De wereld heeft mensen nodig die houden van wat ze doen

De wereld heeft mensen nodig die houden van wat ze doen

Laatste update: 30 januari, 2017

De wereld heeft dringend mensen nodig die dol zijn op wat ze doen. Hij heeft behoefte aan levendige dromen, stralende hoop en eindeloze verlangens. De wereld heeft hoop, intense liefde en constante eerlijkheid nodig.

“De enige manier om geweldig werk te verrichten is door iets te doen waar je van houdt.”

-Steve Jobs-

De wereld heeft mensen nodig die een glinstering in hun ogen hebben die voortkomt uit het genot dat ze ervaren door datgene te doen waar ze het meeste van houden, datgene dat hen het meeste beweegt en in hen weerklinkt. Drijvende krachten en levensgenieters die nooit opgeven.

Hoewel er soms sprake kan zijn van apathie, moeten we allemaal in staat zijn om het zilveren randje om elke wolk te zien.

Vlinder

De wereld heeft mensen nodig die genieten van hetgeen ze doen. Die een roeping hebben, maar niet alleen op professioneel vlak. Ook op sociaal vlak, in relatie tot hun familie en op persoonlijk niveau. Mensen die hun menselijkheid nog niet verloren zijn.

De wereld heeft mensen nodig die, zonder ook maar één woord advies te krijgen, alleen maar om zichzelf te verbeteren op zoek gaan naar duizenden manieren om iets te doen en daarna naar alternatieven als deze manieren onsuccesvol zijn. Enthousiaste mensen die geen blokkades hebben. Dappere mensen. Vastberaden mensen.

We hebben idealisten en dromers nodig die graag vooruit willen komen. Beetje bij beetje, geduldig, maar met een hoop wilskracht. Zelfs wanneer ze tegen obstakels oplopen, wanneer het zweet hen uitbreekt en vermoeidheid hen over probeert te nemen. Iemand die iets wil, weet namelijk dat hij hiervoor moet vechten.

Mensen die op zoek gaan naar hun mogelijkheden en die hun dromen proberen te identificeren. Mensen die alsmaar door blijven gaan om vorm te geven aan deze dromen, alleen maar vanwege het simpele gegeven dat dit nu eenmaal hun dromen zijn, ongeacht alle moeilijkheden.

Mensen die crises zien als mogelijkheden, fouten als lessen en moeilijkheden als een manier om hun succes te bereiken. Mensen die een doel hebben.

Harten

Mensen die hun handelingen onderbouwen met liefde en emotie. Mensen aan wie je, wanneer je naar ze kijkt, kunt zien dat de glinstering in hun ogen diep van binnen komt, vanuit hun ware kern.

Mensen die oprechte emoties hebben. Die anderen oprecht knuffelen, gepassioneerd zoenen en oprecht naar anderen glimlachen.

Oprechte mensen die ervan houden om zichzelf te zijn, aangezien er niets mooier is dan de eigenaardigheden en nuances die hen maken tot wie ze zijn, die hun identiteit tekenen.

Mensen die geen excuusjes verzinnen of snelle verklaringen geven, die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen handelingen en die bereid zijn om het weer goed te maken als dat nodig is. Mensen die weten dat verantwoordelijkheid niet van buitenaf komt, maar van binnenuit.

De wereld heeft genoeg van het gebrek aan gepassioneerde mensen. Er zijn te veel mensen die op de automatische piloot leven in plaats van bewust door het leven te gaan.

Genieten

De wereld schreeuwt om mensen die over wilskracht beschikken, die gepassioneerd en toegewijd zijn. Mensen die begrijpen dat het leven een proces is dat zowel pieken als dalen kent.

Mensen die dol zijn op wat ze doen, wat dit ook mag zijn, omdat het deel uitmaakt van wie ze zijn en ze dit aspect van zichzelf willen delen met de rest van de wereld. Omdat ze weten dat ze hiermee niet alleen dingen met de wereld delen, maar ook hun eigen wereld en innerlijke wijsheid. En dit is gunstig voor iedereen, omdat we allemaal één zijn.

Waar kunnen we dit soort mensen vinden?

Ik ben ervan overtuigd dat deze mensen overal gevonden kunnen worden…

Zij zijn het, jij bent het, ik ben het… het enige dat we moeten doen is ontwaken en onszelf van de automatische piloot afhalen. Bewust door het leven beginnen gaan. De betekenis achter het leven vinden, de vonk die nodig is om het vuur dat in ons aanwezig is aan te wakkeren. En wanneer we dit hebben gedaan is het tijd om er vorm aan te geven, om er leven in te blazen. Ga op zoek naar de kalmte in de chaos.

Laten we op zoek gaan naar wat het is waar we van houden, laten we doorgaan tot we het gevonden hebben en laten we tegelijkertijd niet vergeten om dit te vinden in ons dagelijks leven, onze alledaagse routines.

“Iedereen heeft zijn eigen roeping of missie in het leven; iedereen moet een concrete taak uitvoeren die volbracht moet worden. Daarin kan hij niet worden vervangen en zijn leven kan ook niet worden herhaald. Daarom is ieders taak dus uniek en zo ook ieders kans om deze taak uit te voeren.”

-Viktor Frankl-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.