De wereld behoort toe aan de dappere mensen

De wereld behoort toe aan de dappere mensen

Laatste update: 06 januari, 2018

Wie zijn de dappere mensen? Ik geloof dat de dappere mensen de mensen zijn die elke dag wakker worden en hun best doen. Mensen die voortdurend glimlachen terwijl ze de obstakels op hun pad overwinnen.

Ik geloof ook dat degenen die dapper zijn niet wachten op het ‘juiste moment’. Het zijn mensen die alles geven, ongeacht de tijd waarin ze zich bevinden. Mensen die anderen blijven vertrouwen.

Mensen die hun angsten herkennen en onder ogen zien, zijn dapper. Zij realiseren zich dat hun houding tegenover de wereld van belang is. De wereld is hun eigen wereld omdat ze elke dag iets nieuws proberen te ontdekken.

Ze zijn dapper en springen met beide voeten in de dingen die ze doen. Jaloerse mensen om hen heen, duizenden ‘nee’s’ lopen naast hen. Maar weet je wat de beste kwaliteit van dappere mensen is?

Zij moedigen ook anderen aan om dapper te zijn. Ze slepen anderen mee naar de gevaarlijke wereld daar buiten omdat ze de kracht en het verlangen hebben om anderen te laten zien dat het allemaal wel zal lukken. Soms kunnen dingen slecht aflopen, maar het gaat voorbij en we kunnen vooruitgang boeken.

Ik hou van mensen die stoutmoedig durven leven, niet van mensen die een paar dagen van het jaar ‘carpe diem‘ zeggen. Ik hou van mensen die het elke dag van hun leven zeggen. Elke dag is uniek en niet te herhalen en we moeten de moed hebben om het als zodanig te beleven.

Veerkracht als levenswijze

Veerkracht is het vermogen om tegenspoed te overwinnen en te blijven leven in het gezicht van tegenspoed. Dit is misschien de juiste en formele definitie van veerkracht, maar we missen een groot deel van de betekenis ervan als we hier zouden stoppen.

We moeten het er ook over hebben dat we, ondanks onze angst en onze twijfels, naar onze doelen toewerken. Ondanks de steeds terugkerende herinneringen aan mislukkingen uit het verleden. Mensen die op deze manier leven zijn dapper.

Veerkracht verwijst naar dappere mensen die de wereld om hen heen vormgeven, die weten hoe ze over hun pijn kunnen praten om te genezen, ook al steekt het in het begin.

Ze weten hoe het is om de bodem van de put te raken, ze zijn er vele malen geweest, en iedere keer klimmen ze weer naar boven.

Veerkracht is slechts een algemeen woord, een formele definitie, maar iedereen heeft zijn eigen verhaal van veerkracht. Ze weten dat veerkrachtig zijn niet eenvoudig is, maar wel de moeite waard.

Hoe kunnen we dappere mensen zijn?

Angst zal je altijd beschermen en je twee keer laten nadenken. Luister ernaar, maar vergeet niet dat je misschien een betere manier van leven vindt als je je comfortzone verlaat. Of misschien niet. Hoe dan ook, je weet pas wat er achter de deur ligt als je hem opent.

Laat het normale achter, en zet elke dag je beste kwaliteiten aan. Wacht niet tot het weekend om je mooi aan te kleden. Wacht niet tot je met pensioen gaat om te reizen.

Wacht niet tot ‘het juiste moment’ voordat je risico’s neemt. Waarom zou je wachten tot je ‘tijd’ hebt om te gaan dansen of een drankje te drinken met vrienden? Maak ruimte, de tijd is van jou.

Meisje dat in een graanveld staat en een van die dappere mensen is die altijd een glimlach op hun gezicht hebben

Zeg ‘ik hou van je’ zo vaak mogelijk, kus en knuffel je geliefden wanneer je maar kunt, mis de kans niet. Als je dat wel doet, krijg je het misschien nooit meer terug. We hebben allemaal kansen zien komen en gaan.

Maak een lijstje van je dromen en begin ze na te jagen. Soms zul je fouten maken en soms zul je daarin slagen. Dat is de houding van dappere mensen: mensen aan wie de wereld toebehoort.  Wellicht ook interessant voor jou

50 kleine manieren waarop je dapper kunt zijn
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
50 kleine manieren waarop je dapper kunt zijn

Dapper zijn betekent niet dat je nergens bang voor bent, maar het betekent dat je dingen waar je bang voor bent kunt overwinnen.