Ware vriendschap overleeft de stormen

Ware vriendschap overleeft de stormen

Laatste update: 21 september, 2017

Onze vriendschap heeft moeilijke momenten gekend, maar het vertrouwen in onze liefde heeft ons geholpen deze te overwinnen.

Nu begrijp ik het eindelijk. Ware vriendschap mag dan worden uitgedaagd door omstandigheden, maar uiteindelijk kan niets of niemand ertussen komen. Er mag dan een onderbreking zijn, maar de melodie zal volgen en sterker, opgewekter en nog mooier zijn.

Toen we nog niet eens konden bedenken hoe sterk we samen konden zijn, ontdeden we onszelf al van alle twijfel. Vervolgens hielden we elkaars handen vast en lieten niet los tot de storm weer was gaan liggen. Onze angsten werden onze krachten.

De waarde van ware vriendschap

De waarheid is dat ik dit kan zeggen dankzij de geweldige waarde van vriendschap. Het is een gevoel van geluk en trots dat je krijgt door iets te ontwikkelen dat eeuwig, puur en oprecht is. Er zal tenslotte nooit een band zo uniek zijn als de band die al bestaat sinds de kindertijd of binnen een familie.

Drie Mensen Die Op Een Dak

We hebben alles meegemaakt en miljoenen dingen zijn ons overkomen. De waarde van vriendschap komt echter met het delen van ervaringen en kennis. Gescheiden kan het niet bestaan, en samen wordt het sterker.

“Zonder het zich te realiseren hadden ze elkaar de hand geschud en luisterden ze in stilte. Elk van de twee wist dat de ander hetzelfde voelde: het genot van het vinden van een vriend.”

-Michael Ende-

Eerlijke banden zouden niet moeten worden verbroken

Met jou, verlang ik er sterk naar dat onze eerlijke band nooit zal worden verbroken. Jij en ik weten beter dan wie dan ook dat het niet makkelijk was om over die hobbel in de weg te komen. Hier zijn we echter, dankbaar dat het leven ons aan dezelfde kant gehouden heeft.

Drama, ruzies, misverstanden, kleine onbelangrijke leugens…ze gebeurden niet met opzet. We zijn mensen. Het is normaal dat we dit hebben meegemaakt. Ondanks dit hebben we echter geleerd om samen vooruit te bewegen.

“Onze moeilijkste taak als vrienden is om elkaar begrip te bieden wanneer we het niet begrijpen.”

-Robert Braul-

Weet je nog toen we dat tragische nieuws te horen kregen? We deden het samen, hand in hand. We doorstonden de storm en waren sterker omdat we elkaar hadden.

Jij was het die mij leerde dat vergeving hét middel is tegen kwetsende daden, ook al waren ze niet zo bedoeld. Jij vertelde mij dat liefde meer kan zijn dan verwijten, dat empathie sterker is dan trots, en dat afstand in vriendschap slechts een illusie is.

Een vriend hebben is een vriend zijn

Ik weet dat wat we hebben mogelijk is omdat het echt is en omdat we het vertrouwen niet verloren hebben. Ik weet ook dat een van de sleutels is dat we weten hoe we vrienden moeten zijn met onszelf. Je kunt tenslotte geen vrienden zijn met iemand anders als je niet eerst je eigen vriend kunt zijn.

Bungelende Benen Voor Zonsondergang

Een vriend hebben betekent een vriend zijn, zowel van jezelf als van de andere persoon. Dat is wat we zo goed doen.

“Een vriend is een van de mooiste dingen die je kunt hebben en een van de beste dingen die je kunt zijn.”

-Douglas Pagels-

We hoeven elkaar niet te bedanken. Van elkaar houden en elkaar deze liefde tonen is genoeg. En we weten beiden dat er niets is, geen storm, geen gebeurtenis, geen conflict, dat we samen niet kunnen overwinnen.

Vijf vrienden die je een leven lang zou moeten waarderen


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.