Wanneer mensen je knuffelen met hun ogen

Wanneer mensen je knuffelen met hun ogen
Gema Sánchez Cuevas

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Laatste update: 27 december, 2022

Ik hou van die mensen die het speciale vermogen hebben om me met hun ogen te knuffelen. Ze kunnen dit in volledig stilte doen en zonder iets te zeggen. Maar ze raken me toch op mijn zwaarste momenten. Het is ongelooflijk hoe ze met slechts een blik zoveel kunnen overbrengen. Ze vragen me niets of zetten me niet onder de druk. Ze staan alleen maar aan mijn zijde.

Het zijn mensen die net als thuis voelen. Ze zijn net magisch. Hun hart is zo groot dat het niet in hun borst past. Ze zijn deskundigen in me tot rust brengen. Bovendien helpen ze mij om te vliegen en mijn licht uit te stralen. Ze zijn goed en inspirerend. Maar ze vallen vooral op wegens hun liefde voor andere mensen.

Ik bewonder hen. Ze zijn mijn rolmodellen en wat ik in het leven het meest waardeer.

“Ik ken geen andere teken van superioriteit dan Goedheid.”

-Ludwig van Beethoven-

Knuffelen met hun ogen

Magische mensen die je knuffelen met hun ogen

Ik hou van hun magie. Ze hebben het talent om rust en inspiratie over te brengen. Bovendien geven ze jou het gevoel dat elk moment dat ze met jou doorbrengen, speciaal is. Ze zijn attent, beleefd en hebben een enorm gevoel van verantwoordelijkheid en respect.

Het zijn meesters in de non-verbale taal. Hun woorden gebruiken ze altijd op de juiste momenten. Ze zeggen nooit iets te veel of te weinig. Hun woorden zijn net zaden die ze in mensen planten. Ze schenken ze jou zodat een mooie bloem in jou kan beginnen groeien: zelfvertrouwen. Maar het zal alleen bloeien als je je ziel water geeft en voor jezelf zorgt.

Dit is precies wat hun magie is. Want ze hebben dit vermogen om ervoor te zorgen dat vanuit een plekje van eenvoud en nederigheid verbazingwekkende dingen gebeuren. Maar ze geven ook nooit hun geheim weg: innerlijke wijsheid.

Hun beste strategie is het gebruik van stilte om gevoelens te scheppen, wonden te helen en aan anderen te tonen hoe ze hetzelfde kunnen doen. Ze weten ook wanneer het goed is om je te knuffelen wanneer jij je moedeloos voelt. Bij hen zijn is net alsof je geborgen bent. Want ze dragen een onzichtbare mantel van rust en zekerheid die ineen genaaid is met liefde.

“Daarbuiten zijn er magische mensen. Ik zweer het, ik heb ze gezien. Je kan ze overal op onze planeet in verborgen hoeken vinden waar ze hun ware zelf verbergen. Ze proberen net als alle anderen te doen. Dat is de reden dat het soms zo moeilijk is hen te vinden. Je mag je herinnering aan hen nooit loslaten. Zeg het aan niemand maar mensen beweren dat hun magie zo sterk is dat als ze je één keer aanraken, ze je voor eeuwig aangeraakt hebben.”

-Onbekende auteur-

Kunstenaars in het opvrolijken van bewolkte dagen

Mensen die jou met hun ogen knuffelen, zijn niet alleen bijzonder wegens hun magie. Er is ook iets in het licht dat ze brengen dat hen uitzonderlijk maakt. Ze stralen een goedheid uit die kilometers ver reikt. Zelfs al zijn je ogen dicht, je zal het nog kunnen voelen omdat het zo sterk is.

Ze zijn experts in het aanvoelen van de slechte dagen van andere mensen. Dit zijn de dagen waarop je geen enkele vreugde vindt. Je motivatie is de deur uitgevlogen. En verdriet neemt de teugels in handen. Ze beloven jou nooit regenbogen. Ze zeggen ook nooit dat iemand er gelukkig uitziet. Maar ze luisteren naar jou. Je voelt je dus gehoord, erkend en begrepen. Ze laten je voelen dat iemand van je houdt.

Je omhelzen met hun ogen

Dit zijn de mensen die met hun ogen licht laten schijnen wanneer de dingen donker zijn. Maar ze dwingen je nooit om jouw licht te laten schijnen. Want ze begrijpen dat iedereen op zijn duistere momenten hulp nodig heeft. Ze geven je dus al het licht dat ze hebben.

Deze mensen hebben ook tonnen geduld. En ze zijn geweldig in het geven van ruimte om fouten te maken. Bovendien zijn ze zo goed in empathie tonen voor andere mensen dat het bijna lijkt alsof ze van een andere planeet komen.

Ze hebben een speciaal gevoel voor verbinden, creëren van vertrouwen en zichzelf investeren in andere mensen. Je hoeft alleen maar hun blik op te vangen en je beseft het. “Ik ben hier” of ” Maak je geen zorgen” zijn twee dingen die hun ogen altijd zeggen.

Nooit doen ze iets om je af te remmen

Ze zijn er altijd voor jou. Maar ze zullen nooit iets doen dat jou zal tegenhouden om te groeien. Ze zullen dus nooit overbeschermend zijn of tegen je zeggen dat je weg moet lopen of dingen vermijden. Want ze denken dat jij diegene bent die moet blijven doorgaan zodra je je scherven samen geraapt hebt.

“Je moet op zoek gaan naar de details. Het zijn kleine steentjes die de weg door je leven heen plaveien.”

-Katheringe Pancol-

Mensen die jou met hun ogen kunnen koesteren, zijn absoluut onvergetelijk. Als je hen in je leven hebt, dan is dit het beste wat je kan doen. Zorg voor hen. Geef hen je tijd. En je moet uiteraard ook wat ze doen, waarderen.

Want ook al hebben ze oneindig veel genegenheid, ze moeten nog steeds wat terugkrijgen ook. Je moet zorgen voor de mensen die voor jou zorgen. Want ze verdienen het. Bovendien hebben ook zij het nodig.

Bedankt, jullie tedere, magische mensen. Bedankt om ons de onvoorwaardelijke schat te geven van je gezelschap.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.