Glimlachen die in de duisternis bloeien

Glimlachen die in de duisternis bloeien

Laatste update: 16 december, 2016

De glimlachen die in de duisternis bloeien, kunnen een leven lang meegaan. Deze kleine en kostbare gebaren verschijnen wanneer ze het minst worden verwacht, op de droevigste, donkerste en somberste momenten. Ze blijven in je geheugen gegrift, als bewijs van genegenheid en optimisme die altijd bij je zullen blijven, waar je ook gaat.

Geloof geen moment dat de duisternis eeuwig is. Zo gewoon als het gezegde ook mag lijken, niets duurt eeuwig. Alles hangt van jou af, van je inspanningen, je behoefte om gelukkig te zijn en je vermogen om die kleine glimlach te vormen wanneer het lijkt te zijn gewist.

Een glimlach betekent veel. Het verrijkt de persoon die hem ontvangt, zonder de persoon die hem aanbiedt te verarmen. Het kan slechts een seconde duren, maar de herinnering eraan kan soms nooit worden gewist.”
-Anoniem-

Glimlachen die de wereld verlichten

Er zijn veel verschillende soorten glimlachen, maar een glimlach zal altijd geweldig potentieel hebben. Positieve houding, sympathie, vriendelijkheid en alles dat geassocieerd wordt met een vriendelijk gezicht is een gebaar dat iedereen – de een wat meer en de ander wat minder – waardeert.

Maan

Er zijn gevallen geweest waarin een glimlach in staat was de zwaarste en meest melancholische deuren te openen. Met een simpel vriendelijk gebaar lijken veel mensen op te geven en worden ze achtergelaten met een stralend goed humeur en het soort aantrekkelijke gedrag dat een dergelijke simpele actie met zich meebrengt.

Ben je ooit geconfronteerd met een vermoeid persoon die helemaal klaar was met zijn baan of situatie, die constant confronterend was en weinig vrienden had, die bitter was geworden van het leveren van een dagelijkse strijd? Probeer op zo iemand te reageren met een simpele glimlach. Zet een tegenaanval van positiviteit, sympathie en vriendelijkheid op, zonder je glimlach te laten haperen. Je kan worden verrast door de resultaten die je hiermee krijgt.

Er bestaat geen twijfel over dat glimlachen in staat zijn om de wereld te verlichten. Het maakt niet uit hoe bewolkt de hemel mag lijken; een paar simpele glimlachen of een lach kunnen de zon aanmoedigen om tevoorschijn te komen en de dag op te fleuren.

Glimlachen die de nacht verlichten

Voor al die mensen die in de eeuwige nacht van continue bitterheid wonen, die op geen enkel moment in het leven in staat zijn om het licht te zien, is er een aanbevolen remedie die nooit faalt. Gebruik glimlachen om door de duisternis te breken en een pad te openen naar het licht. Je zult zien hoe het pad beetje bij beetje duidelijker zal worden. Met iedere glimlach zal alles om je heen helderder worden.

Als je, aan de andere kant, mensen kent die lijden onder een constant verdriet, die niet in staat zijn om de vicieuze cirkel te doorbreken die ze in een saaie en ongeïnspireerde wereld houdt, bezaaid met tegenslagen en pijn, hou dan nooit op ze glimlachen aan te bieden. Die glimlach kan puur leven zijn voor degenen die neerslachtig en terneergeslagen zijn.

Als je je niet in staat voelt om uit een moeilijke situatie te komen en je voelt je alsof je gevangen bent in een tunnel die te lang is en geen licht aan het einde heeft, zoek dan contact met opgewekte en vriendelijke mensen die door het leven gaan met een constante glimlach op hun gezicht. Breng tijd door met mensen die een positieve houding hebben, solidariteit laten zien en van wie vriendelijkheid uitgaat. Simpele gebaren van vriendelijkheid en positiviteit kunnen ieder van je meest bittere momenten opfleuren.

“Glimlach zelfs als het een trieste glimlach is, want het enige dat verdrietiger is dan een trieste glimlach, is verdriet dat niet kan glimlachen.”
-Anoniem-

Sterren

We leren te glimlachen om de wereld op te fleuren

Glimlachen is een goede oefening die iedereen dagelijks in de praktijk zou moeten brengen. We moeten leren hoe we op elk moment een glimlach op onze lippen kunnen brengen om de wereld een helderdere, gelukkigere en vriendelijkere plaats te maken. We moeten iedereen die deze planeet bewoont ons goede humeur en sympathie tonen.

Als een dag grijs en bewolkt begint, begroet hem dan met een glimlach. Als een persoon negatief en bitter is, bied hem dan een van je beste glimlachen. Als iemand verdrietig is, geef hem dan het cadeau van een stralende glimlach. Als je gelooft dat alles negatief is, schilder dan een glimlach op je gezicht.

Kleine gebaren zoals glimlachen, simpele handelingen van vriendelijkheid, leuke momenten vol sympathie en een goed humeur, produceren omstandigheden die simpel en klein, maar onvergetelijk zijn en die waar geluk in onze dagen brengen.

We kunnen de wereld niet onmiddellijk verlichten, maar we zijn in staat om het met onze glimlach en positieve houding op te fleuren. We hebben allemaal de macht om dit leven en deze wereld een betere en gelukkigere plaats te maken om te wonen. Waarom zouden we het niet proberen?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.