De tien geboden van de reiziger: een boek over jezelf zijn

De tien geboden van de reiziger: een boek over jezelf zijn

Laatste update: 19 november, 2017

De tien geboden van de reiziger (in het Spaans: El decálogo del Caminante) is een van de meest inspirerende boeken die ooit in het Spaans zijn geschreven. De schrijver is Manuel Pimental, de vroegere Minister van Arbeid, die die positie heeft opgegeven omdat hij het niet eens was met de manier waarop de regering de politiek bedreef, en een goeroe op het gebied van menselijke relaties.

In dit boek beschrijft Pimentel tien prachtige geboden die mensen uitnodigen zichzelf te zijn, hun dromen en verlangens te volgen en altijd op zoek zijn naar manieren om verder te gaan om het leven te leven met al haar wijsheden en geluk.

“Je bent niet alleen op dit pad. Je geluk is ook te vinden in dat van anderen. Wat je geeft, ontvang je. ”

-Manuel Pimentel-

Pad naar Geluk

De tien geboden van de reiziger

Hieronder zullen we in de lessen duiken uit het fantastische boek van Manuel Pimentel, De tien geboden van de reiziger. Het boek is helaas alleen verkrijgbaar in het Spaans. Dit zijn de tien ideeën die je leven gelukkiger en voller zullen maken.

  1. De tien geboden van de reiziger nodigt ons uit om dromen, idealen en doelen te hebben. Dit zijn de dingen die ons naar ons lot leiden en ons leven zin geven, doordat we op zoek zijn naar ons individuele levenspad.
  2. Het is belangrijk om haalbare doelen op te stellen, anders worden we erdoor verpletterd en kan het leiden tot frustratie. Aan de andere kant moeten ze ook niet te kort van duur zijn, want dit kan tot berusting en verveling leiden.
  3. Wees niet alleen gelukkig als je je doelen hebt bereikt. Je kunt genieten van iedere stap en profiteren van ieder detail dat je per dag vindt.
  4. Als je je doel hebt bereikt, stop dan niet. Zoek naar een nieuw doel. Een leven zonder projecten heeft niets waar je naar kunt streven. Zoek altijd naar andere uitdagingen die je leven meer zin geven.
  5. Blijf goed geaard in de realiteit, maar vertrouw op je talent en laat je dromen je dragen. Haast is niet goed, het zorgt er alleen maar voor dat je over de hobbels blijft vallen. Blijf naar de horizon kijken en je pad zal duidelijk en helder zijn. Het is ook belangrijk om de weg niet af te snijden. Volg je pad met zekerheid van wat je doet.
  6. Nog een prachtige les die we leren in De tien geboden van de reiziger is gerelateerd aan het grote plaatje. Je pad moet de moeilijke tijden en de gelukkige tijden integreren. Isoleer de slechte ervaringen niet en blijf er ook niet in hangen. Creëer je eigen zee van alles wat je hebt ervaren en leer van het verleden, zodat je toekomst meer hoop biedt.
  7. Als je een andere reiziger tegenkomt, zal deze je herkennen aan alles wat je projecteert. Misschien denk je dat je één bepaalde manier kent, maar de reiziger zal je ware aard herkennen door je acties en je gedrag. Maak geen excuses meer en neem verantwoordelijkheid voor hoe je door je leven bent gegaan.
  8. Wees samenhangend. Jouw persoon en jouw persoonlijkheid moeten altijd samengaan, zodat je je beter voelt. Anders zal het pad moeilijker en zwaarder zijn.
  9. Je acties zijn wat je levenswerk bepaalt. Je persoonlijkheid en jijzelf zijn één en dezelfde. Dat gezegd hebbende, ontwikkel jezelf rond je eigen idealen en dromen en wees de held van je eigen bestaan, standvastig op de achtergrond.
  10. Denk eraan dat je nooit op dit pad alleen bent. Terwijl je het pad volgt, zal je mensen ontmoeten die net als jij hun eigen pad volgen om hun dromen en idealen te verwezenlijken. Wees gul en help anderen. Laat anderen jou ook helpen.
Vlinder

Tien geboden voor het leven

Manuel Pimentel wilde de tien geboden van het leven in zijn werk beschrijven. Met zijn werk wilde hij een standaard zetten, waarvan hij voelde dat het het bestaan van anderen zou verrijken en hen gelukkiger zou maken. Hij beschreef principes voor een geweldige manier om jezelf te zijn tijdens moeilijke tijden, maar ook tijdens de momenten van plezier.

“Tien eenvoudige geboden voor een ingewikkeld pad van rozen en doornen. Het pad voor je eigen leven. ”

-Manuel Pimentel-

Als je voelt dat je verdwaalt bent in het leven, als je niet weet welke weg of welk pad je moet nemen en je kunt Spaans, vergeet dan niet om De tien geboden van de reiziger door Manuel Pimentel te lezen.

Vind de route van je dromen en volg die, terwijl je van iedere stap van het pad geniet, totdat je je hoogste doelen hebt bereikt.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.