Wil je weten hoe je sexyer kunt zijn? Hier zijn negen tips

Seksualiteit is subjectief. Is er echter echt een manier om sexyer te zijn? Dit is wat de wetenschap hierover te zeggen heeft.
Wil je weten hoe je sexyer kunt zijn? Hier zijn negen tips

Laatste update: 06 oktober, 2021

Wat betekent het om sexy te zijn? Kun je leren hoe je sexyer kunt zijn? Wat zegt de wetenschap over het onderwerp? In dit artikel hebben we enkele belangrijke tips verzameld om te zorgen dat je je sexy voelt. Lees snel verder!

Tips om sexyer te zijn, volgens de wetenschap

In werkelijkheid is sexy zijn subjectief. Met andere woorden, het betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. In grote lijnen kunnen we echter zeggen dat sexy zijn verbonden is met zowel persoonlijkheid als lichaamsbouw.

Kun je leren hoe je sexyer kunt zijn? In dit artikel noemen we enkele mogelijke tips voor zowel mannen als vrouwen.

1. Mannelijkheid bij mannen

Mannelijkheid is een van de eigenschappen die vrouwen tot mannen aantrekken. Dit staat in de studie uit 2011, “Facial attractiveness: evolutionary based research” (Engelse link), geleid door Anthony C. Little. Volgens hem zijn er bepaalde fysieke kenmerken bij mannen die hen aantrekkelijker maken.

Onder hen is het hebben van een gedefinieerde kaak en jukbeenderen. Waarom is dit? Omdat het eigenschappen zijn die wijzen op genetische kracht, een hoog testosterongehalte en als gevolg daarvan een teken van mannelijkheid zijn.

2. Dikke baarden bij mannen

Volgens een andere studie, in 2013, door de Universiteit van New South Wales, geloven vrouwen dat mannen met dikke baarden de meest sexy zijn.

Barnaby J. Dixson en Robert C. Brooks, de auteurs van het onderzoek, verklaarden het volgende: “Gezichtshaar is niet alleen gecorreleerd met volwassenheid en mannelijkheid, maar ook met dominantie en agressie.” Bovendien is volgens de auteurs zelf een halflange baard nog aantrekkelijker.

Paar koffie drinken

3. Glimlach: ja of nee?

Onderzoekers van de Columbia University, in Canada, gaven aan dat gezichten met bezorgde of droevige uitdrukkingen de aantrekkelijkheid hielpen verbeteren, in vergelijking met een permanente glimlach.

Een onderzoek uitgevoerd door het National Institute of Health van de Verenigde Staten concludeerde daarentegen dat mannen de voorkeur geven aan vrouwen die geluk uitstralen en daarom veel glimlachen.

4. Rode lippen bij vrouwen

Een onderzoek van de Universiteit van Manchester verzekert ons dat tijdens een gesprek tussen een man en een vrouw de man ongeveer een seconde naar de lippen van de vrouw kijkt.

Als de vrouw echter rode lippenstift draagt, kijkt de man er tot wel zeven seconden naar. Zou het kunnen dat meer aandacht meer aantrekkingskracht betekent? Het is zeker een van de mogelijke verklaringen.

5. Littekens bij mannen

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Liverpool zijn mannen met littekens in het gezicht aantrekkelijker voor vrouwen. Maar let op! Het zijn meestal vrouwen die alleen op zoek zijn naar tijdelijke relaties.

6. Rust en een ontspannen manier van doen

Een andere truc om sexyer te zijn, is kalmte. Althans, dit beweert een studie gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings van de Royal Society B. Het beweert dat kalmte en een ontspannen manier van doen aantrekkelijker zijn voor beide geslachten.

7. Rode kleren

Het dragen van rode kleding kan een andere manier zijn om sexyer te zijn. Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs sexyer zijn als zodanig, het is het feit dat je meer aandacht trekt. Als gevolg daarvan zal je geest de kleur relateren aan bepaalde waarden of emoties. In feite reageren zowel mannen als vrouwen meer op deze kleur dan op andere.

Waarom? Dat komt omdat je hersenen bepaalde emoties en waarden associëren met bepaalde kleuren, zoals rood. Sterker nog, als je de kleur rood ziet, ontstaan er ideeën als passie, liefde, seksualiteit of macht in je hoofd. Waarden die onbewust verband houden met de grotere aantrekkelijkheid van het andere geslacht.

8. Spreken in het rechteroor

Spreken in het rechteroor kan positieve emoties bij het andere oor activeren. Waarom is dit? Het rechteroor is verbonden met de linkerhersenhelft, wat verband houdt met het beheer van verbale informatie en positieve gevoelens. Aan de andere kant verwerkt de rechterhersenhelft zowel non-verbale stimuli als negatieve emoties.

9. Wees jezelf

In de digitale versie van de Daily Mail wordt melding gemaakt van het onderzoek van een team van de University of Queens (Ontario). De studie beweert dat sexy zijn verbonden is met jezelf zijn op zowel persoonlijk als fysiek niveau. Dit komt omdat het menselijk brein de neiging heeft om plotselinge fysieke transformaties af te wijzen.

In feite kunnen veranderingen in ons uiterlijk mensen in verwarring brengen en ervoor zorgen dat ze ons als minder aantrekkelijk gaan zien. Bijvoorbeeld: als je iemand ziet met blond haar, maar bruine wimpers, “begrijpt” je geest dat er iets in de persoon is dat niet helemaal “normaal” is. Daarom voel je je verward, en vind je die persoon daarom niet sexy.

Ten slotte betreft het feit of we sexy zijn of niet, veel aspecten van onszelf die verder gaan dan fysieke verschijning. Bijvoorbeeld persoonlijkheid, houding, zelfvertrouwen, eigenwaarde, authenticiteit… Allemaal kwaliteiten die in de loop van de tijd en vooral met zelfkennis kunnen worden gecultiveerd.

Daarom moet je altijd onthouden dat, hoewel er elementen zijn die je kunnen helpen, de echte sleutel tot sexy zijn gewoon jezelf zijn. Wellicht ook interessant voor jou

Zijn vrouwen die moeilijk te krijgen zijn aantrekkelijker?
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Zijn vrouwen die moeilijk te krijgen zijn aantrekkelijker?

De mythe over vrouwen die moeilijk te krijgen zijn, is wereldwijd verspreid. Maar is het waar? Er bestaat onderzoek naar dit onderwerp.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


    • Little, A. et al. (2011). Facial attractiveness: evolutionary based research. Journal List, 366(1571): 1638–1659. Doi: 10.1098/rstb.2010.0404

De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.