Wat als ik de ware niet vind?

Wat als ik de ware niet vind?

Laatste update: 20 november, 2016

Ben jij verliefd? Heb jij die ideale persoon gevonden met wie je je leven wil delen en oud wil worden? Zo ja, gefeliciteerd! Jij bent een van de gelukkigen. Als dat niet zo is, maak je dan geen zorgen, er zijn nog miljoenen mensen zoals hij op de wereld.

Vandaag wil ik hierover met je praten en over alle stress die het veroorzaakt. Want laten we eerlijk zijn, op een bepaald moment ga je je afvragen: “Wat als ik niet de ware vind?”

Concepten zoals “de ideale persoon” en “je wederhelft” zijn veel voorkomende stereotypen. Sprookjes en romantische films hebben één ding gemeen: het idee van een prins die voor de prinses valt en nog lang en gelukkig leefde. En dat heeft veel problemen veroorzaakt voor vrouwen en mannen van iedere generatie.

Het recept voor de ware

Jongen met Meisje in Armen

Mode, de televisie en onze omgeving vertellen ons dat de ware bepaalde attributen heeft. De media en maatschappij bepalen hoe de ideale persoon zou moeten zijn en karakteriseert hem als volgt:

  • Vrouwen: lieve mensen, ze willen graag worden verzorgd, beschermd en tot een bepaalde hoogte verwend. Natuurlijk ook bereid om veel te doen (soms te veel) voor haar man.
  • Mannen: ze moeten formeel, grappig en sterk zijn. In staat om de vrouw te beschermen en is niet sentimenteel. Als je ook nog eens rijk bent, nou, dan zit je helemaal goed.

Na het toevoegen van kenmerken die je zelf persoonlijk leuk vindt, heb je de man of vrouw die je de rest van je leven gelukkig zal maken. Klinkt goed, toch? Maar de realiteit is heel anders en dat is waarom je je na het daten van een aantal jongens of meisjes realiseert dat je ideale persoon niet bestaat.

Het probleem met stereotypes waar we naar zoeken is dat ze zo algemeen zijn en karakteristieken combineren die tegenovergesteld zijn, dat ze onmogelijk zijn om te bereiken.

De ideale persoon bevindt zich al in je leven

Eerder vertelde ik je over de stereotypes die we zoeken in de ware persoon en die meestal niet werken, omdat ze onmogelijk te bereiken zijn. Laten we eens praten over de persoon die je al in je leven hebt en die naar perfectie streeft: jij.

Hoe vaak heb je al wel niet kwaad voor de spiegel gestaan, omdat je niet hebt wat je denkt dat je zou moeten hebben? Hoe vaak ben je niet stil geweest, zodat je niet zwak zou lijken toen je eigenlijk erg van streek was?

Dit komt vaker voor dan we accepteren en het maakt deel uit van wat ons uniek maakt. Je hebt vast nog nooit nagedacht dat jij zelf de ideale persoon voor jou bent…

Zelfliefde

Misschien klinkt het vreemd, maar ten slotte is de enige persoon die altijd bij je is degene die je in de spiegel aankijkt. Alleen als je leert van jezelf te houden en verliefd te worden op jezelf kun je verwachten dat iemand anders ziet wat er zo geweldig aan jou is. De sleutels om dit te bereiken zijn:

  • Ken jezelf. Neem de tijd om te ontdekken wie je bent en wat je van jezelf kunt verwachten. Sta jezelf toe om je talenten te leren kennen en je angsten te ontdekken. Word verliefd op jezelf! Als je niet van jezelf houdt, kun je dat ook niet van anderen verwachten.
  • Breid je vriendenkring uit. Soms moeten we onszelf overtuigen dat bepaalde dingen niet waar zijn omdat we iets nieuws nog niet hebben geprobeerd. Pak de kans om nieuwe vrienden te maken en te leven met mensen die je normaal gezien niet zou leren kennen aan.
  • Accepteer pijn. Als een relatie niet werkt, accepteer dan dat er iemand anders zal zijn die je iets kunt leren. Het is onvermijdelijk dat er tijden zullen komen dat we zullen lijden onder de relaties, maar alleen jij kan kiezen of je je richt op het lijden of leert om door te gaan. Houd niet altijd vast aan wat je kent, maar kijk verder dan de pijn.

De ideale persoon komt op het moment dat je niet zoekt

Uiteindelijk ben jij niet de enige die op de ware persoon wacht, die persoon waardoor je glimlacht alleen door aan hem of haar te denken. Het belangrijkste is dat je de tijd neemt en je voorbereidt op het moment dat diegene in je leven komt. Voor nu moet je je concentreren op het leven, op jezelf zijn en leren een betere persoon te zijn. Als de ware in je leven komt, zal hij of zij zien dat jij ook de ware bent.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.