Wat is een kameraad?

Wat is een kameraad?

Laatste update: 06 november, 2016

Vandaag de dag is de kameraad een klassieke figuur. Ze houden ons met beide benen op de grond en geven ons een second opinion als we die het meeste nodig hebben.

Weet jij of je een kameraad hebt? Hier zullen we je helpen met het ontdekken of jij zo iemand in je leven hebt met wie je over alles kunt praten, zonder dat je bang hoeft te zijn om jezelf voor gek te zetten of veroordeeld te worden.

Een kameraad is iemand die je altijd steunt. Die persoon die naar je luistert, je begrijpt, onvoorwaardelijk van je houdt, je overeind helpt als je valt en je de knuffel geeft die je nodig hebt zonder dat je daarom hoeft te vragen. Want vliegen, ook al geeft het je een prachtig uitzicht over de wereld als je hoog de lucht in gaat, omvat ook risico’s, zoals neerstorten.

Luchtballon

Er zijn veel dingen die ervoor kunnen zorgen dat je valt, zoals twijfels, zorgen, stress en nervositeit. Of iemand die zijn tijd besteed met van beneden naar je schieten, omdat hij niet wil dat jij hoger bent dan hem…

Dat is waarom het nodig is om een kameraad te hebben. Op die manier zul je altijd iemand hebben die aan jouw kant staat, die je begrijpt als je in de problemen zit, die je helpt als je overweldigd bent door twijfels, die je beschermt als andere mensen niet het beste met je voorhebben en die je tijdens iedere weersomstandigheid droog houdt.

Als we het hebben over een kameraad, hebben we het natuurlijk over die mensen die altijd aan onze kant staan, altruïstisch, die ons altijd helpen als we het nodig hebben en die ervoor zorgen dat we zo ongeveer op water kunnen lopen omdat ze onze wereld zo veel makkelijker en beter maken.

“Hoe komt er licht binnen in een persoon? Als de deur naar de liefde open staat.

-Paulo Coelho-

Wie kan een kameraad zijn?

Er zijn veel personen in je leven die prima kameraden kunnen zijn. Jij kunt zelfs zelf een kameraad zijn voor anderen die veel voor je betekenen.

We moeten vooral denken aan onze partner. Die persoon met wie je ervoor hebt gekozen je leven te delen. Die persoon aan wie je je lichaam en ziel hebt gegeven. Dat is de ideale persoon om je met alles te helpen en dat is de perfecte kameraad.

Maar een kameraad die je helpt op te stijgen naar grote hoogte hoeft niet je romantische partner te zijn. Een familielid, zoals een broer of zus, je vader of je moeder zijn ook perfecte mensen die je zullen beschermen en altijd voor je zullen zorgen.

Natuurlijk is een goede vriend ook een uitstekende kameraad. De persoon die je bijna net zo goed kent als jij jezelf kent. Ze zullen je altijd steunen als je je rot voelt en liefde en begrip nodig hebt.

“Een vriend is iemand met wie je hardop kan denken.”

-Ralph Waldo Emerson-

Helpen

Wat zijn de karaktertrekken van een kameraad?

Om een ware kameraad van een valse te onderscheiden, moet je een aantal kenmerken in gedachte houden. Dit is belangrijk, want veel mensen doen zichzelf voor als goede vrienden, maar creëren in feite giftige, afhankelijke, dominante of egoïstische relaties. Ze doen je geloven dat ze anders zijn dan ze echt zijn en brengen veel verdriet, woede en onrust in je leven.

  • Een kameraad eist nooit dingen van je, maar zorgt ervoor dat je dingen eist van jezelf.
  • Ze doen niets uit egoïsme. Ze doen alleen dingen vanuit liefde en waardering voor jou.
  • Een kameraad wacht niet tot je hem of haar iets teruggeeft voor de dingen die hij of zij voor jou doen. Maar je wil dingen voor hem doen, want hij/zij verdient het.
  • Een kameraad begrijpt je door alleen maar naar je te kijken en hoeft niet met je te praten om je te laten weten dat hij/zij altijd bij je blijft.
  • Een kameraad is een vriend voor het leven en dat is waarom hij aan jouw kant staat. Hij/zij zal echter nooit de controle over je leven overnemen, want jouw leven kan alleen door jou worden geleefd en dat weten je kameraad.

Leer dus om het verschil te zien tussen de ware kameraden van de valse. Vind die persoon die je begrijpt en je steunt door alleen maar in je ogen te kijken. Zorg ervoor dat hij/zij naast je vliegt als je hoog te lucht in gaat en maak elkaar zo gelukkig als dat maar kan.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.