende, mooie delen van mij, want dat is niet wat echt belangrijk is. Iedereen kan dat zien en hier verliefd op worden. Als je niet wegloopt als je alle slechte kanten van mij ziet, dan weet ik dat je verliefd op me bent geworden. De delen van mij die schitteren zijn alleen maar een illusie om de slechte dingen te verstoppen, waar niemand naar kijkt. Kijk onder de huid van mijn ziel, onder de valse voorwendselen. Stop niet met nieuwsgierig zijn naar wie ik ben en wat ik ben.

Iedere dag bevat iedere traan die ik laat een geheim, een andere draad in het web van mijn leven die je helpt mijn bestaan en mijn duistere kant te leren begrijpen, wat mijn kwelling en mijn passie is. En iedere dag zul je een traan minder op mijn gezicht zien, omdat mijn lippen zich zullen vormen in een glimlach die je laat zien hoe gelukkig ik ben dat ik je eindelijk heb gevonden.

“Duisternis bestaat niet. Duisternis is gewoon afwezigheid van licht.”

-Albert Einstein-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.