Wil je mij liefhebben? Doe het dan goed

Wil je mij liefhebben? Doe het dan goed

Laatste update: 23 november, 2017

Ik wil niet afwachten en ‘zien wat er gebeurt…’. Ik wil niet dat angst mij in de weg staat. Een halfbakken liefde of onzekere beslissingen of een betere helft zijn niets voor mij. Ik wil geen woorden of irrationele twijfels. Wil je mij liefhebben? Doe het dan goed. Geef me lucht als je wil. Een geschenk of iets heel gewoon is mooi. Verkoop me geen rook. Welke prijs je het ook probeert te geven, het zal te hoog zijn.

Hou ten volle van mij. Zie me graag, niet omdat je iets nodig hebt, maar omdat samenzijn met mij de glazuur is op de taart van je leven dat al volledig is. Heb me lief op een goede, diepgaande en oprechte manier. Ik wil dat je mij graag ziet, niet uit noodzaak maar omdat het je de mogelijkheid biedt vrij te zijn. Want ik zal je nooit beperken. Toon mij je liefde op de goede manier.

Hou van mij op de goede manier

Dat is liefde. Je wacht niet af om te zien wat er gebeurt, je gooit jezelf in de ervaring en neemt gedurfde beslissingen. Nadat je de beslissing genomen hebt, waag je de gok en neem je het risico. Soms zal je winnen en soms verliezen. In de liefde is één ding zeker: als je de gok niet waagt, verlies je altijd.

Als je me wil liefhebben, dan kan ik je nu al zeggen dat het niet allemaal rozengeur, maneschijn en vlinders in de buik zal zijn. Misschien weet je dit al. Maar het zal meer zijn dan glimlachen en hand in hand wandelen. Op sommige momenten zullen we elkaar stevig moeten vastnemen en volhouden. Maar op andere momenten moeten we elkaar de ruimte geven om na te denken. Er zullen ook tijden zijn waarin we elkaars ondersteuning nodig hebben.

We zullen elkaar soms recht moeten houden. Ik weet dat ik het niet altijd zal verdienen, maar ik waardeer het wanneer je voor me zorgt. Eigenlijk zal ik het het meest waarderen wanneer ik het het minst verdien. Je zal me moeten opheffen als ik het nodig heb en me aanmoedigen om verder te doen. Het contract teken ik nu onmiddellijk zodat deze overeenkomst wederzijds is. Want om het even wanneer jij mij nodig hebt, zal ik er voor je zijn. Als je op een goede manier van me houdt, zal je er geen spijt van krijgen.

Twee mensen die elkaar innig omhelzen en zo aan elkaar vragen, zal je mij liefhebben?

Als we deze beslissing nemen, aanvaarden we alle gevolgen

Heb je besloten om mij graag te zien? Dan nemen we deze sprong met al onze verwachtingen en dromen. Wanneer we met ontgoochelingen geconfronteerd worden, zullen we ze aanpakken. We gaan op ontdekkingsreis naar onbekende en nieuwe avonturen. Om ons verhaal te schrijven kopen we veel inkt. Want het zal nooit saai worden. We zullen ook over onze angsten schrijven en over wat we overwinnen.

Als je mij zal liefhebben, dan vraag ik jou mij lief te hebben. Zeg niet alleen maar dat je van me houdt, maar toon het me. Ik wil geen zinloze woorden zonder daden die ze ondersteunen. Want die woorden blijven niet duren. Ik wil het gevoel hebben dat ik elke dag graag gezien wordt. Iemand aan mijn zijde die ik kan vertrouwen, dat wil ik voelen. Ik wil voelen dat je nog steeds bij mij bent, zelfs al ben je lichamelijk niet hier.

Als je beslist om mijn hand te nemen en een leven met mij te beginnen, houd het dan goed vast over de hobbels en schuif dichter bij me in de bochten…

Zal jij mij liefhebben? Dan zal ik jou liefhebben

Nadat en voordat ik iets vraag, moet ik iets geven. Als je van mij zal houden, dan beloof ik dat ik liefde zal teruggeven. Ik beloof bij jou te zijn en er te zijn voor jou. Mijn belofte is dat ik je ruimte niet zal innemen maar nabij zal zijn. Ik beloof het leven spannend te maken zodat je je niet verveelt. Ik zal je vrede geven wanneer je rust nodig hebt. Wanneer je adem nodig hebt, beloof ik dat ik je lucht zal geven.

Ik beloof dat ik je zal vervullen wanneer je iets mist. Maar wanneer je je vervuld voelt, zal ik weggaan. Elke dag zal ik mij inspannen om de magie levendig te houden. Ik zal voor vrede zorgen in plaats van te proberen mijn gelijk te halen. Logisch en niet impulsief communiceren zal ik weten te hanteren. Ik zal je veilige omhelzing en je kalme glimlach zijn.

Twee paar handen die elkaar vasthouden en zo aan elkaar vragen, wil je mij liefhebben?

Dit contract moet door ons allebei ondertekend worden. Mijn handtekening staat op de laatste regel. Als je akkoord bent, dan kunnen we samen de clausules schrijven. Op de eerste bladzijde staan de beloften, op de tweede de verzoeken. Ik stel voor dat we de derde bladzijde samen schrijven.

Als jij mij zal liefhebben, dan is dat omdat ik heb getoond dat ik dit kan en dat jij dit ook wil doen. Wil je van me houden, dan zal onze sterke verbinding er een indrukwekkende rit van maken. Als je mij graag zal zien, dan zal ik doen wat ik moet doen om ervoor te zorgen dat jij mij wil liefhebben. Willen we elkaar liefhebben, laten we dan samen beginnen te schrijven. Samen.  This might interest you...

Liefde is samen willen zijn
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Liefde is samen willen zijn

Iemand die jou oprecht graag ziet, kiest voor jou, niet uit eigenbelang maar uit liefde. Want liefde is samen willen zijn en je hart willen geven.