Vijf vrienden die je een leven lang zou moeten waarderen

Vijf vrienden die je een leven lang zou moeten waarderen

Laatste update: 03 november, 2016

Gedurende ons leven ontmoeten we mensen die belangrijk voor ons worden. Naarmate we opgroeien vertellen onze ouders ons dat het zowel goed als belangrijk is om nieuwe vrienden te maken. Na verloop van tijd, groeien deze relaties uit tot een belangrijk onderdeel van ons leven. Ze blijven jaren en zelfs decennia bij ons.

Vrienden worden zo belangrijk dat we het gevoel hebben alsof ze deel van onze familie zijn. Hun aanwezigheid is constant en wanneer we ze nodig hebben zijn ze er voor ons, net zoals wij er voor hen zijn.

“Een broer mag dan soms geen vriend zijn, een vriend zal altijd een broer zijn.”
-Demetrius van Falero-

Vriendinnen

Naarmate we echter opgroeien en volwassen worden, leren we dat wat vrienden betreft kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit.

Hier zijn de vijf typen vrienden die je een leven lang zou moeten waarderen:

De leuke vriend

Degene die er altijd een feestje van maakt. Dat betekent niet dat je deze vriend alleen in bars zult vinden. Zijn gevoel voor humor werkt altijd ontspannend en helpt je om goed gemutst en in goed gezelschap om te gaan met moeilijke tijden.

Met deze vriend kun je ontspannen en van het leven genieten zonder complicaties. Zijn kijk op het leven is positief en zijn positiviteit is besmettelijk.

De wijze vriend

Je relatie met deze vriend is ontzettend diep. Hij is degene met wie je jouw problemen, onzekerheden en fouten deelt.

Je waardeert deze vriendschap omdat je weet dat hij je nooit zal beoordelen of bekritiseren. Hij luistert gewoon en geeft je advies, wat meestal precies is wat je nodig hebt. Wederkerigheid is belangrijk om deze vriendschap te onderhouden. Vertel hem niet alleen jouw problemen. Het is belangrijk dat je ook luistert naar wat hij te zeggen heeft.

De zorgzame vriend

“Een echte vriend is een vriend die alles over je weet en nog steeds je vriend wil zijn.”
-Kurt D. Cobain-

Tot wie keer je je wanneer je het gevoel hebt alsof de wereld op je schouders rust? Als je erover nadenkt, zul je je realiseren dat je altijd naar dezelfde persoon gaat. Deze vriend is bereid om je bij het eerste teken van verdriet op te beuren als dat nodig is. Maar dit is het niet alleen. Deze persoon is ook degene op wie je altijd kunt rekenen om welk probleem dan ook op te lossen.

Hij is bereid om vele uren met je door te brengen als je in het ziekenhuis ligt of je aan te moedigen om mee te doen aan die marathon die onmogelijk lijkt.

Knuffel

De vastberaden vriend

Degenen die deze vriend niet kennen, worden misschien afgeschrikt door zijn sterke en vastberaden persoonlijkheid. Het is precies deze persoonlijkheid die je zo geholpen heeft. In deze vriend schuilt vaak de redder in nood. Net wanneer je er klaar voor bent om de handdoek in de ring te gooien, zal hij je aanmoedigen om door te gaan.

Hij is niet een vriend die je zal overtuigen met zijn intelligentie, maar eerder degene die je op je reis zal vergezellen tot je je doel bereikt.

De verantwoordelijke vriend

De relatie met deze vriend is altijd hetzelfde, het maakt niet uit hoe lang je hem niet hebt gezien. In het geval van nood is hij de eerste die tegen je komt praten. In tegenstelling tot de zorgzame vriend, groeit deze vriend met elke stap die je zet met je mee.

Als hij er niet voor je kan zijn wanneer je hem nodig hebt, dan zal hij naar een manier zoeken om je de hulp te sturen die je nodig hebt. Maar niet alles is rozengeur en maneschijn, want als je het nodig hebt dan zal deze vriend je ook op je plek zetten.

“Het slechte aan een vriend is dat hij ons dingen die we niet willen horen recht in ons gezicht zegt; de vijand zegt ze achter onze rug om en aangezien we hier niet achterkomen, verandert er niets”
-Alfred of Musset-

Soms zul je het geluk hebben om een combinatie van de verschillende typen in één enkele vriend te vinden. Het zal zijn alsof je de loterij gewonnen hebt. Als je niet het geluk hebt om deze verscheidenheid aan vrienden te hebben, wees dan niet ontmoedigd. Onthoud dat mensen die in je leven komen, komen met een reden.

Vrienden komen en gaan, maar wanneer je de juiste vindt, zal je leven veel makkelijker worden. Ook jij moet het type vriend zijn waarnaar je zelf op zoek bent.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.