Vrienden die stevig knuffelen en met ons door het leven gaan

We hebben allemaal vrienden nodig die stevig knuffelen en met ons door het leven gaan. Vrienden die aan je zijde staan als het leven moeilijk is.
Vrienden die stevig knuffelen en met ons door het leven gaan
Gema Sánchez Cuevas

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Geschreven door Cristina Medina Gómez

Laatste update: 27 december, 2022

Ik weet niet hoe ze bij mij kwamen. Ik weet alleen dat ze het allemaal tegelijk deden en toen ik het minst verwachtte dat ze me zo gelukkig zouden maken om ze aan mijn zijde te hebben. Ze kwamen dicht bij me en wachtten zo lang als nodig was om nooit meer weg te gaan. We hebben allemaal vrienden nodig die stevig knuffelen en met ons door het leven gaan.

En ik weet ook niet wat voor soort vrienden andere mensen kunnen hebben. Ik kan nu zeggen dat ik weet van vrienden die elkaar stevig knuffelen zodat de wereld met mij mee ademt. Om deze reden, als dit jou ook ooit is overkomen, raad ik je aan om die mensen in je leven vast te houden, omdat ik zeker weet dat ze dat verdienen.

“Ontsnappen. Van alles en iedereen. En als je denkt dat je ver genoeg bent, bedenk dan wie je daar bij je zou willen hebben. Zo weet ik wie belangrijk is in mijn leven.”

-Anoniem-

Jongen kust meisje op wang

Vrienden die stevig knuffelen en met ons door het leven gaan

Mijn vrienden hebben me veel dingen geleerd zonder het zelfs maar te weten, en misschien wel een van de belangrijkste dingen is dat ik dankzij hen heb gerealiseerd dat dingen een kans geven om zichzelf met de tijd op te lossen, je beste keuze kan zijn.

Ik verwijs bijvoorbeeld naar een aantal punten in ons leven waarop alle teleurstellingen ons dwingen te stoppen. Ze doen ons denken dat de rest van de wereld zou kunnen zijn als de mensen die ons pijn hebben gedaan. Het is dan dat je vrienden er zullen zijn om je te laten zien dat je ongelijk hebt.

Ze zullen je laten zien dat de beste mensen die in je leven kunnen zijn, degenen zijn die oprecht aan je zijde willen blijven. Je vrienden zullen er zijn, wat er ook gebeurt, zonder je te veroordelen, gewoon met respect voor alles wat je besluit te doen. Ze zullen je schouder zijn om op uit te huilen tijdens de slechte dagen en de sterke duw in de rug als je te langzaam beweegt.

Iemand aan je zijde

Ik ben mijn vrienden de helft verschuldigd van wie ik ben. Voor het laten groeien en voor het voltooien van mijn groei. Op die sleutelmomenten in mijn leven, vooral in de slechte, waren ze mijn glimlach.

We weten allemaal dat de zon altijd opkomt, maar we waarderen het meer als het van tevoren heeft geregend. Hetzelfde gebeurt met mensen. Mijn vrienden kwamen op tijd om de zon te zijn toen het het hardst regende. Ik weet dat ik dat nooit zal vergeten, zelfs als ze dat doen.

Jij hebt vast ook het gevoel gehad te weten dat wat er ook gebeurt, er iemand aan je zijde zal zijn die weet hoe hij je aan het lachen kan maken. Het maakt niet uit hoeveel tijd of afstand er tussen jullie is. Dichtbij of veraf, die persoon loopt altijd aan je zijde waar je ook gaat en zal altijd al het mogelijke doen om je dag op te fleuren.

“Soms kost het maar 56 seconden face-to-face interactie om de dag op te fleuren van iemand die mijlenver weg is. En we hebben allemaal 56 seconden over.”

-Anoniem-

Drie vrienden die een hond uitlaten

Vrienden die stevig knuffelen totdat ik weer mezelf ben

Ik wil ze niet kwijtraken. Ze zijn mijn echte vrienden: ze vieren mijn geluk, ze overwinnen verdriet met mij, ze luisteren wanneer ik niet wil praten, en ze praten wanneer ik niet naar mezelf wil luisteren.

Ze geven me advies op de meest geschikte momenten. Ook leren ze me de goede kant van de dingen te zien en er vanuit een ander perspectief naar te kijken. De vrienden die ik nodig heb als ik iets onvergetelijks wil doen, als de kou te koud is, of als ik gewoon van het leven wil genieten.

Wat ik leuk vind aan wanneer twee mensen elkaar onbaatzuchtig helpen, is de onzekerheid om uiteindelijk niet te weten wie het geluk had om wie te weten.

-Anoniem-

Je leven is meer een leven als je vrienden je knuffelen. We worden weer onszelf als we onszelf kwijt zijn en iemand zoals zij ons zegt: “jij bent jij, jij blijft jij.” Alleen met hen kunnen we ademen en alleen dankzij hen is er altijd een reden om te blijven genieten van ons dagelijks leven.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.